Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Евро съюз; ддс
Автор: tzo   
Дата:   04-02-10 19:51

Привет. Имам идея през от Съюза да поръчам едно тяло, принципно съм чувал, че не слагат ддс.. но пък чух и други неща... в зависимост от килограмите на пакета. Та някой да е поръчвал.. бих се радвал да сподели как стоят нещята. За Англия става на въпрос в моя случай. Мерси предвърително.

Отговори на това съобщение
 Re: Евро съюз; ддс
Автор: marchello   
Дата:   04-02-10 19:52

[beer]

Автор: asahi   
Дата:   04-02-10 19:58

Плащаш като поп.

Автор: neuromancer   
Дата:   04-02-10 20:35

плащаш си ДДСто в държавата от която го купуваш
не плащаш в Бг митницата

Автор: seal   
Дата:   04-02-10 21:11

Не, никой досега не си е поръчвал, ти си първият в историята (естествено и във форума), затова гугъл си няма никакво идея като го попиташ.

Толкова ли е сложно да положиш елементарно усилие ебаси?!

Автор: tzo   
Дата:   04-02-10 21:27

Мерси за отговорите. seal, за разлика от мен на теб не ти е сложно да полагаш дори и излишни усилия [smilie23] [beer] ебаси... [smilie24]

Автор: djfroggy   
Дата:   04-02-10 21:51

Аз редовно поръчвам от Евросъюза разни обективи и тела-няма допълнително обмитяване,ддс и тн.

Дата:   04-02-10 22:28

Друг е въпросът законно ли е, че не плащаш ДДС.

Автор: KiIIeR   
Дата:   04-02-10 22:44

друг е въпроса в бг, колко са законни нещата. като знам с какво се сблъсквам постоянно, а и друго нещо, те чиновниците, администрацията не си знаят законите.
тъй че законно или не.. мен изобщо няма да ми тежи на съвестта.

то да играеш по-правилата при положение, че и с теб играят по-правилата.

Публикацията е редактирана (04-02-10 22:47)

Дата:   04-02-10 23:01

Остави чиновниците.
Вариант 1:
Фирма Джон Смит лтд. от Острова продава на г-н Килър от България обектив без ДДС. Очаква се, че г-н Килър ще плати това ДДС в родната си страна. Всичко е документирано. След 3 години някой данъчен инспектор се заравя в документит еи открива нарушението. Г-н Килър плаща ДДС, лихви и глоби.
Вариант 2:
М-р Джон Смит от острова продава собствения си обектив на г-н Килър от България. Никой на никого нищо не дължи. Най-много след време някой островен ревизор да се подсети и да провери що така м-р Джон Смит продава толкова много обективи, откъде ги е купил и т.н.

Автор: thomas   
Дата:   04-02-10 23:09

@tzo
Някои, при това не всички, могат да не слагат ДДС, ако самият ти си данъчно регистриран по ДДС и им дадеш данъчния си номер. При това положение ти си регистрираш сделката в твоето счетоводство и си внасяш ДДС-то, когато му дойде времето.

Ако купуваш като частно лице, или ако имаш фирма, която не е регистрирана по ДДС, плащаш тамошното ДДС и тук не дължиш нищо повече.

От килограмите зависи само дали пратката ти ще мине през пощенската станция на митницата или ще дойде директно в кварталната ти поща. Ако отиде в митническата, там дължиш 4.30 лв. "такса ценности" и нищо друго. Ако дойде в кварталната ти поща, не дължиш нищо.

Автор: KiIIeR   
Дата:   04-02-10 23:18

асахи, дай боже повече такива инспектори.
ама да се сещат не след 3 години, а веднага.

в бг-няма правила затова всеки играе, как може.
аз примерно искам да живея по правилата, обаче дори и да искаш, пак ти пречат същите тия дето трябва да ги прилагат, защото просто не ги знаят скапаните закони.

Той човека попита едно.. на де я отнесохме.. сори за спама.. просто ме е яд на тъпата ДЪРЖАВА България.

Автор: dimi2007   
Дата:   04-02-10 23:33

Автор: asahi
Дата: 04-02-10 23:01

Остави чиновниците.
Вариант 1:

Не е ли длъжен Смит да фактурира ДДС /ако е регистриран като такъв/, продавайки на клиент от страна.член на ЕС !?!?

Вариант 2:

Ако ги купува Смит с ДДС и ги продава на Килър без ДДС, къв му е кяра !?!?

Автор: Vatman   
Дата:   04-02-10 23:44

asahi написа:

> Остави чиновниците.
> Вариант 1:
> Фирма Джон Смит лтд. от Острова продава на г-н Килър от
> България обектив без ДДС. Очаква се, че г-н Килър ще плати това
> ДДС в родната си страна. Всичко е документирано.

Няма такова нещо. За физ. лица се начислява ДДС в Англия, а в БГ нищо не се дължи. Това което пишеш е за ЮЛ и то само ако сделката се квалифицира като ВОД (вътреобщностна доставка).

И друг път съм споменавал, че си на всяка манджа мерудия и подвеждаш хората.

Публикацията е редактирана (04-02-10 23:48)

Дата:   04-02-10 23:47

@tzo
Някои, при това не всички, могат да не слагат ДДС, ако самият ти си данъчно регистриран по ДДС и им дадеш данъчния си номер. При това положение ти си регистрираш сделката в твоето счетоводство и си внасяш ДДС-то, когато му дойде времето.
-------

Зависи от предмета на сделката, а не от контрагента.....според HMRC.

Дата:   04-02-10 23:50

dimi007 [smilie24] точно така е! за юридически лица с ДДС регистрация в получаващата страна.

Публикацията е редактирана (04-02-10 23:51)

Дата:   04-02-10 23:53

Ватман, то не е новост че е така...[beer]

Но гледам, че дават езотерични примери.....неккви.....[smilie5]

Дата:   05-02-10 00:06

Ватмане, твърде е възможно да си прав.
Първоначалнот ми мнение "плащаш като поп" остава достоверно, ако си съгласен.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-02-10 01:09

Това ДДС сдамо по себе си е голяма идиотщина по мое скромно мнение.

[smilie21]

Дата:   05-02-10 05:06

@dimi2007
Не те разбирам с това "зависи от предмета на сделката, не от контрагента". Всъщност при практически всеки предмет на сделка ДДС има. Но не всеки контрагент от ЕС ще се съгласи да ти продаде без ДДС, дори и да му дадеш своя европейски ДДС номер. Някои просто не са упълномощени да правят това - и аз не знам на какво основание, но просто казват "не можем да продаваме без ДДС". Опитай примерно да купиш нещо без ДДС от Амазон в Англия, доста други магазини (и електронни, и някои физически) имат същата политика. Явно по другите страни си има някакво разделение и някои фирми просто не са упълномощени да се занимават с вътрешнообщностни доставки - случвало ми се е и с английски, и с немски, и с италиански фирми. И приятели са ми плакали от същото - нямаме обяснение, но е факт.

Дата:   05-02-10 08:43

asahi написа:

> Първоначалнот ми мнение "плащаш като поп" остава достоверно,
> ако си съгласен.

Да, и поне е успокоително, че няма да се занимава с БГ данъчни и митници.

Евентуално данъчните биха могли да се заинтересуват, ако внесеш голяма количество с търговска цел при голяма разлика в ДДС ставките, но това е малко вероятно. В Англия май беше 19.5 % ДДС-то.

Публикацията е редактирана (05-02-10 08:44)

Автор: gnedkov   
Дата:   05-02-10 09:59

Thomas, такова разделение няма противоречи на принципите за свободно движение на хора стоки и капитали. Просто не са сигурни в твоя статут независимо дали си им дал ДДС номер или не и се притесняват за собственото си данъчно счетоводство. Поради несъвместимост в ДДС номерата между различните държави малките търговци често не смеят да извършват износ. Разликите са големи и поради режимите на деклариране на ДДС в различните държави да не навлизам в детайли но примерно в Белгия фирми с оборот под 50 000 евро могат да декларират ДДС на годишна база, в Австрия има режими при които ДДС е дължимо към момента на получаване на парите, а не издаване на документа и др.

При сделки в рамките на ЕС трябва да се проследи Директива 6 на ЕК за индиректните данъци и такси.
Ако Цо като физическо лице си закупи обектив трябва да проследи дали оферираната цена на продавача е с данък или не за да не се изненада.... Ако е с ДДС и то представлява съществена сума, Цо би могъл да се обърне към някоя от фирмите, които възстановяват ДДС в рамките на общността (гугъл мугъл колко такива има в БГ). Услугите им обаче не са евтини и всеки си преценява дали да ги ползва.
Ако Цо&Ко ЕООД си купи обектива, би могъл да си договори сделка и без ДДС - британеца си декларира ВОД (вътре общностна доставка и не дължи ДДС), а Цо&Ко ЕООД си носи документите на счетоводителя, последния издава протокол за ВОП (вътре общностно получаване) записва го като приход и като разход и Цо&Ко ЕООД ДДС не плаща освен ако не продаде обектива с фактура ама той така или иначе тогава си дължи данък. Ако Брит Селър ЕлТеДе обаче не желае да счете Цо&Ко ЕООД за фирма и все пак си му нахърлузи ВАТ-а, пак остава варианта с възстановяване през фирма оператор....
Най-общо е това...

Публикацията е редактирана (05-02-10 11:21)

Дата:   05-02-10 10:58

Е така де, така. Куп бритиш и други селъри са решили, че не се занимават с b2b доставки и продават само с ДДС, все едно на крайни клиенти, и дори не ти искат данъчния номер - казват, че просто не работят така и точка. Става дума за всякакви магазини, много от тях - сериозни. Един приятел искаше да внася айфони от Италия, стотици бройки, но от магазина на Apple, от който искаше да пазарува, му казаха, че те могат да продават само с ДДС и точка по въпроса. Предполагам, че ако е бил много обиден, трябваше да се обърне към някоя ЕС комисия за защита на конкуренцията примерно, за да им издърпа тя ушите. Другият вариант е да не се разправяш и просто да ги лишиш от хубавата сделка. Разбира се, остава варианта с фирмите за възстановяване на ДДС, но при него определено ще загубиш забележима част от ДДС-то.

Автор: gnedkov   
Дата:   05-02-10 11:10

Thomas, те сега тука промениха Б2Б текстовете до немай къде, то за Б2К вкараха някви безумни текстове за регистрации па тук па там с място на доставка едва ли не и при изпращач, и при получател на никой не му е ясно какво става в момента - дянковщини, както тая дивотия с двумесечното възстановяване на ДДС

За британците знам, че и там са в процеси на данъчни реформи, целия ЕС постепенно щял да се настройва на единен принцип на месечно деклариране и уеднаквяване на режимите по ДДС... ама това май са неща за други форуми.
[smilie3] [beer]

Публикацията е редактирана (05-02-10 11:19)

Дата:   05-02-10 16:20

Томас,

Нещата са надлежно фиксирани в Бележка 725 на HMRC /понеже въпроса касае УК/,
която е в унисон с ЕС директиви, в сила от 01.01.2010.

1. Когато контрагента е лице, нерегистрирано по ДДС / в рамките на ЕС/,
ДДСто задължително се начислява, освен ако агента не е регистриран И на територията
на контрагента. Във втория случай се допуска 0-лева ставка при определени условия.

2. При регистриран по ДДС контрагент също се допуска 0-лева ставка ДДС,
но процедурата се усложнява и обумажнява прогресивно.
По-точно - прилагат се редица документни доказателства, че стоката е напуснала територията
на УК и е пристигнала при контрагента.

Доказателствата се пазят за срок от 6 години и ако не са удовлетворителни за
данъчния инспектор при ревизия, ДДСто се възстановява от доставчика на стоката.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »