Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 D800 - от де?
Автор: munich   
Дата:   11-10-12 21:59

Голям проблем...

Реших най-накрая да взема Д800, то се оказва, че те все още са кът като АйФон преди презентацията.

В Синтезис малко ме разочароваха, защото имат 1 изложено поръчано тяло на Васил Левски, но с него не може да се снима. В Скай Сити не са го получавали изобщо. Но реално всичко трябва да се поръчва с капаро, ама никой не може да ти каже кога ще дойде, което е кофти работа. Ставаше дума за нормализиране на ситуацията след НГ[smilie10] [smilie10]

Затова, въпреки че ми се иска каквото взимам първо да го пробвам за левия фокус, май остава само опцията за поръчка от нета, пробване тук, и евентуално връщане при дефект. Реално така бих и спестил около 400 лв., но бих имал гаранция в Германия например.

Та исках да ви попитам за електронни магазини, чиято надеждност може да потвърдите от опит, за да проверя как се движат там нещата ценово. Аз съм поръчвал от Холандия работи /стативи/, ама там е скъп още. Немските магазини са единия вариант, че там е по 2,400 Евро.

Други идеи?

Отговори на това съобщение
 Re: D800 - от де?
Автор: papi   
Дата:   11-10-12 22:07

отговора ти го има във въпроса-.de(демек мюнхен :) )

Дата:   11-10-12 22:11

Може от Германия(Мюнхен), там дори Амазон е с добра цена, или по-малки фото магазини. Но алтернативни идеи имате ли? Международен сайт или нещо от сорта?

Автор: hotsnail   
Дата:   11-10-12 22:22

КАкво е маждународен сайт? Има разни тайландски или хонг конгски сайтове на немски...това ли дириш?

Според мен Амазон или някой много реномиран търговец.

Какъв е проблема с гаранцията? По Евро законодателството трябва да имаш гаранция ако ти го доставят до България. Просто се запознай с условията. Най-вероятно ще ти го правят в Българския сервиз или поне там ще ти го приемат при евентуален проблем. Сони или Самсунг неща, като си пазаря от вън то идва с гаранция за цяла европа и има текст и условия на всички Евро езици вкл. Български.

Не знам Амазон как доставят подобни скъпи пратки на мен обективи ми пращаха по пощата ама те все пак бяха по-евтини. Джаджа за 2600 евро като обикновен колет...знам ли.

Публикацията е редактирана (11-10-12 22:24)

Автор: sky-fan   
Дата:   11-10-12 22:40

Amazon.de ще ти го доставят. Ето това ми дава на мен

Nikon D800 SLR-Digitalkamera (36 Megapixel, 8 cm (3,2 Zoll) Monitor, LiveView, Full-HD-Video) Gehäuse schwarz - EUR 2.544,00

Wählen Sie die Versandart:
Standard-Versand (7-21 Werktage)

Bestellungsübersicht
Artikel: EUR 2.565,38
Verpackung & Versand: EUR 15,50
Gesamtbetrag: EUR 2.580,88

Пускат го като обикновенна пратка обаче. Може би ще трябва да говориш предварително с тях.

Другата възможност е pixmania.de

Аз лично бих ти препоръчал D800E при положение, че разликата е 500 евро само.

Поздрави

Публикацията е редактирана (11-10-12 22:42)

Автор: jarjar_   
Дата:   11-10-12 22:43

Може ТУК да погледнеш. Останал съм с впечатление, че си учил в Германия, т.е. ще може да се оправиш с комуникацията с продавачите, относно интересуващи теб въпроси. Сега, аз лично съм ползвал доста от тези интернет магазини, като по принцип единствено плащам с Пейпал, иначе НЕ, като единствено изклщчение е Амазон, но като минава сделката през амазон, нямам притеснения. Успех с покупката.

Автор: Alex_stand   
Дата:   12-10-12 02:59

Странно... Ми то В БГ е на добра цена ?

