Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сенник за 50mm/28mm
Автор: TheBossBG   
Дата:   16-12-12 11:27

След като купих Д90 вече двата ми прайма са напълно използваеми и все по-често ще седят на камерата. Замислих се за някакви сенници. Поразтърсих из нета, има оригинален Nikon HN-3 Lens Hood 52 mm (на резба), който става и за 50mm D . В ebay намерих и 52mm Flower Lens Hood For Nikon 50mm f1.8D(също на резба). Поразрових из нета и намерих противоречиви мнения кой сенник е най-подходящ за твърд обектив. Ако някой е ползвал и двата модела, моля да сподели впечатления. Притесненията ми за втория са, че може горното и долно "венчелистче" да докарат винетиране. Иначе съм по-склонен да го взема него. За "късия" сенник съм сигурен, че няма да винетира, защото 35ицата ми е оригинално с такъв(но не на резба, а на байонет).

Отговори на това съобщение
 Re: Сенник за 50mm/28mm
Дата:   17-12-12 11:29

Невероятно, но факт! 24 часа нито един форумен специалист да не даде компетентно мнение [smilie5]

Явно ще действам като във вица за евреина, дето баща му му дал 15К и му посочил 3 девойки. Казал му да им даде по 5К и да прецени за коя да се ожени. Няма значение коя какво е направила (инвестирала или похарчила) с парите, накрая еврейчето избрал тази с най-големите гърди. Та и аз като него, ще си купя този, който ми харса повече. А и е по-евтин. Ако не ме кефи на живо - в базара за 5 кинта и толкова.

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: satyno   
Дата:   17-12-12 12:04

Супер любител съм, не специалист, но мисля че можеш да ползваш сенник с "~1.5" по-тясно зрително поле за кропка. Т.е. за обектив от 50мм можеш да ползваш сенник за 75мм. Сложил съм на 70-150мм сенник за около 100мм обектив и не съм забелязал винетиране на Д90. Избягвам пласмасовите китайски - много лошо им е качеството.

Дата:   17-12-12 13:32

Мерси колега. Тук обаче проблемът е, че са с 52мм резба. А там май свършват на 50мм обектив. Всъщност за втория твърдят, че е метален(предполагам алуминиев). Аз наложих сенника от 35мм f/1.8, пръстите ми се появиха във визьора едва когато го изместих 4-5 см напред. Явно това е правилният сенник, въпреки че на външен вид повече ме кефи с венчелистчето. За сега ще поръчам него. И винаги мога да прежаля 5те лева.

Автор: lakosta   
Дата:   17-12-12 14:13

Имаше един колега,който продава много сенници - потърси в аксесоари -"сенници"...не помня кой беше ,но съм взимал от него и съм доволен!

Дата:   17-12-12 16:14

Мерси Лакост, но в базара няма на резба 52мм. В старта версия има няколко, но не са такива, каквито търся. Явно пак китайците ще облажат.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »