Автор: munich
Дата: 12-10-12 07:43
Здравейте,
благодаря за помощта. Да, нямам проблем да се разбера с немци, затова и прибягвам до Германия/Австрия.
Попринцип съм готов да платя малко повече, както в случая, за да си взема нещата от магазин - Синтезис или Павилион -но нещата ми се струват несигурни. В смисъл знаете, че човек се радва и едно дълго чакане /те не дават конкретен срок/ може да ти вгорчи всичко. Особено както в Скай Сити ми казаха че може да се стигне до НГ.
Иначе моментът с доставката е много рискован, щото никога, дори с куриер, не знаеш как ще мятат кутията. Но пък всеки немски сайт ми дава 14-дневна възожност за връщане на пратката без задаване на причина, т.е. аз пак ще мога да го тествам тук, и после да го върна, като максимано ще се набутам с парите за връщането /въпреки че Амазон/ са ми връщали и пари за обратното пращане на по-малко нещо.
По отношение на гаранцията - апарат закупен от БГ има 2 години гаранция от Профайлд, а в Германия е същото. Немската гаранция може да се приема в България за 1 годишна /стандартната на Никон/, също както и българската в Германия би била 1 година, защото втората година винаги е за съответната страна и се гарантира от местния вносител.
В край на сметка след много мислене не виждам какво мога да загубя от поръчка в чужбина. Дори и да има нещо - връщам. На всичкото отгоре дори в Амазон ще ми излезне максимално 4900 /срещу 5300 тук/, ако използвам сайтовете като идеало, търсещи най-ниска цена, може дори на 4800 да се падне. Там единствено не е ясно дали не става въпрос за някакъв внос от трета страна, но при Амазон стоката си е внос за Германия и официална.
Просто ми беше интересно дали някой от вас е правил такива фокуси и има опит?
|
|