Автор: vaskoto1
Дата: 06-06-12 10:05
здравейте.
наскоро трябваше да снимам на един приятел дъщеря му в детски балетен спектакъл.
понеже нямам нищо дълго и достатъчно светло за целта (светкавица също нямам, а и не мисля че е удачна за подобни неща) помолих друг приятел за неговата сигма 70-200 1:2.8Д. дълъг. светъл. грамаден. тежък. и т.н.
надявах се на добри резултати с тоя буркан, въпреки че съм предубеден към сигмите генерално... (лично мнение-не плюйте)
какво се получи?...
взех го на предишния ден, с идеята да го поразтъркам и да видя какво и що.
ааа... тялото е Д7000.
фокуса-мммм... що годе бърз, колеблив, но не изключително много, поиграх си с аф-файн тюна и го докарах на около -7, -10 за що годе точен фокус.
снимах на 2.8 при добра светлина, за да видя как ще стане с доф-а и рязкостта, кажи-речи добре. не е перфектно остър, но... нямам особен избор.
дойде представлението.
почнах да щракам. макс отворен (тъмница), авто исо до 3200 и скорост да не пада под 160.
на малкия екран излязоха прилични, но после в къщи-леле майко!
нито една нямаше на фокус!
и фокуса беше ол оувър дъ плейс!
не консистентно да е фронт или бек, да кажеш че настройката е крива-навсякъде!
ужасТ!
добре че са за семейния албум и хората си ги харесаха (са, доколко-те си знаят, ма така казаха поне)...
после, като го върнах, пича ми каза че никон имат генерален проблем с фокуса на дълго... и това била една от причините всичко да снима с канони...
нямам особено богат опит с дълги обективи-все по малко съм щракал. с олраундър варио (18-55, 18-70) нямам драми с фокуса. с твърд-изобщо не говориме за драми.
тая сигма е топ клас.
какво по дяволите?
наистина ли никон имат драма с дългото?
|
|