Автор: Georgi_Kocakov
Дата: 20-12-12 17:17
До колкото си спомням Г.Коцаков почна с такава комбинация. Естествено после мина на по-светли и по-дълги обективи.
Хахаха, сега виждам темата. За почването,........ почнах със Зенит и 135мм и 250мм обективи, ма беше много отдавна и нямаше още родени еколози от съвременен тип и бъкаше от животни.Снимаше се от палатка и обикновено на гнезда или около тях. Ако имаш в предвид дигиталният ми период започнах със 70-300вр.По късно се сдобих и с никкора 300/4, после и с по-светлото му братче.Никога не съм имал дълги стъкла,и сега съм с един дърт и очукан 300 канонски, просто приятели са ми давали да се "облажа"от време на време.Никкора 300/4 е добро стъкло, но впечатленията ми от никонските конвертори не са много позитивни, изключая 1.7х/после забелязах, че диаметъра на оптичните му елементи е по-широк, та може и от това да е по- добър/.Виж в нета, кой от 1.4х на Кенко ставаше и се моли да попаднеш на бройка. Да смениш д700 с д 7000 е откровена лудост, защото се лишаваш он най-добрата аф система и ресурс от иса, които ще ти трябват задължително.Верно е , че кропката вкарва повече "перушина", която изострена и "натопазена" приляга за уеб, но динамиката на 12мп фф не я търси, както и възможността да шарпиш безпоследствено когато се налага, а и с 300/4 ще имаш по- добра възможност да отделиш обекта от фона, без да ти се налага да правиш фоновете на гума с шопа или да слагаш градиенти.Да ти е честит обектива!
|
|