Автор: lutsifer
Дата: 15-09-12 01:17
Привет на всички,
Имам много странен случай.. Взех си чисто нова CF карта 16ГБ Transcend от фотопавилиона. В началото всичко беше ок, но след това забелязах как броя на снимките започна да намалява прогресивно.
В началото бяха 605 снимки и постоя така около месец, след което изведнъж станаха 560 и продължиха да се намалят.
Разбира се аз форматирам картата след всяко сваляне на снимки, не си играя да ги трия, да не си помисли някой, че просто ми е пълна картата
...
В момента, ако направя 10 снимки с тази карта, то веднага броя на свободните снимки след форматиране също е намалял с 10, в това няма абсолютно никакъв смисъл...
Имам още една карта ot 8 GB и скоро двете ще се изравнят по брой възможни кадри! След форматирането на малката карта - всичко си е ОК, с нея проблеми нямам.
Изчетох всичко из нета на тази тема. Мисля, че проблема е свързан с това, че веднъж сглупих и форматирах картата на самият компютър. Мисля, че след това започнаха всички проблеми...
Някой имал ли е подобен проблем?
Случайно да знаете как се решава?
Форматирах картата няколко пъти на компа, бърз формат и нормален, FAT32, NTFS дори (за второто си знаех, че не е опция но исках да проверя)...
Сега съм в шах, скоро ще ми свършат свободните кадри на картата а тя е празна:))))
И това ако не е луда работа?
ХЕЛП!
|
|