Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Тази седмица във фотосинтезис има доста добра оферта на апарат Сони А37. http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280507000075.html
От доста време се каня да си купя апарат и се бях насочил към Канон Д3200, но това ме впечатли доста откъм параметри и цена. В интерес на истината никога не бях се замислял върху апаратите на Сони, заради всеобщия култ към Никон и Канон. Трудно намирам независима информация и ревюта относно A37, а и технологията SLT e сравнително нова. За това отварям тема, в която можем да коментираме апарата и технологията и така всеки може да я ползва, като помощ при покупката на такъв модел, а защо не и някой друг от гамата. Ето и едно сравнение относно плюсовете и минусите на двата модела един спрямо друг: http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Sony-SLT-A37
Ето го и самия апарат от страницата на Сони: http://www.sony.bg/hub/dslr-slt/gama/slt-a37
А тук е обяснена технологията: http://www.sony.bg/hub/dslr-slt/predimstva/nachinaesch
Аз съм се навил доста, само че искам наистина да почерпя някакъв опит на други потребители, които могат да направят сравнение на базата на други апарати. В темата, където е направено ревю на този модел, е сравнен само с друг апарат сони А100, което до голяма степен не е меродавно. Ще съм благодарен да чуя различни мения, които да не са поляризирани на базата на култа към тази или онази марка и на края да направя един наистина добър за мен избор.
Като фотограф, целта ми не е да доказвам колко добри снимки мога да правя пред фотографското общество(аматьори, полупрофесионалисти или професионалисти). Идеята ми е когато сме със семейството, приятелите, някъде на път или просто на гости, да правя снимки по начина по който наистина искам. На самите снимки ще се радваме основно, хората които ще са на тях. Знам как да настроя апарата за определения момент, но в никакъв случай не съм навътре въс фотографията. Или казано на кратко, основната ми цел при покупката на новия фотоапарат, е на сравнително добра цена, да правя снимки така както искам. За други цели имам една сапунерка, която решава как да стане снимката сама и резултата в половината от случайте е меко казано не особено добър.
Ми чети си. А37 е нисък клас СЛТ/ДСЛР. По принцип има всичко за което може да се сетиш. Конкретния комплект е добър. Всичките обективи са нови модели с доста добра оптика.
Поне от моя опит за първите 2-3 години снимане с СЛТ/ДСЛР сигурно ще ти е достатъчен този комплект. Цената е много добра така като гледам.
и трите обектива са от серията easy choice на Sony специално са разработени да дават много добра картинка и да са на много прилични цени.
Фокусната система и функциите на сонито са поколения пред Д3200.
За разлика от Никон и Канон при Сони има и сервиз в България и нормална гаранция!
Д3200 е хубав резервен апарат ако имаш Д800. Иначе е малко странен модел. Никон като цяло много си объркаха долната част на гамата. Отделно дето в България е лудост да купуваш техни продукти - НЯМА ДОБЪР СЕРВИЗ!!!!
Io_bs най-често човек няма точно идея какво иска да снима. Отдлено и това се сменя с времето. Най-вероятно ще снима приятели и познати, екскурзии и подобни неща. Може малко по-амбициозно и някое и друго събитие - абитуриент, празник някой и такива. Ще иска да пробва малко макро, да пробва пилци, пейзаж и т.н....със Сони ще му е лесно отива до Сони центъра и взима под наем. (дано и те не спрат тая услуга)
Отделно предполагам става дума за първи комплект и е важно да се научат прости техники на позлване на апарата.
За целта комплект като този дето предлага е идеален. Едно време нямаше с 3 обектива. Дори комплектите с 2 поен единия беше пълна скръб и точно три такива обектива си ги купувах цяла година. Щото струват доста парички - 300-400 лева парчето горе долу.
Та по добре да го зима докато е на промоция. То и други промоции ще има ама...ако сега му е паднало да го грабва.
Комплекта си екато цяло добър.
След 2-3 години ще види какво му се иска и ще мине я на некс я на фул фрейм я на висок клас СЛТ. Има избор. Може да си шиттне тоя комплект целия и да смени марката. Иначе е по гадно ако си дал 2 бона за 3 обектива по 500 - 600 лева и после да загубя ли 500 лева за да взема другото...с тоя комплект е ясно. Обучаваш се научаваш фотографията малко от малко ипосле си свободен да решиш. Да ще го продаде на 800 лева цялото след 2 години ама това не е лош наем - 700 лева за 24 месеца - 30 лева на месец.
