Автор: hotsnail
Дата: 12-10-13 09:08
ами намери си модел с руса коса. Облечи я в бяло и беж в някое студио да репетирате.
Аз миналата година направих това и имам една, две сносни снимки. Едната ми седя за фон дълго време.
Лесно е общо взето. Ако гледаш на Зак Ариас филмчето за светкавици много нагледно е обяснил как да си нагласиш фоновото осветление, после как да си светнеш модела. Мисля, че не трябва отделна контра.
Две мигалки за фона ти трябват да са достатъчно силни да го избелят равномерно, като не изгарят контура на модела.
Отпред една голяма светлина - софт бокс и може би рефлектор.
Важното е да няма големи разлики в осветеността .т.е да няма дълбоки сенки. Всъшност това е единственото условие. Затуй ти трябва и рус модел със света кожа.
После си гледаш експозицията на модела. Важно е, да няма никъде прегоряло по-кожата и да е максимално светло. Така де бутай нагоре докато почне да мига бялото и после леко върни.
Ето тази по-долу най се хареса тука в галериите от опитите ми.
https://photo-forum.net/static/site_pics/116/1341312110_DSC00444s.jpg
Мойта снимка е само с лайтрум пипана - черно бяло, контраст, експозиция, higlights, млако с четка по миглите и очите. Това е. Шарп не би трябвало да има нужда, дори по скоро може лекинко да замажеш, че светкавиците вадят неприятно много детайли
ПП Тази дето си пуснал наистина е много силно пипана и не ми харесва особенно. Може и момичето да е с огромни очи или малка глава.... Ефектна е ама седи изкуствено вече.
Публикацията е редактирана (12-10-13 09:24)
|
|