Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на апарат
Автор: martwo1   
Дата:   03-07-12 10:24

Зравеите на всички, нов съм във форума и изцяло във фотографиятя.
Предстоиэми закопуването на апарат, което го обмислям от доста време и след всички статии и теми изписани за фотографията съм се спрял на няколко модела Nikon d3000-3100, nikon d60, nikon d40x и Olympus e-410. гледам че имат доста сходни параметри и функции но още се чудя към кои главно да се насоча. Попринцип не мисля да се занимавам професионално с фотография ами по скоро любителски. Основен критерии за мен е качеството на снимките, нещо от рода на това:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Thomas_Bresson_-_Calopteryx_virgo-1_(by).jpg

или това

https://photo-forum.net/static/site_pics/162/8_1275327711.jpg

но нз дали посочените от мен апарати биха постигнали такова качество и детаилност. И да попитам също дали Coolpix серията на никон е по добра от D-сериятя и коя е за предпочитане.. Приемам всякакви съвети препаръки и предложения..

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на апарат
Автор: tziko   
Дата:   03-07-12 11:05

Coolpix, са сапунерки, D серията е със сменяема оптика(обективи) и огледало вътре. Прочети какво означава DSLR, преди да си купуваш подобно нещо. Снимките които си дал за пример са правени със специализирана оптика за макро фотография, обективите които са в комплект с апаратите при първоначална покупка няма да ти дадат толкова добри резултати. От апаратите които си посочил ест. Д3100 е най-добър защото е най-нов а всички са в един клас, но по-важното е какви обективи ще слагаш на тези апарати! За различните жанрове фотография има различни обективи, потърси информация за това кое, как и с какво се снима, ако те влече макрото, има сайтове за това, с обяснения ето пример

Успех!

Дата:   03-07-12 11:52

Благодаря ти за обширния отговор. Главно мисля че ще го ползвам за пеизажи и макроснимки. А това което казваш че никон д3100 е наи добър понеже е наи нов - това го казваш понеже в него са въведени последните технологични въведения или понеже е наи нов като година на производство, понеже по вероятно е да си взема апарат втора ръка.. понеже примерно гледам че д60 и д3000 са почти еднакви а Olympus-а независимо от година прави доста добри снимки.. но както казваш всичко е въпрос на добра оптика.. :)

Дата:   03-07-12 12:32

Аз не бих ти препоръчал олимуса, но аз съм фен на никон.

"...никон д3100 е наи добър понеже е наи нов - това го казваш понеже в него са въведени последните технологични въведения или понеже е наи нов като година на производство..."

И двете. Като по нов има въведени по-нови технологии. Кажи колко пари си заделил и ще ти бъдат предложени оферти от съфорумци за цялостна система.

Апаратите от Канон и Пентакс също не са за изхвърляне, защо си се ограничил само с Никон и Олимпус? А от Сони има доста евтини тела които ще ти позволят да се отпуснеш за обектив, а в бъдеще може да си смениш само тялото, въобще има хиляди варианти, но трябва да кажеш дали ще надграждаш системата(нови обективи...) в бъдеще, за да може да ти се даде правилна насока.

Автор: io_bs   
Дата:   03-07-12 14:43

martwo1 написа:

> а Olympus-а независимо от година
> прави доста добри снимки..

Ъъм... той апаратът няма да ги прави снимките, ти ще ги правиш [smilie3] Затова си намери литература и се учи! Поредицата на Скот Келби „Тайните на цифровата фотография“ е добра като за начало.

Дата:   03-07-12 15:22

Благодаря ти за четивото io_bs ще го имам в предвид.

А tziko мерси за предложението но първо ми се ще да се запозная по обстоино с апаратите на живо и тогава да преценя наи точно какво да търся, днес по късно ще ходя до един магазин и ще видим какво ще излезе. Днес сравнявах канон еос 1000-1100д със никон д3000-3100 и дори с д60 и пак наклониха везните към никона, остава само да реша дали да е точно този клас или да слезна към нещо от рода на д40х или д60. във форума даже видях обява за д60 която много ме блазни но от хора чувам че не бил много читав апарата. Вие какво мнение имате по въпроса ?

Публикацията е редактирана (03-07-12 15:24)

Дата:   03-07-12 15:26

А попринцип за надграждането съм се насочил за добър апарат от даден клас и след това да сменям само оптиката.. :)

Автор: mitku   
Дата:   03-07-12 15:44

По-надолу от Д3100 недей да слизаш... освен ако не е КРАЙНО наложително от липса на пари... и пак е препоръчително, че ако е съвсем зле положението и нямаш необходимите пари - по-добре да изчакаш и да събереш още поне за Д3100. Също така - много добър вариант е и Д90 на старо, но ще е пак същите пари. [smilie7]

Автор: pefoto01   
Дата:   03-07-12 15:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-07-12 16:04

Ами първо да кажа, че д40, д60, д3000, д3100 и д3200 са един клас апарати, просто по-млките номера са по-стари модели абе един дол дренки [smilie18] . По-висок клас са всички останали модели. Дали е читав един апарат, зависи какво очакваш от апарата, аз съм с д60 от 2009г. и за сега не смятам да го сменям, освен ако не се счупи. Естествено, че си има доста кусури и ограничения, но като любител за мен е достатъчен. Но това е доста стар модел, и не може да се сравнява с новите от същия клас, например заради фокусните точки: 11 точки в д3000 с/у 3 зони в д60, и много други неща, така, че да ти бъде наистина много краен вариант.

"А попринцип за надграждането съм се насочил за добър апарат от даден клас и след това да сменям само оптиката.. :)"

Трябва да правиш точно обратното! Обективите са ядрото на системата, като имаш хубави обективи сменяш само телата с по-нови, ако си с кофти обективи - сменяш всичко. Заложи на колкото се може по-добър обектив.

Това е моето мнение, други разсъждават по друг начин и залагат на скъпо тяло, всеки сам си решава. Важното е да ни доставя удоволствие фотографията.[beer]

Автор: pefoto01   
Дата:   03-07-12 16:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-07-12 19:31

Благодаря ви на всички за отговорите, днес преди малко бях в магазина на photopavilion в пловдив и с продавача дълго обсъждахме изброените апарати и се стигна до краиното решение че никон д3000 или д3100 се оказаха наи добри дори спрямо канон 1000д и 1100д, препоръчаха ми д90 но вече доста нагоре ми идва иначе съм запознат с апарата и е доста добър, другото което ми каза беше да търся нещо на пентакс но с тях още не съм запознат..

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   03-07-12 19:54

Начален курс по-фотография - истината е там.[smilie3]

Автор: Seifi   
Дата:   03-07-12 22:40

Пенатакс е също много добър апарат , един приятел има K20 Мисля много удобна машина. Аз съм със Сони Алфа 580 но тя не ти е в бюджета.

Sony A55 + обектив Sony SAL 18-55mm f/3.5-5.6 DT

Nikon D3100 vs Sony SLT-A55

Nikon D3100 vs Pentax K20D

Публикацията е редактирана (03-07-12 22:41)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »