Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сив фон.
Автор: S.Photography   
Дата:   30-04-12 14:31

Някъде прочетох, че сив фон, може да изглежда на снимката и бял и черен, но как става? чрез настройките на блендата?

Отговори на това съобщение
 Re: Сив фон.
Автор: iasen2   
Дата:   30-04-12 14:39

Петък мина :)

https://photo-forum.net/static/site_pics/183/s_1326470786_DSCF5390.jpg

иначе този фон според теб какъв е

Дата:   30-04-12 14:42

сив и се извинявам за темата, просто не разбирам много, а днес си зех сив фон ;д

Автор: tzl   
Дата:   30-04-12 14:44

По начина, по който задаваш въпроса ми се струва, че не знаеш принципите на студийното осветление и взаимодействието му с фоновете, но пък си си взел фон. Това е странен начин за обучение в занаята...

Автор: hotsnail   
Дата:   30-04-12 14:45

Гледай филмчетата на Зак Ариас ако знаеш ангийски. "OneLight workshop" или нещо подобно беше. около 2 часа човека всичко разказва показва и т.н. преди 30-тата минута мисля, че този въпрос го има дискутиран

Човека обяснява за квадрата на разстоянието и как се ползва. Показва и как да правиш бял или черен фон от всякакъв фон горе долу.

Вариант 2-ри запиши се на курсовете на Фотофорум.

Не е сложно ама е дълго да се пишат теми за базови неща.

Инак по-въпроса ти да и блендата помага ама не е само бленда [smilie18]

Публикацията е редактирана (30-04-12 14:46)

Автор: asahi   
Дата:   30-04-12 14:46

Като го преекспонираш ще изглежда бял.
Като го недоекспонираш ще излезе черен.
Дали ще го постигнеш с промяна на интензивността на осветеността, на скоростта, блендата или ИСО-то на апарата си е твой личен творчески и технически въпрос.

Дата:   30-04-12 14:47

асахи ама той сигурно ще сложи нещо пред фона и няма да иска то да загори или потъне в мрак [smilie18]

Дата:   30-04-12 14:48

Всички се учим постоянно
Обикновено който казва че знае нещо, обикновено нищо не знае

Конкретно за да получиш от сив - черен фон, трябва да използваш насочено осветление ,което да не се разсейва върху фона .

Публикацията е редактирана (30-04-12 14:51)

Дата:   30-04-12 14:50

между друого ако има как да гледаш и 3 дневния му семинар "Zack Arias Studio Photograpy Workshop". Там имаше около час дискусии как да си наредиш лампите таман за това упражнение с фона. Имаше разни хитринки как да си намалиш после корекциите т.е. напълно да изгориш фона.

Дата:   30-04-12 14:51

мерси много и пак се извинявам за тъпата тема, просто искам да се науча. :)

Дата:   30-04-12 14:52

Изобщо не се извинявай , това е начина - като задаваш "тъпи" за някой хора въпроси

Ако питаш мен , върни го фона и си вземи бял

Публикацията е редактирана (30-04-12 14:53)

Дата:   30-04-12 14:54

Zack Arias - One Light Workshop

Studio Photography Zack Arias

демонойда и гледай.

Инак хората ти описаха за черния фон. За белия обратно фона го осветяваш и слагаш преградки да не ти свети на модела.

Дата:   30-04-12 14:55

https://photo-forum.net/static/site_pics/183/s_1329150102_DSCF5738.jpg

това е снимано на бял фон

Автор: erotila   
Дата:   30-04-12 16:11

iasen2

ако фона е червен и не е осветен черен ли ще е [smilie18]
ако фона е бял и не е осветен бял ли ще е
ако фона е черен и не е осветен ... черен ли щее

за този ти кадър:
Според мен дори и за тестващ не става. Много лошо осветление да не кажа никакво. Модела не искам да коментирам позата, стайлинга гримът прическата и космите по краката, мустаците. Пак се извинявам! Фоновото не виждам каква му е функцията на равнището под гърдите на модела. Контровото... просто зачатъци на някаква неопределено насочена светлина. Основното осветление... то просто го няма. Липсва червено във фона и той определено синее. Погледни си хистограмата предполагам пръщи от пик на RGB000. никакви детайли никакви тонове. Няма значение какъв е фона зависи в кадъра как ще го представиш.

