Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Батерията ми пада, дори когато е спряно тялото...
Автор: batkoto   
Дата:   03-10-13 22:15

Здравейте, не мога да разбера, кое ми събаря батерията. И батерията ми пада, и грипа също. Бях ги заредил и двете и независимо, че ползвам грипа гледам от менюто, че процентите ми падат по малко на батерията. Сега даже 2-3 седмици не го бях изкарвал тялото от раницата и като го изкарах тази вечер пак имаше консумация. Ако го ползвам и снимам често с грипа и батерията сигурно над 2500 снимки снима. Но ако има големи паузи между сниманията по време на паузите като ми точи батериите кадрите са далеч под тези... Надявам се да ме разбирате. Благодаря предварително.

Тяло Никон D7000

Отговори на това съобщение
 Re: Батерията ми пада, дори когато е спряно тялото...
Автор: photostoykov   
Дата:   03-10-13 22:22

Разбрахме те правилно!
Най-вероятно има утечка на ток в грипа, дори, когато е изключен. Предполагам, че не марков, а куче-марка. При вторите този проблем го има, независимо от "реномето" на производителя. Основната причина е вграждането на нискокачествена схемотехника.
С оригиналните грипове (знам, че са скъпи..) никога не съм имал такъв проблем. Освен това, винаги използвам грипа с две оригинални батерии.

Автор: da.fo   
Дата:   03-10-13 22:36

Имах същия проблем с грип - китайско подобие на оригиналния за D 300. Моята батерия падаше за 2 дена на 0%. Писах им на китайците и те ми предложиха ако мога да го ремонтирам тук - да ми платят. Отказах и се съгласиха да го сменят.Беше купуван от dealextreme. Дадоха ми адрес в Англия където да го изпратя и след това получих нов - с него нямам проблеми. Това е риска на ментетата. [smilie3]

Дата:   03-10-13 22:44

Въпроса е, че батерията на тялото ми пада без да я ползвам...?

Автор: da.fo   
Дата:   03-10-13 23:02

Зареди батерия, махни грипа и ще разбереш кой е за изхвърляне [smilie3]

Публикацията е редактирана (03-10-13 23:16)

Дата:   03-10-13 23:06

Тъкмо това си мисля и да направя и да видим, кое е проблемното, но мисля, че грипа ще прави проблем. Понеже тялото с батерията са нови. Ще пиша пак като тествам нещата...

Автор: tochnia   
Дата:   03-10-13 23:51

Имам един стар Nikon D100 които си седи на рафта вкъщи и батерията му е зареждана последно преди 1 или 2 години, като го пуснах показа пълна батерия за мое изумление [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: Ivan.Draganov   
Дата:   04-10-13 00:04

Показва пълна батерия за малко време и после изведнъж пада .

Автор: DonBasilio   
Дата:   04-10-13 08:41

Нормално е дапада батерията, когато седи в апарата 2 - 3 седмици.
Апарата си има консумация. Копчето за пускане на захранването не е като ключ за включване на лампата в стаята.

Направи следната проба. Извади батерията от апарата и след известно време 2 - 3 седмици я сложи и провери състоянието.

Ако батерията е стара и е тръгнала вече ще ти дава пълно зареждане , но бързо ще издава багажа.

В заминаваща батерия апарата мери напрежение , но тя не държи ТОК
а напрежение и сила тока са две различни неща.

Автор: ivanatora   
Дата:   04-10-13 09:02

> Апарата си има консумация. Копчето за пускане на захранването не е като ключ за включване на лампата в стаята.

Бих казал че консумацията при положение OFF е приблизително нула. Дори в standby е толкова минимална, че на Canon 450D с една батерия правех по 200 снимки уикендите като не съм го ползвал през седмицата и се зареждаше веднъж на 4 седмици като никога не е помирисвал режим OFF.

Автор: demiman   
Дата:   04-10-13 09:13

Погледнах моята ... 1020 кадъра - 72% заредена [cool] [smilie5]

Дата:   04-10-13 09:26

Demiman, не с лошото :) Сигурно със всяко презареждане на батерията сменяш и щракалката [thankyou]

Автор: demiman   
Дата:   04-10-13 09:32

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »