Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Saatchi Gallery - Снимки на стената
Автор: Wania   
Дата:   05-10-12 09:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
 Re: Saatchi Gallery - Снимки на стената
Дата:   05-10-12 10:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   05-10-12 10:35

Автор: krist   
Дата:   05-10-12 12:25

и какъв е смисълът от всички тия снимки?[smilie8] [smilie21]

Дата:   05-10-12 12:27

Дата:   05-10-12 12:34

ясно. а, това например арт ли е (забележи, че са пак от сайта на явно уважаваната от теб галерия)?:

http://d3oeu2l8qd7s1b.cloudfront.net/187054-8061582-7.jpg

http://d3oeu2l8qd7s1b.cloudfront.net/301049-1104624-7.jpg

http://d3oeu2l8qd7s1b.cloudfront.net/65704-8494218-7.jpg

http://d3oeu2l8qd7s1b.cloudfront.net/324045-1367219-7.jpg

Дата:   05-10-12 12:48

Дата:   05-10-12 12:53

Дата:   05-10-12 12:58

Дата:   05-10-12 14:25

Така, значи все пак разбираш какво имам пред вид с въпроса си.. Обаче явно не си разбрала всичко, щом ми говориш за "жизнерадностни пейзажчета". Ето едно от въпросните мои пейзажчета, конвертирано точно за 1 минута до ч/б направо в jpeg и само с глобално пипане на контраста с кривите, тъй като RAW-а не ми е под ръка в момента, и не ми се занимава с локална обработка при положение, че е в jpeg:

https://lh6.googleusercontent.com/-mSKQwh3YIEM/UG7B5RdmhxI/AAAAAAAABgA/-aeLR6Ihl0w/s700/DSCF3631_bw_

Кажи сега според теб какво го различава от първия от горните четири, освен това, че въпросният първи е яко недоекспониран и му липсва половината от хистограмата от дясно? Може би дългата експонация при горния кадър? Ако е това, имам и вариант с дълга експонация, показан по-долу, но за мен лично дългата експонация трябва да се ползва внимателно за да не стане клише и още по-лошо - кич, та в конкретния случай май предпочитам кадъра с "нормално" време за експонация:

https://lh3.googleusercontent.com/-do-PH8HISVo/UGmHHF_BmKI/AAAAAAAABQo/KeMEYHDQ2C8/s700/DSCF3628.jpg

Та, мисълта ми е, че "жизнерадностните пейзажчета", които показах в моята тема в крайна сметка са снимани с идея накрая да имат друг облик и повечето ще станат черно-бели. Пуснах си темата обаче просто да споделя радостта си от факта, че направих доста на брой сравнително хубави според моите критерии кадри, и понеже едва ли ще имам време скоро да ги обработвам както трябва всичките, предпочетох да ги пусна така цветни.. Та, преди да се изцепваш друг път по начина, по който го направи в темата ми, помисли малко и поне попрегледай профила на автора, който се опитваш да критикуваш.. Нищо лично..[beer]

Автор: m_d   
Дата:   05-10-12 15:25

Аз само не разбрах: как точно щракането на модерно изкуство из музеите превръща снимката в арт?
Дата:   05-10-12 15:37

абе, доколкото аз разбирам с моите простосмъртни разбирания за изкуство, то идеята беше да ни се покаже к'во става в музеите за модерно, хмм изкуство.. макар че, ако питаш мен, предпочитам "жизнерадостни пейзажчета" пред такова изкуство, също и пред онова, в което Деус Секс Машина се прави, че си бърка някъде изотзадзе..

Автор: didesignbg   
Дата:   05-10-12 15:59

Артъ е като бахура, някои го харесват други не. [smilie5]
Дата:   05-10-12 16:30

Аз също не разбрах и защо жизнерадостните пейзажчета са част от баналността на битието на профана?

Повечето профани не битийстват насред жизнерадостни пейзажчета. Повечето непрофани и те не битийстват там. Ерго, логиката с банализирането не излиза.

Има и друг логически проблем – значи, редичката от черно-бели дръвчета предполагаемо отива отвъд скуката на реалността. Получаваме обаче reductio ad absurdum: демонстрация на трансцендиране на баналността на битието чрез примери от баналността на битието.

Изводът е, че Wania има още доста да се поучи как се тролва качествено. Или казано на международно линго: l34rn to tro11, n00b! kthxbye.[smilie5]
Дата:   05-10-12 16:51

Автор: dream_catcher   
Дата:   05-10-12 17:03

я, намерили се хора да оплюят и саачи. яко! [smilie18]
Автор: murnau   
Дата:   05-10-12 17:06

ОБИКНОВЕНА Е!!!

бъркаш, драга
Дата:   05-10-12 17:11

Дата:   05-10-12 17:23

и с какво кадърът, с който я сравних е по-необикновен? кичозно-размазаните облаци? или че е почернен повече от нормалното? а, всичко необикновено ли е непременно арт?

Автор: murnau   
Дата:   05-10-12 17:30

аз съм забелязал , че напротив, повечето обикновени неща (въпреки че дефиницията е сложна) са предпоставка за изкуство
Дата:   05-10-12 17:32

Автор: s_l   
Дата:   05-10-12 17:38

внушение и или идея.. когато опростиш до есенция, често опираш до обикновеното - като подход или материал.
Дата:   05-10-12 17:57

Дата:   05-10-12 18:00

Но пък опростяването на дискусия за изкуство до патетични уанлайнъри води до кривата круша.
Автор: s_l   
Дата:   05-10-12 18:21

Чувствам мястото като неподходящо за такова споделяне, принципно и не участвам дискусии. Ще държа темата под око - пасивно, за което се извинявам.
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.