Автор: tziko
Дата: 03-07-12 16:04
Ами първо да кажа, че д40, д60, д3000, д3100 и д3200 са един клас апарати, просто по-млките номера са по-стари модели абе един дол дренки . По-висок клас са всички останали модели. Дали е читав един апарат, зависи какво очакваш от апарата, аз съм с д60 от 2009г. и за сега не смятам да го сменям, освен ако не се счупи. Естествено, че си има доста кусури и ограничения, но като любител за мен е достатъчен. Но това е доста стар модел, и не може да се сравнява с новите от същия клас, например заради фокусните точки: 11 точки в д3000 с/у 3 зони в д60, и много други неща, така, че да ти бъде наистина много краен вариант.
"А попринцип за надграждането съм се насочил за добър апарат от даден клас и след това да сменям само оптиката.. :)"
Трябва да правиш точно обратното! Обективите са ядрото на системата, като имаш хубави обективи сменяш само телата с по-нови, ако си с кофти обективи - сменяш всичко. Заложи на колкото се може по-добър обектив.
Това е моето мнение, други разсъждават по друг начин и залагат на скъпо тяло, всеки сам си решава. Важното е да ни доставя удоволствие фотографията.
|
|