Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Филтри
Автор: morgenstern   
Дата:   21-04-12 23:31

Здравейте,

Интересувам се от пейзажна фотография, искам да си купя филтри и държачи, но не ми е съвсем ясна технологията. Искам да попитам това:

Линк

достатъчно ли е за да мога да поставя после даден филтър на всеки един от обективите, които имам, защото те са с различна големина. Трябва ли ми нещо друго освен това което е на линка и разбира се филтрите, които искам да поставям? Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Филтри
Автор: mihail_radkov   
Дата:   22-04-12 00:11

Да, това от линка ще е достатъчно да слагаш филтри размер Р на голям набор от обективи. Друг е въпросът дали качеството на филтрите в този комплект ще е задоволително. [shtrak]

Автор: elmago   
Дата:   22-04-12 08:39

Преди да си почнал набутването с пари, прочети тази статия и се замисли дали да минеш по трудния или лесния(но скъп) път. [beer]

Автор: morgenstern   
Дата:   22-04-12 12:09

Благодаря за статията, ще я прочета. Може ли да ми кажете какво точно значи размер P ? А иначе за филтрите в комплекта, наясно съм че най-вероятно не са кой знае какво, на мен въпроса ми беше за държачите.

Дата:   22-04-12 12:52

Размер Р или 85 означава система филтри и държачи които са съвместими един с друг, дори и от различни производители. Повече информация за различните размери тук

Автор: io_bs   
Дата:   22-04-12 12:58

Докато сме на темата и аз искам да питам нещо... След време обмислям да си купя нещо широко, което ще е със 77 мм резба за филтри. Логично е размер Р да ми стигне, обаче в сайта на Кокин пише, че този размер се препоръчва за обективи с дължина, по-голяма от 28мм, а аз искам да взема обектив с дължина 15-16 мм (приравнено към 35 мм). Дали ще си паснат или ще трябват по-голям размер филтри?

Дата:   22-04-12 14:15

За толкова широко мисля че единственият начин ще е да се държат на ръка (не че го препоръчвам). При мен с преправяне на широк държач на 18мм (12 на никон кроп) няма винетиране с един филтър, а за повече няма и място.

Автор: atrifonov   
Дата:   22-04-12 15:16

io_bs точно по твоето питане ще кажа, че за Никор 10-24 и 77мм резба ползвам Z-pro, но обектива е толкова широк, че на 10-11мм пак се вижда държача

Дата:   22-04-12 17:33

Мерси за инфото [smilie24]

Автор: Rosencho   
Дата:   22-04-12 20:32

На сигма 10-20 (резба 77 мм) с държач на Кокин и филтър P size на Singh-Ray всичко е наред и нищо от държача не влиза в кадъра [smilie24]

Автор: baron_barbaron   
Дата:   22-04-12 20:51

Малко off-topic, но някой може ли да сподели мнение, базирано на практика с този филтър ? Извинявам се на morgenstern за това че пиша тук, но пък няма смисъл и аз да пускам подобна тема...

Дата:   22-04-12 22:01

На такава цена едва ли ще е лош [smilie3]

Автор: baron_barbaron   
Дата:   22-04-12 22:16

И аз така предполагам...

Публикацията е редактирана (22-04-12 22:16)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »