Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане към видео операторите снимащи в HDTV
Автор: emo99   
Дата:   30-07-13 21:54

Привет на всички! Въпросът ми е с какви камери снимате в HD? Плюсове и недостатъци на записващите на лента или карта,как се държат камерите при автоматичен и ръчен режим на работа, светлосила на обективите и изобщо всякакви въпроси , които сте си задавали Вие преди да си купите камерата. Благодаря на всички, които ще споделят личният си опит.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане към видео операторите снимащи в HDTV
Автор: wafen   
Дата:   30-07-13 23:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-07-13 23:05

И до компресията ще стигнем колега.[beer] Сега първо камерите да видим.

Автор: daniil-k   
Дата:   30-07-13 23:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-07-13 23:30

Дата:   30-07-13 23:40

daniil-k- да се надяваме, че все някой ще се включи. Нали все пак е форум.

Автор: tvk75   
Дата:   30-07-13 23:47

лентата хваща най-много видео,и то некомпресирано както е при разните карти

Автор: Miro__Slav   
Дата:   31-07-13 00:05

Най-добрата камера с лента или без е само служебната... [beer]

Автор: daniil-k   
Дата:   31-07-13 00:28

Автор: ork1   
Дата:   31-07-13 02:46

Автор: stef7   
Дата:   31-07-13 07:15

@емо99 - Въпросът ти е много общ и малко подвеждащ. Уточни какво искаш да снимаш. HDTV предполага телевизия и там имат едни големи камери дето струват сума ти пари и тежат сума ти килограми. Съмнявам се да питаш за такива камери.

Снимането във Full HD - 1920x1080 с дигитални камери покрива много широк спектър от спецификации и възможност в зависимост от целите. Много от съвременните филми ги снимат вече изцяло дигитално използвайки камери от 60000 до 200000 долара - RED, Arri Alexa. Същите камери ги използват примерно и за сериали и документалистика. Оттам насетне надолу слизаме на камери с по-скромни възможности и съответно цени, отново специализирани за едно или друго нещо - любителски филми, ниско бюджетни филми, документални филми, сватбарски, семейни и приятелски за спомен, любителски за удоволствие и т.н.

Любителските или тези за широка употреба са най-ниския клас, който обаче доста порасна последните години като възможности и най-вече като качество на картинаката.

Примерно използвам за моите си любителски цели освен всичко друго и едно Sony RX100. Снима си Full HD - 1920x1080 с 50 кадъра в секунда.

Та уточни какво ще снимаш първо и какъв ти е бюджета и ще получиш предполагам добри отговори.

Автор: k7   
Дата:   31-07-13 09:55

Canon 5DM2 & Sony EX3

Дата:   31-07-13 10:41

stef7- става въпрос за снимане на документални филми и репортажи. В момента снимам със Сони 1000Е. Е няма такова дърво[smilie23] Дори се учудвам как японец е проектирал и пуснал на пазара подобно недоразумение.Дори в слънчев ден и перфектни светлинни условия камерата шуми. Идеята ми е да докарам кристално качество без какъвто и да е шум в картината.

Дата:   31-07-13 11:52

Дата:   31-07-13 12:18

Дата:   31-07-13 12:31

Автор: dido1234569   
Дата:   31-07-13 12:59

Canon XA10 - Има добри отзиви за тази,и добра цена...

Автор: Miro__Slav   
Дата:   31-07-13 14:44

Емо определено прилича много на нашите мотокари от соца [smilie5]
С тази разлика, че е не произведена в България а в Япония [smilie5] С айфон се докарва много по-добра картинка [beer]

Автор: mimko7   
Дата:   31-07-13 17:12

Според мене и картата и лентата си имат предимства и недостатъци . Аз лично ползвам SONY DSR PD-150 за SD формат и SONY Z1 за HD формат . Също така имам от време оно и един CANON XL 1 с които снимах преди време така , че ако имаш въпроси за тези камери съм насреща . Купих си преди две - три години SONY 1000P и веднага след първата сватба която снимах с него го продадох . Не намирам никаква разлика между него и малката ми SONY HC7 ( нея даже нея споменавам между камерите си ) . Абсолютно същото меню , същия обектив само че сложена в голяма кутия . С какво ли са запълнили кутията ?

Автор: faget777   
Дата:   31-07-13 17:23

Аз Също търся нещо подобно. Бях с един Canon xm 2, но механиката ме предаде. Чудя се дали да не си взема Sony nex10,20 или 30. Също в Ибей има няколко Sony z1. Какво ще ме посъветвате?

Автор: k7   
Дата:   31-07-13 17:49

Автор: ork1
Дата: 31-07-13 12:18

купи си ей това и ще почувстваш разликата
http://eshop.uvt.bg/images/products/camcorders/sony/hxr-nx5e_01%20546x428.png

малко и е гаден визьора.. ама картинката е добра.. също и консуматива.. пише без проблем на всякакви SDHC карти 16 гига карта ти е 84 мин. което мисля че ти е достатъчно за репортаж за сватби две 32 гига и си в джаза

Аз имам такава в работата, ама не ме кефи. Това е по добре [smilie24]

Автор: faget777   
Дата:   31-07-13 17:57

Тази ми е над възможностите.

Автор: LEONIK   
Дата:   31-07-13 19:00

Sony HVR-HD1000E e евтин камкордер с 1/2.9" сензор. Какво искате от него?!
За съжаление някои колеги разпространяват неточна информация!
Повечето (не съм проверявал всички!) HDV камери записват всъщност в резолюция 1440х1080, която след това "разпъват" до 1920х1080.
Според някои H.264 може и да е гаден кодек, но по-ефективен досега не е измислен.
Всички камкордери, които записват на лента, компресират видеото. Изключения няма! Същото се отнася и за останалите камери от нисък и среден клас. Само някои камери от най-висок клас (напр. RED, Arri Alexa, P+S Technik, Phantom, определени модели на Sony и Canon) имат опция за некомпресирано видео и/или някакъв RAW формат. В някои случаи това е възможно само с външен рекордер.
Компресиите са неизбежно зло при нискобюджетните продукции - целта е прилично качество при по-ниски цени на техниката, по-евтини носители и монтажни станции.

Дата:   01-08-13 01:13

Дата:   01-08-13 01:55

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »