Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странен проблем с dell u2312hm
Автор: guesswho   
Дата:   31-07-12 20:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Странен проблем с dell u2312hm
Автор: valen_tin   
Дата:   01-08-12 09:04

ами ... ти си отговорил: "с две думи все едно някой ми е напръскал монитора с нещо и то се е стекло надолу" [smilie3]

Автор: KiIIeR   
Дата:   01-08-12 09:56

ако монитора ти е в гаранция, обаждаш се на делл съпорта и им казваш за проблема. зависимост от типа гаранция след ден или повече имаш нов монитор. предполагам монитора е на 1 година или около? аз имах същия проблем с U2410

Автор: nsirakov   
Дата:   01-08-12 11:17

да използвам темата... преди 2 години върха на нискобюджетния сладолед беше Dell U2311(x) (х-не помня точно)...

в момента виждам нови модели сладолед... а ще ми се наложи скоро да го ям :) - та въпроса ми е под 500 лева какво от тези модели е на нивото на U2311 ... (може и по-добър) :)

Автор: realnoncho   
Дата:   01-08-12 17:51

nsirakov,

Сега аз бих погледнал Dell U2412HM(който е около 500 лв) заради това че е 1920х1200, което го прави с видимо по-голямо работно пространство от 23" и по-удобен. Иначе съм с 2312, защото като си взимах моя беше 150лв разликата и реших че ще го прежаля единия инч :)

Дата:   01-08-12 18:19

RealN за мен и 400 са малко над границат адето мога да дам с лека ръка.. ако реално разликата е само в размера....

кажи ми за 2312? по-добре ли се представя от 2311 (защото реално аз съм чувал само за 3211 хвалби)

Автор: krist   
Дата:   01-08-12 18:26

аз избрах 2312 пред 2412 поради факта, че в prad.de дават, че първият е по-добре калибриран заводски, и с разликата в парите си купих калибратор, ама нещо на кофти бройка ли случих, знам ли - жълтееше ми още като го купих. след калибрация продължава леко топъл да ми стои и те така.. дават го да е като 2311 горе-долу, ама явно с тая подсветка вече не са баш така нещата.. може би трябва и калибраторът да знае, че става въпрос за монитор с led-подсветка, знам ли, пък моят няма такава опция.. то, не съм и опитвал всичко, което ми препоръчаха, де, може и да има решение по принцип, ама нямам време да го хвана систематично, както си иска..

Дата:   01-08-12 18:31

уфф не разбрах ... хвалиш ли го или не 2312?

и да питам за буквите... М H ХМ.. ко значат?

Дата:   01-08-12 19:23

ами знам ли.. картинката като цяло ми харесва, със всичко друго по него съм ок, но те това, че ми жълтее не мога да го приема, и съм по-скоро не.. ама, то или е до кофти бройка, или до кофти ЗАУ, или кофти калибратор, а може и толкова мониторът да си може, и предполагам тогава и с 2412 ще е подобно положението.. не мога да дам категорично мнение, само споделям опит..

Автор: mico78   
Дата:   01-08-12 20:37

Guesswho и моя Дел имаше петна ,оправи се сам [smilie5]- две седмици не беше включван.

Автор: victory13   
Дата:   01-08-12 21:09

това с жълтеенето май че е некоректна преценка ако е на око... аз си живеех с мисълта че са ми по-топлички цветовете на компа, ама при калибражията още съвсем малко ги стоплиха...
иначе имам U2311H... не е калибриран, и стои леко по-студен... не съм забелязал горепосочения проблем, и не вярвам да е редно да го има... сервиз...

Автор: Стоев   
Дата:   01-08-12 21:27

Малко в страни от Темата - калибрацията на монитора на DELL XPS 15 ми доведе в значително забавяне на бутването на лаптопа.
Според Асахи програмата на спайдера, дето зарежда и цветният профил не може да бъде избегната, да стартира всеки път.
Уин 7 64бит се зарежда напълно за около 45сек преди калибрация и почти двойно време след.
Сега гледам на не калибриран монитор.
Някакви предложения за подобряване скоростта на зареждане или да ходя да пия чаша студена вода, докато калибрирано зарежда?
Спайдера ми е в другата стая, не давам пари за калибриране, но не го ползвам, защото ми бави компютъра.[smilie8]

Автор: s_dyakov   
Дата:   01-08-12 22:33

>Някакви предложения за подобряване скоростта на зареждане или да >ходя да пия чаша студена вода, докато калибрирано зарежда?

Слагаш виндовса на едно ССД и ще заеждас за под 15 сек.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-08-12 09:28

Стоев, да не би да е нещо друго? Спайдър имат една програмка която зарежда профила при всяко стартиране и стои в start menu --> Startup. Тя се грижи също и да ти замерва околната осветеност. За мен е напълно ненужна и я разкарвам директно, от програмата на Спайдъра изключвам и въпросното замерване на околната светлина.
Така зареждането на профила си остава работа на уиндоус.

Автор: asahi   
Дата:   02-08-12 09:35

Причината не е в скоростта на зареждане, а в отлагането на стартирането му. Приоритетни са други процеси. Не мисля, че това е проблем.

Дата:   02-08-12 10:04

То хубаво но програмата на спайдера зареждаща профила не ти трябва за никакъв. Има логика да се ползва, ако работиш на Виста.

Дата:   02-08-12 11:27

Стоев, погледни от положителната страна - така щеш не щеш, изчакваш и мониторът ти да позагрее, та да влезе в параметри[smilie3]

victory13, абе и аз т'ва се чудя дали просто като съм гледал преди това все на по-студено излъчващи некалибрирани монитори, и за това сега калибрираният да ми изглежда топъл.. то, с времето май наистина започнах да му свиквам донякъде та знам ли..

Дата:   02-08-12 12:04

Мониторите обикновено са накъде 7000-8000К, няма какво да се чудиш. Пък тея панели на ЛГ определено са синьо зеленеещи. Човешкото око се адаптира за около половин един час общо взето.

Дата:   02-08-12 21:17

дайте идея от къде най-изгодно може да се вземе такъв делл в БГ

Автор: asahi   
Дата:   03-08-12 09:51

От вносителите и на дилърска цена. За останалото бих попитал Гугъл.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »