Автор: жукова
Дата: 12-06-12 17:12
Здравейте,
Знам, че безкрайно ви е писнало от лаици като мен , но разчитам на добрината ви. Трябва ми съвет за избор на апарат. Спряла съм се на Canon, т.к. досега съм снимала с компактен такъв и дали от сантимент или просто по навик смятам да остана на тази марка.
Апарата ще използвам за снимки на малката ми дъщеря, както и на родата покрай нея . И без това в момента снимам на кило, ще се опитам да правя по-добри снимки за нея. Обяснението беше, за да ми помогнете и при избора на обектив.
Бюджета ми е около 1 500 лв.
Харесала съм Canon 550d (естествено що ли па да не го спрат от продажба точно този месец). Вариантите, които обмислям са:
1. Canon EOS 550D kit (18-55mm III + 75-300mm III)
2. Canon EOS 550D + Objektiv EF-S 18-135 IS - нямам идея обаче дали гаранция от Германия би важала в България. Тук от Фото Синтезис ми казаха, че няма да го внасят повече.
Възможно е да се прежаля за някакъв вариант с Canon 600d, но четейки не видях съществена (за моите познания) разлика между двата модела, която да си струва да платя повече за него. И струва ли си да се купува IS обектив на този етап?
Много станаха въпросите, но колкото повече чета, толкова повече и те растат. Приемам и варианти за други модели/обективи/магазини откъдето да се закупи апарат изгодно. В общи линии приемам съвети всякакви
|
|