Автор: kvakioh
Дата: 09-02-12 09:09
Никор 70-300VR е решението, когато е между 500 и 600лв, няма аналог. Аз лично мога да потвърдя, нямам го, но мога да го ползвам от време на време. Сигмите от цялата серия, с бели надписи, с червена линия и т.н. не си заслужават, да не кажа изобщо. Направо може да се изключат като вариант, както и 55-200.
55-300 е следващият вариант, като е голяма грешка ако се предпочете пред Никор 70-300VR. По-лек е, и само дотук като предимство.
Последен вариант, и най-евтин излиза Тамрона- последно дори в базара се продаваше за 120лв за Никон (за Канон направоприближава пазарната цена за съжаление). Лично аз го имам, като дневно време, от ръка и статив е отличен. С един по-добър филтър и сенника той се явява най-лек и като бюджет и като тегло.
Ако се пренебрегне тегло, стабилност, и качество в крайните мм вариант е и Токина 80-400, макар че маже доста, но в доста случаи със статив е доста добра опция като по-дълъг.
Като цяло най-добрия вариант излиза 70-300VR, поне 10 човека из форуми и лично познанство го хвалят, показват чудни снимки и са доволни. А и снимат в планини, реки, води, със и без стативи.
Ако се гледа някаква си разлика в размерите и теглото в сравнение с 55-300, може да се пропусне казаното дотук.
Макрото при Сигма и Тамрон, ако се гледат само тези марки, при Тамрон е по-добро.
Публикацията е редактирана (09-02-12 09:34)
|
|