Липсва 50-ката, но ако не го плаши човек ръчния фокус срещу 40-50 лв може да се сдобие с чуден обектив който по нищо не отстъпва на новите, че даже и ги задминава.
Лично до пентакс сервиза не съм ходил, но имам наблюдение от колеги, че проблеми няма и хората са страшно коректни.
П.С. Ако трябваше сега да избирам каква да е системата и аз щях доста да се замисля над А37 точно с този комплект, за бога даже бих се замислил и за Никон Д3000 с двойния кит от полиса и чисто нова 50-ка и да ми излезе още по-евтино... И да ме болят ръцете от малки и неудобни грипове след 1 час снимане... Добре, че бързо ми излизат такива мисли от главата.
Ами прав си че човек е добре да си хване апарата преди да го купи.
Има различни хора с различни ръце. МЕн моя малък апарат (нянма да кажа какъв) мие удобен много. Други хора мрънкат че им бил тесен и не знам си какво...та си е добре да го види човек да си го хареса.
НЕ бих препоръчал ръчно фокусни изпълнения за начало. Аз се хлъзнах по тая пътека по форумски давления и беше голямо разочарование.
Сега с малкия апарат ръчните обективи са ми лесни. Между другото А37 има peaking!! та ръчния фокус няма да е голям проблем, дори е по-лесен от ДСЛР
А д3000 може да си го заврат...за нищо не става. Нито видеото му нито снимките изобщо са сравними с А37.
Ръчно стъкло не препоръчвам и аз директно за начало, просто споменах че е вариант. Реално погледнато и един китак 18-55 е напълно достатъчен за начало. Дори ми се струва, че винаги най-добрия вариант е да се започне с твърда 50-ка и тяло, ама това си е мое мнение, което щеше да ми спести известно количество покупки.
За пийкинга не споря, по-удобно би било, ама ще си трябват преходници за ръчните стъкла. На К-30 пък визьора е 100% и е достатъчно голям за да се фокусира съвсем без проблеми с него(даже с К100 не съм виждал проблеми с ръчния фокус, а визьора е далеч от светъл и голям)
Точно заради въпроса с минимализма е добре човека да го пипне, за мен е прекалено миниатюрен.
Д3000 може и да не става за нищо, но 2 торби народ го накупи заради неприлично ниската цена с двойния кит.
П.С. Да не забравяме и разликата във визьорите, хубаво е човек да погледне първо и през електронния на А37 и през оптичен. Някои хора се радват на електронния, други на оптичния, аз съм от вторите. Въпрос на вкус.
Сони имат повече и по-хубави обективи от пентакс. Аз виждам повече бъдеще в нея система. Пентакс - само ако ръчнофокусните обективи са краста иначе НЕ!
Аз ползвам К200 и К30 пентакс.
Шума при сони скоро ще е минало вероятно, понеже вече вграждат фазов фокус в матрицата(справка некс 5R) и вероятно скоро ще махнат на SLT-тата огледалото и вече тези камери няма да имат недостатъци. За мен оптичния визьор е минало и неудобство при наличието на възможност за читав електронен!
Ами прави сте. Писах го и аз това в темата за Д600. Визьора му е голям и хубав и 100% ама не виждаш какво снимаш. Това е проблема на оптичния визьор. Очите ти се нагаждат и винаги виждат добре, а снимката може да е трагична. Отделно в електронния визьор мног лесно се слагат какви ли не полезни функции - нивелир с две измерения, разни рамки, помощ за фокусиране.....
За А57 с този комплект - определено е примамливо! В ръка не съм го хващал, но като гледам размерите сравнени с А37 - май ще е прилично удобен.
За визьора и влечението към оптичен - аз си го обяснявам по един единствен начин за себе си - цял ден стоя пред монитор, понеже работата ми е такава, когато приключа и изляза да разпусна, не искам пак да седя пред монитор... Колкото и реалистичен да изглежда той...
Което не значи, че ел визьорите са нещо грешно - просто на някои хора не им харесва(на мен примерно) поради разни субективни причини. Не ми пречи, определено - бриджа ми беше с EVF и това, че си вижда човек експонацията е супер, просто с оптичен се чувствам повече като част от кадъра... колкото и глупаво да звучи.
Точно заради това препоръчах по-горе на автора на темата(а и не само аз) да отиде и да го пробва апарата, освен него да пробва и нещо по-стандартно, било то пентакс, канон или никон(дадох пентакса за пример, понеже предлага повече за това което се плаща, а по това което човека е обяснил, че ще снима - 2 китови обектива ми се струват достатъчни). На мен не ми е по вкуса EVF-a, след като съм снимал с огледало.