Автор: vgramatikov   
Дата:   12-10-12 04:54

Аз бих ти препоръчал през Фотопавилион или Синтезиса.
[beer]
За фокуса ....пробваш и не купуваш. [smilie7]

ТИ СИ КЛИЕНТ! Не забравяй това особено когато става сума за 5 бона.

Дата:   12-10-12 06:44

Ама ги няма fx Nikon-ите в БГ

Дата:   12-10-12 07:43

Здравейте,

благодаря за помощта. Да, нямам проблем да се разбера с немци, затова и прибягвам до Германия/Австрия.

Попринцип съм готов да платя малко повече, както в случая, за да си взема нещата от магазин - Синтезис или Павилион -но нещата ми се струват несигурни. В смисъл знаете, че човек се радва и едно дълго чакане /те не дават конкретен срок/ може да ти вгорчи всичко. Особено както в Скай Сити ми казаха че може да се стигне до НГ.

Иначе моментът с доставката е много рискован, щото никога, дори с куриер, не знаеш как ще мятат кутията. Но пък всеки немски сайт ми дава 14-дневна възожност за връщане на пратката без задаване на причина, т.е. аз пак ще мога да го тествам тук, и после да го върна, като максимано ще се набутам с парите за връщането /въпреки че Амазон/ са ми връщали и пари за обратното пращане на по-малко нещо.

По отношение на гаранцията - апарат закупен от БГ има 2 години гаранция от Профайлд, а в Германия е същото. Немската гаранция може да се приема в България за 1 годишна /стандартната на Никон/, също както и българската в Германия би била 1 година, защото втората година винаги е за съответната страна и се гарантира от местния вносител.

В край на сметка след много мислене не виждам какво мога да загубя от поръчка в чужбина. Дори и да има нещо - връщам. На всичкото отгоре дори в Амазон ще ми излезне максимално 4900 /срещу 5300 тук/, ако използвам сайтовете като идеало, търсещи най-ниска цена, може дори на 4800 да се падне. Там единствено не е ясно дали не става въпрос за някакъв внос от трета страна, но при Амазон стоката си е внос за Германия и официална.

Просто ми беше интересно дали някой от вас е правил такива фокуси и има опит?

Автор: jino   
Дата:   12-10-12 08:10

...1 изложено поръчано тяло на Васил Левски...
[smilie18] [smilie18]
Тялото на Васил Левски [smilie5]

Дата:   12-10-12 08:11

Мани майтап - хем е във витрина, хем не дават да се снима с него, защото било на човек.

Дата:   12-10-12 08:14

ами обективи съм пазарил доста от амазон .de и co.uk. Наскоро върнах един точно както казваш. Получих го и не работеше добре. В интерес ан истината срока за връщане ако имаш причина е 45 дни май т.е. повече от това дето е по-закон. Без причина е 2 седмици.

Да връщат и парите за пощенски разходи, което мен ме учуди. Единствео че ползват нормална поща и за скъпа стока ми е малко съвестно. Фул Фрейм ако визмам (аз си мисля за Д600) ще е най-скъпата ми покупка на фототехника. Малко ме е страх от пощите. Инак амазон яко ги опаковат, ама ако го изпуснат от 2 метра....полза от супер готината опаковка никаква - външно няма да има нищо ама и няма да работи въобще.

Проблема е че в БГ няма ....в Европа имам чувство че вече всеки павилион има Д600 а тука хич. (така де това че пиша в европа нещо пак тъпо говори за мястото където живеем)

ПП Сега проверих и има само стандартна доставка за Д600 т.е. 1 до 3 седмици - това си е колет по пощата....

Публикацията е редактирана (12-10-12 08:21)

Дата:   12-10-12 08:20

А смятате ли че има смисъл човек да пробва да се свърже с Профайлд, или реално там няма шанс да могат да дадат по-различна информация от магазините?

Попринцип подчертавам, че съм много доволен от Синтезис. Просто се учудих, че реално те нямат перспектива да имат телата при тях, поне по бройка, нито Д600, нито Д800. Пък е наистина незнам без даване на някакъв дори ориентировъчен срок, как смятат, че някои ще ги поръча.

@hotsnail: В Амацон не може ли да си доплати за друг вид изпращане? При други стоки има такава опция, или тук просто е прекалено скъпа?

[beer]

Дата:   12-10-12 08:23

ми не знам има само една опция ....как да заявя това за другия вид изпращане?

Wählen Sie eine Versandart:
Standard-Versand (7-21 Werktage)

и толкоз....като четох условията за България има експресна доставка (до 2 дни) за някои артикули ама май не за всички.

Преид 2 месеца с обектива като беше драмта за 10-12 дни дойде. Много тъпо стана че таман отивах на почивка и се надявах за дойде до петъка преди а то дойде в понеделник и 1 седмица вися в пощата.

Публикацията е редактирана (12-10-12 08:25)

Автор: BirdOfPray   
Дата:   12-10-12 08:29

ПРОФАЙЛД може да ти скъсат нервите от туткане и чакане, но пък опитай... може да те изненадат някакси... приятно.

Дата:   12-10-12 08:42

Мога да ти препоръчам един сайт от който аз пазарувам и момчетата са много точни, но доставката до БГ ще ти е около 80 евро. Ако искаш ми пиши на лични. В момента при тях има само Д800 на цена от 2533 евро.

Поздрави

Дата:   12-10-12 09:05

@sky-fan черна борса ли са нещо? Пусни линк към тях ако са си нормални търговци...лично съобщение да ти кажа кои са търговците....вярно някой форуми имат такива ограничения ама са рядкост. Тука виж колко пъти споменахме амазон, синтеза и павилиона.

По-добре дай адреса ако са добри търговци и си доволен. Хем на нас хемм на тях ще направиш услуга.

Дата:   12-10-12 09:18

Не, няма, защото в няколко други теми ме оплюха, че гаранция от вънка няма в БГ, а аз не искам да набутвам хората. Нека сами прогледнат. Като са много отворени да се оправят сами. Аз си замълчах и просто се пуснах по течението, но и тук положението със сервиза не е розово. Аз лично предпочитам да си пазарувам от чужбина и там не те питат как е станало, а оправят без да питат и не те шикалкавят по телефона кога ще стане. На туй отгоре тук от сервиза се опитаха да се пазарят с мен и ако може да съм ги изчакал още малко за да го оправят и щели да ми дадат заместващ обектив същия ей така без нищо, при положение, че ги чаках 30 дена и имат наглоста да ме питат дали мога още да ги чакам. Ако беше така в закона щеше да пише 45 дена, а не 30 дена. Много съм афектиран сега и влязох малко грубо, ама това е положението в БГ. И след тази моя случка пича от фирмата не иска да ми говори повече, защото съм си потърсил правата.

Публикацията е редактирана (12-10-12 09:25)

Дата:   12-10-12 09:32

ма тия неща са нормални егати хората.....големите фирми си плащат на сервизите за работата. Освен нашите "герои" да са прилъгали никон да взимат парите за гаранционна подръжка (т.е. направили са се на мъже) и са ги изпили, после правят въртели на клиентите щото няма пари за поддръжка.....

Според мен засилвай едно писмо до кораба майка, че не щат или не могат да ти оправят изделието. Звънни им там на индийския съпорт дигни един скандал....те големите фирми тия черни точки си ги записват и след няколко черни точки обикновено сменят дистрибуторите и сервизите или поне идват и им натягат яко гайките. Това се случва и е реално ако се дънят съм виждал как затварят буквално вносители и сервизи.

Лошото е, че след няколко издънки ще назначат някой мениджър в Австрия или Румъния и в БГ ще миа само продажби на дребно а сервиза ще е приемен пункт, дето получава дефектните неща опакова ги и към в Румъния или Белгия или където трябва.

По закон ако нещо ти е доставено от друга страна в ЕС трябва да има гаранция!!!! В твойта държава!!! За това не щат да пращат всички търговци до БГ, щото не са уредили сервизите в БГ. Амазон явно някак са го измислили...сигурно дето писах, че връщат парите за пощенски разходи...не знам. слава богу не ми се е налагало. Ама вярвам че ако е от амазон ако има проблем ще ида и ще прочета какво да направя с ганрационнат ами стока.

Със Самсунг нямах никакви грижи отидох до сервиза показах писмото от амазон дето пише какво съм си купил и ми го оправиха, дори ми направиха сервизна книжка....

ПП По закон им покажи след 30 дена ти дават новия обектив а стария да го правят каквото щат!

ППП Освен това не всички в Бг са идиоти. Сервиза на Сони просто нямам думи да опиша колко са одбри. Не съм имал сериозни проблеми но от тия дето съм имал порсто такова обслужване, мисля, че и по Европа е рядкост. Супер точни, супер професионалнихора са (поне тези в Здравец)

Публикацията е редактирана (12-10-12 09:40)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   12-10-12 09:41

Знам, че темата е никонска, но , като гледам и 2-те големи фирми нямат в София Канон 50/1.4 и си го намерих с 70лв. по-евтино от читав и истински търговец, който основно се занимава с компютри.
Отделен е въпроса за абсолютно еднаквите цени, които са до лев понякога - мирише на картел.[smilie8]

Дата:   12-10-12 09:43

GOSPODIN, наистина е странно как цените винаги са еднакви, но вече като нямат и стока накрая става по-скоро лошо обслужване.

Коя е тая компютърна фирма и има ли възможност да могат да доставят Д800, или са малки?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   12-10-12 09:50

Фирмата е Скай , но предлагат само Канон и Сони от профи сегмента.
http://www.sky.bg/Products.aspx

и от лявото меню си намираш "цифрови фотоапарати"[shtrak]

Дата:   12-10-12 10:01

hostnail: Ами след скандала ми изплатиха обектива и си доплатих за 24-120 Ф4. Просто нямах избор в случая и се моля сегашния да не се чупи, защото не ми се мисли тогава. Самият сервиз на Никон тук не оправя нищо. Те затова и ме мотаха по телефона, защото ги пращат в Гърция на ремонт. Обектива беше на изчакване за части, които не се знаеха кога ще дойдат и съответно ме караха да чакам още 2 седмици. Бях се уговорил да ми го сменят с 24-85 ВР, но след бързо проучване го смених с 24-120 и отидох да си го взема директно от синтезиса. Това поне е похвално, че можеше да си го тествам, въпреки че беше последна бройка и е била на витрината.

Само за справка ще ви кажа, че имах Canon IS S3, купен от щатите. Отидох на почивка и ми се счупи. Спря да излиза обектива и даваше черен екран. Открих сервиза на канон и просто го занесох лично. Изкаха ми само фактура за покупката. НЕ МИ ВЗЕХА СТОТИНКА за ремонта, а смениха целия обектив. Това тук кога ще стане?

Публикацията е редактирана (12-10-12 10:01)

Автор: seuret   
Дата:   12-10-12 10:30

Ами, докато си търсим далаверката и пазаруваме от вън, за някакви 80-100 лева по-малко, няма да стане. Това струва пари! Канон имат такъв сервиз, само заради офис техниката, но тя е тежка и обемиста, съответно не може да се поръча от ибей или който и да е друг сайт, затова минава през вносителите и българските търговци. Нещата са свързани, в смисъл - покупка - сервизно обслужване. Все пак, сервиза на Никон отбеляза напредък и вече някои неща се правят в България. Надяваме се, че скоро ще разширят дейността си!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »