Автор: kvakioh
Дата: 16-02-13 15:27
След като се поразделих с 50Д, и останах само с 1д мк2N, и няколко обектива, трудно ми е да ги събера заедно апарата и обективите в 1 чанта. Имам kata 123-go-10, която събира всичко, но тялото само с капачката, а понякога искам да има обектив за бързо снимане.
Ще нося основно следните обективи- 17-40/4, 70-200, 105 макро, евентуално още 1-2, с размерите на 24-105 и Сигма 50/1.4.
Значи чанта за 1д мк2N тяло със закачен 17-40, 2 обектива, и с допълнително място за още 2. Имам и светкавица,1 доп. батерия, дистанционно, 2 филтъра в кутиийки. Лаптоп, таблет, или друго не нося, от време на време Ipod Classic.
За нова чанта, мислех за Ката, но нещо не са налице добри идеи. Lowepro имах 2 малки чанти, които се развалиха циповете, но пък ми харесват покривалата за дъжд. При Ката са малко недостатъчно издръжливи, за жълтите имам впредвид. Гледах Tenba, но са скъпи- по 200 и нагоре евро. Тамрак не виждам да имат покривала за дъжд, но Evolution 5-6-7-8-9 са доста добри. Въпкреки че имат отделения за лаптоп, това няма проблем.
150-170евро макс бюджет, удобна чанта/раница, може тип Messenger bag, или раница като Ката, с двойна опция slingshot/двойни презрамки...
|
|