Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Първи DSLR
Автор: iivvs   
Дата:   27-06-13 13:37

Здравейте,
бих искала сериозно да се обърна за помощ към вас. Ще си вземам DSLR апарат и бюджета ми е 1000лв не повече. Спряла съм се до момента на Nikon D3100/3200/5100 и Canon 600D/550D. Приемам разбира се и предложения за други модели, но не и Sony или там каквато и марка ще да е. Или Canon или Nikon. Може и да робувам на марки, но искам да имам качествен апарат, с който да се гордея [smile] Апаратът ще се ползва предимно за портрети и пейзажи. Бих искала да прави и хубаво видео. На първо време ще карам с китовия обектив и след това мисля да си взема портретен. Но първо апарата. Много ще съм благодарна ако някой ми помогне и то по-скоро. [smile]

Re: Първи DSLR
Автор: stoikovv666   
Дата:   27-06-13 13:45

хахахахха... с "инструменти" ли ще се гордееш?! Да беше нещо хаси маси, лейки дамаджани... а то никон или канон.

Имам тука едни маслени бои и четки, също канвас които се водят за най скъпите на пазара и к'во? Досега нищо интересно не съм нарисувал [smilie18] [beer]
Автор: arris   
Дата:   27-06-13 13:45

Привет.

Обърни внимание на тази оферта.
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000419.html

Замисляла ли си се за опцията да си вземеш ДСЛР от базара?

Поздрави,
Иво.
Автор: Sokola   
Дата:   27-06-13 13:46

[smilie18] Това ли е основната цел?

Може и да робувам на марки, но искам да имам качествен апарат, с който да се гордея.
Дата:   27-06-13 13:50

Знам, че не се изразих много правилно добре поправям се. Казвайки да се гордея с него имам предвид снимките, които прави. Искам да е някой, който ще ми пасне добре и с който ще ми е по-лесно да работя. Да правя качествени снимки за мен е повод за гордост не знам за другите [smile] [smile]
Автор: tttodorov   
Дата:   27-06-13 13:50

ако искаш по конкретно мнение , не пускай такава тема :)
В търсачката има поне 20 теми и то точно за този тип апарати :)
Иначе аз снимам с д5100 и съм доволен ,за видеото каноните се справят по добре :)
Дата:   27-06-13 13:57

[smilie3] качествената снимка не зависи само от апарата, но и от ЗАУ
Дата:   27-06-13 13:59

iivvs, сега ако поясниш и какво имаш в предвид под качествено? [smile]
Дата:   27-06-13 14:00

Ако не бях толкова напреднала със снимането нямаше да си купувам DSLR [smilie3] И не може ли просто някой да ми отговори точно на въпроса, а не няколко човека тук да ме нападат заради това, което съм написала?! Нали уж този форум е за това или се лъжа?

Под качествено имам предвид изображението да не е като на "сапунерките". Вземам си DSLR, за да мога да задобрея съвсем. Бих искала в бъдеще това хоби да се превърне в професия. Просто моля някой, който е използвал някой от тези апарати да си каже мнението. [smile]

Публикацията е редактирана (27-06-13 14:05)
Дата:   27-06-13 14:07

Ако беше толкова напреднала,щеше сама да си отговориш на възникналите въпроси.
От голямо значение при избора на тяло е какви обективи ще се ползват с него в близкото бъдеще.
Вероятно няма да можеш да сменяш тялото през няколко месеца.
Автор: chefo1979   
Дата:   27-06-13 14:07

Офертата за Д5100 колегите са я дали горе, офертата за Канон 600Д с два обектива също смятам, че е доста добра:

Canon EOS 600D + обектив Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II + обектив Canon EF 50mm f/1.8 II + карта Toshiba SD 8GB HC Class 10

Помисли и за по-горен клас, закупен от базара тук втора ръка.

Поздрави!
Дата:   27-06-13 14:09

iivvs написа:

> Под качествено имам предвид
> изображението да не е като на
> "сапунерките".

