Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търси се човек занимащ се с пост обработка
Автор: qavkata   
Дата:   20-09-13 08:44

Здравейте, пускам темата от името на мой приятел.
Момчето се казва Искрен Атанасов и се занимава със фотография, трябва му чувек, който да се ангажира с пост обработката на снимките му. Става въпрос за снимки от сватби и лични фото сесиии. Нито аз, нито и той не сме наясно какво е заплащането на тази услуга и поради тази причина моля всички, които имат интерес от работата да изпратят лично портфолио (преди и след) на e-mail : itaphotography@gmail.com или посочете сайт на, който може да се види работата Ви, както и да посочите цена за услугата. Предварително казвам, че човека не живее в България и работата ще се извършва през интернет. Поздрави на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: търси се човек занимащ се с пост обработка
Автор: Батко   
Дата:   20-09-13 11:44

Ако направим съпоставка с готвенето: някой друг да мие чиниите.
А дали ще има позиция и за човек, който да обели и нареже картофите и лука и да подготви пържолите ?

Шегичка [smilie3].

Може и да се намерят такива хора. Работа като работа, обаче малко субективно оценявана.

Дори и да са добри, може да не ви допадне техния стил. Надали работата ще се изчерпва само с оправянето на белия баланс.

Успех!

Автор: ecobo   
Дата:   20-09-13 12:57

Погледнете работата на Илиян: https://www.facebook.com/pages/Iliyan-Staikov-Retoucher/136662533072743

Читава обработка на кадър почва от 15 кинта/бр., и това е за съвсем базова обработка, без прекалено заиграване.

Дата:   20-09-13 19:38

Извинявам се много е-майла който съм дал е грешен това: itaphotographs@gmail.com е пощата

Автор: Божидар58   
Дата:   20-09-13 20:00

Ама ти сериозно ли говориш за този Илиян Стайков, или това е някаква шега......

Автор: PhotoBo   
Дата:   20-09-13 21:22

Всеки прави пари с каквото може. Напълно реално ми се вижда, макар и скъпо.

Автор: Miro__Slav   
Дата:   20-09-13 22:07

Опитвам се да сметна 1000>1200 кадъра от сватба по-цената ама калкулатора ми явно изтрещя нешо... [smilie21] [smilie8] [cool]

Автор: nsirakov   
Дата:   20-09-13 22:13

работа, като работа.. и доста хора епрактикуват и то с кеф ...

Автор: dimidumi   
Дата:   20-09-13 22:19

За качествен ретуш цените са в граници от 5 до 20 лв на кадър. и си струват толкова, защото може да си играеш по 1-2 часа за кадър и пак да не ти хареса и пак отначало, а за бял баланс, тонална, цветна корекция, шум, шарп, и конверт до jpeg с минимална компресия 12, вървят от 0.50 лв. до 2 лв. в зависимост от резолюцията на RAW файловете, а за 36 и 40 мпикс. си трябва и добър комп...[beer]

Публикацията е редактирана (20-09-13 22:22)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   20-09-13 22:53

Тази пластмасовата кожа - не я хвалете чак толкова много, при обработката на портретите.

Дата:   20-09-13 23:12

Разгледах страницата на г-н Стайков, не знам дали това, което е качил там е най-добрата му работа, но това което аз виждам е забележително. Етествено едвали моя човек иска такъв ретуш на всичките 3000 кадъра от сватбеното тържество. Предполагам че търси базова пост-обработка, а ретуш от такова ниво е по-скоро за 2-3 от кадрите на тържеството(или каквото там снима примерно)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   20-09-13 23:56

За такъв ретуш на 3000 кадъра, [smile]

Автор: HP   
Дата:   21-09-13 00:16

3000 кадъра делено на 36 =83 филма [smilie8]
смятай ако се снимаше на лента [smilie21]

в този ред на мисли-разглези хората тая дигитализация
3000 кадъра .....

Автор: Frenchev   
Дата:   21-09-13 00:47

кой нормален човек ще тръгне да прави ретуш на 1200 кадъра на сватба. Подобен ретуш се прави на фотосесията на максимум 30 кадъра.

на останалите 1170, евентуален лек кроп, евентуален бял баланс и това е.

Е може и от репортажа да се изберат още 20тина кадъра които да се пипнат.

30 кадъра по 15 лева = 450 лева. При такъв брой предполагам, че може и да се договори цената. Според мен напълно реална и нормална цена, ако се прави ретуш тип "за списание", при който се сменя цялата кожа, рисува се върху снимката, маха се всяка пъпчица, оправят се цветове и прочие. Това всичко ако се прави както трябва, отнема поне час на снимка.

А за останалите 1170 снимки, стигат и 2 - 3 часа работа в лайтрума.

Автор: pepi34   
Дата:   21-09-13 02:20

Божидар58 написа:

> Ама ти сериозно ли говориш за този
> Илиян Стайков, или това е някаква
> шега......

Аз не разбрах поста. Божидар, моля пояснете какво имате предвид. А може ли да изпратите някакви ваши обработени фотографии за сравнение?

Автор: dimidumi   
Дата:   21-09-13 02:25

Frenchev написа:

> А за останалите 1170 снимки, стигат и
> 2 - 3 часа работа в лайтрума.
...как ги правите тия 1200 снимки за 2-3 часа, трябва да си с извънземен компютър...само конвертирането в .jpeg отнема близо 4 часа, макар и през ноща...[beer]

Автор: burningice   
Дата:   21-09-13 07:56

Като Сираков!

Автор: johnny_fx   
Дата:   21-09-13 09:14

Ретуш тип "списание" за 15 лв. си е жив подарък. Това ще да е абсолютната долна граница.

Автор: didesignbg   
Дата:   21-09-13 09:25

Какво се правите на гръмнати, на човека му трябва някой да му конвертира снимките от сватбите. Напълно разбираемо, защо да се тормози? 2/3 от снимките така или иначе са някаква форма на брак, или повторение. Остава да им се направи бял баланс, една част да се кропне, тук там в конвертора да се позачисти нещо. Аз ако давах оферта щях да я дам не за бройки снимки, а за час.
Ретуша за 15 лева, предполагам е първо извън бюджета за цяла сватба, а и е напълно излишен, от друга страна за отделна снимка 15 лева ми се струват малко. Все пак за читава работа могат да отидат и над 4 часа. 4 лева на час нещо не се връзва.

Публикацията е редактирана (21-09-13 09:26)

Дата:   21-09-13 12:01

Моля колегите, които сте заинтересовани обърнете се към колегата от чието ие пуснах обявата, тъй като аз не мога да Ви дам подробности относно дейността, изисквнията или заплащането.
Момчето се казва Искрен Атанасов, е-майла му е itaphotographs@gmail.com
телефон не давам тъй като не е в България, а й той ще Ви даде ако се налага.
Поздрави на всички!

Автор: F-64   
Дата:   24-09-13 23:35

дай моите координати на човека за да се разберем каква точно обарботка му е необходима. Имам много опит в тези неща, разполагам и със сървър, където да се качват и свалят обеми от файлове.

Дата:   24-09-13 23:42

какви твои координати да му дам? Пиши му на майла, така е най-лесно. Все пак, май се спрял на двама колеги, такаче ако те интересува е хубаво да му пишеш.

Автор: F-64   
Дата:   24-09-13 23:55

mountphoto@mail.bg
Цъкнах долу чавката да сеизпращат отговорите на моя имейл, но явно нещо не става.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »