Автор: gogo359
Дата: 26-09-12 11:09
Здравейте,
Първо като нов потребител искам да ви поздравя за форума и усилията, които полагате за да упътвате и помагате на хората.
Нов съм във фотографията и искам да ви попитам няколко неща преди да се набутам със скъпо струваща техника, която не се знае дали ще ми върши работа. Снимам предимно дрехи и аксесоари ( без модели и манекени, на пода върху фон). Техниката, с която разполагам е един FujiFilm FinePix S2950 и дотук. Резултатите, които получавам не се от най - лошите, но само когато използвам естествената светлина и то през най-светлата част на денонощието. Иска ми се да мина на малко по - горно ниво и именно затова ще ми е нужна вашата помощ.
Като за начало искам да мога да правя снимки през всяка част на денонощието. Предполагам, че ще ми е нужно осветления, но не знам, кои вариант е добър - постоянно или импулсно. Също така колко на брои глави или моноблокове. Добър вариант ли е да използвам наличният фотоапарат и да закупя само осветление.
Вторият ми въпрос е за евентуалната покупка на DSLR. Какво да избера като бюджетен вариант и китов обектив ще ми върши ли работа.
Благодаря предварителнп за помоща!
|
|