Има доста "съпунерки" които бият по качество DSLR- в нисак и среден клас [smilie3]
Автор: lion4e   
Дата:   27-06-13 14:10

Знам, че не се изразих много правилно добре поправям се. Казвайки да се гордея с него имам предвид снимките, които прави. Искам да е някой, който ще ми пасне добре и с който ще ми е по-лесно да работя.Да правя качествени снимки за мен е повод за гордост не знам за другите

СНИМКИТЕ ГИ ПРАВИ ФОТОГРАФААААААА, НЕ ТЕХНИКАТАААААА!!!!!!!
Покупката на DSLR не те прави фотограф, а собственик на фотоапарат!!!!

Голяма мода е напоследък да се купува нов модел ДСЛР с китов обектив, с видео, наблъскани пиксели и т.н. с цел да се фукаме пред нищо не разбиращата компания, ставаме звездата на блока или квартала[smilie5].
Но иначе снимаме на зеленото крадратче[smilie18]

Няма значение какво ще си купиш ново до 1000лв. всички са един дол дренки като резултат на ауто и не само..
по-добре си купи 2 ра ръка запазено тяло 30/40D + 50/1.8 за портрети, стрийт, спорт и т.н. а за пейзаж си вземи зенитар 16/2,8 и си в джаза[shtrak]
Ще имаш пари и за чанта, карта с памет и статив, даже и за някоя книжка ( тя е на 1 во място, още преди апарата)[shtrak]

ПС: ако не искаш да мъкнеш 2 обектива, си вземи 17-85 IS или 18-135 IS.

Публикацията е редактирана (27-06-13 14:14)
Автор: HungryRabbitJumps   
Дата:   27-06-13 14:10

Какво да ти кажем ?
Буквално стотици теми има за избор м/у тези 4-5 модела
Сравни ги, после отиди в магазина пробвай дали са ти удобни
Автор: BonoVox   
Дата:   27-06-13 14:14

от всичките които си изброила, D5100 e най-добър

а относно избягването на марки като Сони, Пентакс и т.н., ми звучи глупаво ако го правиш заради това какво биха казали приятелите ти ("ууу виж я тая със Сони",... или "туй Сони прави ли хубави снимки като Канон/Никон"....."a, ама що си купила Сони, нали Никон/Канон са най-добрите") ....но накрая ще стигнеш до следното: "Че то туй Сони много хубави снимки прави" (от личен опит ти го казвам) [smilie3]

абе взимай един Sony A57 и ще имаш всичко, няма да дойдеш утре във форума и да питаш ама защо нямам това, защо нямам онова...ама туй не ми харесва....Sony have it all[cool]

Публикацията е редактирана (27-06-13 14:16)
Автор: J0R0   
Дата:   27-06-13 14:18

Аз лично не бих си взел за първо тяло ДСЛР за 1000 лева.
Освен ако не държиш на видеото и на разни глезотии.
Не че ще е некачествено, напротив, всеки ДСЛР ще ти върши чудесна работа, независимо от марката и модела.
Просто 1000 лева са много пари за ентри левъл тяло.
Аз бих си купил нещо втора употреба за половината пари и с другата половина някой готин обектив или бих отишъл на екскурзия :)
Всъщност така и направих, наскоро си купих от базара едно 40Д, под 10 000 кадъра за 600 лева.
Ако държиш пък толкова много на видеото - ДСЛР-ите не са твърде удобни, нямат (следящ) АФ по време на видеото, което ги прави силно ограничени откъм фунционалност.
В такъв случай - по добре е безогледалка, матрицата е също толкова голяма като на ДСЛР, но подържа (следящ) АФ по време на снимане на видеото.
Аз за видео нося един такъв, макар че ДСЛР-а ми има видео функция.
Предпочитам да нося втори апарат, отколкото да ползвам ръчен фокус по време на видеото.
Автор: J0R0   
Дата:   27-06-13 14:34

...или Сони СЛТ :)
Автор: bscsystem   
Дата:   27-06-13 14:44

Преди месец имах същия въпрос..., но тогава не знаех, какъв тип фотография искам да практикувам, а бюджета също ми беше 1000лв

Сега вече знам, портретна, и ако имам избор към днешна дата бих стартирал с 600Д само тялото + 50мм твърд на 1.8, което прави 1000лв.

Към днешна дата дадох 3000+ за обективи от рода на 85мм 1.8 90-300мм, студиини светкавици и какви ли не глупости и почти не ги ползвам [smilie21] Така, че съвета ми е, ако можеш да се контролираш и да чакаш .. да почетеш месец два за различните типове фотография и различните типове обективи към тях и тогава да пазаруваш..
Автор: imitev   
Дата:   27-06-13 14:47

Как може да дадеш 3000+ лева за неща, дето не си сигурен че ще ти трябват [smilie11]
Автор: dilomski   
Дата:   27-06-13 15:12

Stoykov666,думата идва от сАпун.

Има една друга дума, дето можеш да я ползваш с "Ъ" - тЪпунгер.

Да, отнася се за мнението ти.

Публикацията е редактирана (27-06-13 15:13)
Автор: 5821   
Дата:   27-06-13 15:13

Аз съм с CANON D550 и мога да кажа,че всичко е доста относително,предполагам че си изчела параметрите и характеристиките на изброените тела,затова според мен няма нужда да се впускам в това и понеже искаш мнение мога да кажа,че като за първо тяло не е лошо,поне на мен ми пасва в ръката,докато го разучиш и свикнеш с настройките иска време има възможност да създадеш свое собствено меню,но предполагам,че и с другите горе изброени е така,важни са и обективите,а също така иска доста четене в интерес на истината,а тук в форумът а и извън него доста може да се научи,аз също съм начинаещ,не мога много да кажа,всичко е експерименти ,в смисъл снимане-снимане и пак снимане,промяна на параметри и настройки и така,докато се получат добре нещата.Понякога се получават,понякога изтърваш моментът,а когато той е много кратък дебнеш за нов,изисква много свободно време.Вярвам,че който и да избереш и ще си доволна,и ще съжаляваш,защото винаги ще виждаш нещо ново и различно,но то и с другите неща от животът е така.Успех!
Автор: dilomski   
Дата:   27-06-13 15:15

d5100 или 600d.Първото е по-добре за снимки, второто за видео.Не означава обаче, че канона е зле за снимки, просто никона е маалко по-добре там.

А сони фенбойчетата, още чакам да чуя как а57 е по-добър от никоните, в частност д7000.
Автор: vga   
Дата:   27-06-13 15:18

Iivvs, разбира се, че с DSLR ще правиш по-качествени снимки! Разбира се, че това е и следващата стъпка в израстването ти. Разбира се, че с такъв апарат ще получиш неограничени възможности за всякакви фотографски задачи. Разбира се, че ще можеш да се похвалиш и на приятелите и да "станеш звездата на блока"! И всичко това е чудесно! Човек би казал, че коментиралите над мен не снимат до един с такива апарати...

За съвет - този клас модели на Канон снимат страхотно. И снимки и видео. Никоните снимат страхотно предимно снимки. В перспектива - цените на обективи за двете марки могат да повлияят на решението ти. Аз направих така - прецених какви обективи бих искал да имам, калкулирах колко би ми струвало от едната и другата компания и си избрах Никон. Ако и ти направиш една такава сметка отговора ще дойде сам. Отиди в специализиран магазин, пипни и едните и другите апарати и виж кой ще ти легне повече на сърцето и в ръцете :)

Хайде и да показваш снимки след уикенда! [shtrak]
Автор: quazimodo   
Дата:   27-06-13 15:20

От посочените модели, щом и видеото е на почит то Вашият избор би трябвало да е Никон 3200, който има следящ автофокус при видеозаснемане.А от отбора на Канон с подобни характеристики за съжаление е 650Д, но е малко над бюджета. 600Д е с ръчно фокусиране при видеозаснемане и само една кръстосана автофокусна точка в центъра. 650 е с 9 кръстосани точки, защото ползва автофокусния модул от 50-60Д. А това е много по-добре при снимане. Та за видео-фото Д3200 или 650Д.

Публикацията е редактирана (27-06-13 15:27)
Автор: qpalzm   
Дата:   27-06-13 15:48

за парите си пентакс к30 дава 1 идея повече от конкурентите.
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.