Автор: menkabg
Дата: 22-11-13 18:38
Да Блясък, асистента му е втора камера.
А визията си е такава да, поне доколкото мога аз да преценя - кадрите за клипа са си от самия филм, като че ли с някаква обработка на цветовете.
Относно репортажната част - има много добър усет момчето къде и кога да ползва дефокус, ефекти, движения на камерата и разните му там похвати, които не знам дори как се наричат - например това следене с камерата го има на танците в ресторанта, фокус дефокус от един към друг гост, но в църквата например няма как да се случи токова гонене и там просто редува кадри от попа и церемонията, дефокус-фокус към детайли в църквата например и обратно към церемонията, пак с движение на камерата, не знам как точно да го опиша.
В домовете се редуват детайли от украсата, гостите, акцентира на ритуалите - вратата и обувката например, с гледни точки отвътре и отвън, ритането на менчето на забавен кадър, а забързва или прескача някои по-отегчителни моменти. Няма ги във филма онези правите хора по 10мин, които после всеки превърта, или изкачването на стъпалата до петия етаж.
За 3 гледания веднъж не ми се е приискало да превъртя някъде.
Важното е че има вкус и прави всичко с мярка, в нито един момент не съм усетил нещо да е дразнещо или прекалено.
В края на краищата всеки си има различен вкус и моят едва ли може да бъде критерий за всеки - със сигурност нещо някъде на някого няма да му хареса, но пълно щастие няма.
Публикацията е редактирана (22-11-13 19:40)
|
|