Автор: banana_pie
Дата: 02-07-13 22:55
Здравейте!
Нов съм тук и се надявам на правилното място пиша (ако не е тъй, моля извинете ме) . Като начинаещ и бъдещ фотограф, оператор и режисьор реших да си купя фотоапарат. Държа много на видеото, което апаратът заснема, тъй като 50% от работата ми с апарата ще е снимане на видео.
Запитах се въпросът - какво да си купя, камера или фотоапарат? Четох из нета и повечето коментари, относно този въпрос, бяха за фотоапарата, защото той догонва като качество на видеото на видеокамерите, пък и още повече аз искам да снимам и фотографии. Разглеждах много техники и останах на мнението, че не мога да реша кое да избера, защото има много варианти. Бюджетът ми е 800-1000 лв. Няма значение за мен марката на апарата. Приемам всякакви съвети, предложения, критики и прочее.
Благодаря предварително!
P.S. Може ли да ми препоръчате и статив? Търсих в разните големи магазини за техники и не можах да си харесам такъв, какъвто ми трябваше. Стативът искам да е доволно висок (повече от метър, метър и малко), да е стабилен и качествен. Бюджетът за него ми е 60-80 лв.
|
|