за втория ти кадър:
Нито стандартен портрет нито американски тип, фоновото осветление прекалено ниско и прекалено овално. Основното осветление... не знам как да го формулирам, но изобщо не е подходящо за женски портрет. Получил се е Рембрандов триъгълник и само толкова. Осветлението за мъже и жени е различно, както за модели с обемна коса /къдрава/ и модели с права коса. Ако видиш хистограмата пак съм сигурен че ще има огромен дебел пик в частта RGB000, никакви детайли никакви тонове. Според мен кадъра е брак дори и за ч/б не е подходящ. Основното осветление на модела трябва да е от дясно на теб, нейно ляво сега е с бъбрековидно лице без една челюст.

Дата:   30-04-12 16:34

erotila , нищо съществено не каза по темата
Пии си хапчетата, човече !

Ако искаш да ми коментрираш снимките ми има си място за това
Ако искаш да кажеш нещо по темата пиши го тук !
Ако искаш да ти коментират голите каки ,качи си ги тук да ги коментират.

Публикацията е редактирана (30-04-12 16:36)

Дата:   30-04-12 16:40

ясене човека ти е дал съвсем практични съвети и то доста градивно.

Снимките не са хубави.

Аз също не мога да снимам хубаво ама гледам Еротила, фогост, валетвитор, муу, кнартист, бориссов, пешо и т.н. и се уча - поне къде си слагат лампите, как са приготвени моделите, какъв е фона, позата и т.н.

Хубаво е всеки да е майстор ама се иска време и умения. Ти хубаво снимаш ама виж и другите.

Дата:   30-04-12 16:44

hotsnail , напълно съм съгласен с теб , но не казва нищо по темата .
Радвам се много на градивна критика , но тази тема е за друго

Да беше казал как да направи сивия фон черен , шапка ще му сваля

Дата:   30-04-12 16:51

мисля че го казахте вече? отдалечаваш модела от фона и/или слагаш черни плоскости около светките така щото светлината да не ходи до фона.

Тая работа стана ясна. Аз си мисля че човека е добре да погледа малко повече за снимане със светкавици, защото въпроса "с бленда ли става" показва че му трябват повечко базови знания - "физика" дето каза Еротила.

Дата:   30-04-12 17:24

"Да беше казал как да направи сивия фон черен , шапка ще му сваля" - сигурно с черно бюти за фоново!!! [smilie18]

"hotsnail , напълно съм съгласен с теб , но не казва нищо по темата ."

вярно нищо не съм казал, но който е на Ти с фотографията следващите думи биха ми били излишни:

"ако фона е червен и не е осветен черен ли ще е
ако фона е бял и не е осветен бял ли ще е
ако фона е черен и не е осветен ... черен ли щее"

Автор: sir_sky   
Дата:   30-04-12 17:35

Бе оня ден като снимах и от бял фон докарах черен в 6-7 метрово помещение, ама си беше играчка де [smilie5]

Автор: bobonai   
Дата:   30-04-12 17:39

<<Автор: S.Photography
Дата: 30-04-12 14:42

сив и се извинявам за темата, просто не разбирам много, а днес си зех сив фон ;д >>

А досега защо не си се ровил по темите и питал? Трябва да прочетеш повечко за светлината, насочването `и, разсейване по пътя модел - фон. Да узнаеш значението на диафрагмата в обектива и леко по леко ще се радваш на заложени в аванс резултати, ще виждаш снимката в главата си, а не със стреляне на посоки да избираш после кой кадър става и още по-лошото - А бе това е добро ама как го "редих" и снимах?
Обаче като за начало трябва да знаеш, че само с модел, фон и камера не е достатъчно. Ще трябват осветителни тела, софтбоксове, чадъри, рефлектори, дифузьори, светломер, ВЕЦ, ТЕЦ и хъс за да не се откажеш на някой етап [smilie5] Че да не ти избягат моделките [smilie18] [beer]

Автор: GenaDP   
Дата:   30-04-12 17:55

Я, тук весело взело да става... Само дето явно е трудно да се светнете, че ако е достатъчно тъмно зад модела няма нужда да се слага фон - квото и да има отзад, все черно ще излезе... [smilie18]

Дата:   30-04-12 18:00

Автор: GenaDP
Дата: 30-04-12 17:55

много ти благодаря

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »