Автор: ilcoin
Дата: 15-06-13 15:29
Светлосилен зуум. Милиметрите според случая, марката според парите. Малки деца с твърд обекти се снимат трудно. Освен ако не спят
Важното в случая е дали да започва от 17-18мм или от 24мм. Не уточнявате какво имате предвид под "затворени помещения" и как точно смятате да снимате децата - в цял ръст, портрети до кръста, общи планове, докато търчат около вас и пр.
В малка зала (детска градина) за отразяване на сценки и тържества вероятно 17-50 ще дойде къс. В много тясна стая, докато хлапетата търчат наоколо, е възможно 24-70 да дойде тесен.
Та, според моите лични наблюдения, 24-70 като че ли е една идея по-универсален. Не се налага да се навираш в детето чак толкова много, а и много децата не винаги реагират добре на това. А и в крайна сметка китак със сигурност може да носиш винаги, да спасиш положението с него и светкавицата, ако се налага. Не съм снимал чак толкова много такива неща, но като че ли така се очертават нещата при мен.
Аз лично бих заложил на 24-70. В момента имам подобен обектив, допада ми на моя стил снимане и за такива ситуации ми върши повече работа, отколкото 18-55. Определено се работи много по-лесно, отколкото с твърдите.
По-горе споменаха 24-105, мисля че е още по-добрата комбинация. А за ИСО-то, с внимателно обработване може да се изкара спокойно 1600 използваемо на тоя апарат, така че аз не бих се притеснявал сериозно за това.
В краен случай, наеми/заеми един обектив, снимай с него едно-две мероприятия и ще се ориентираш много бързо какво ти върши на тебе работа.
|
|