Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте ми Canon?
Автор: backstage   
Дата:   26-01-12 22:23

Здравейте, казвам се Ицо. Снимам любителски от 7-8 години. Сменил съм няколко Canon-a и един Nikon от нисък и среден клас досега. В момента съм с Canon SX110 IS. много съм доволен от апарата. Даже настоящият ми е втори такъв (загубих първия). Но имам нужда от промяна. Имам и видео камера Canon FS100. Решил съм да сменя апарата и камерата - само за фотоапарат, който да прави Full HD клипове. Така ще мога с едно устройство, което винаги ще е в мен. Все пак не съм професионалист :)

Изискванията ми са следните:
1. Отново да е Canon, просто държа на марката.
2. Обектив с широк ъгъл.
3. Поне x10 оптично варио
3. Ръчни настройки (иска ми се и ръчен фокус)
4. Full HD или поне HD клипове.

Бях си харесал Canon PowerShot SX230 HS, но до колкото разбрах батерията му е много слаба, видео записът е ограничен до 30 минути, а пък и апертура му е f3.2. На моя SX110 е f2.8 И това почти ме отказа от него. Иначе търся нещо е този ценови клас до 500лв нов.

Другият, който бях харесал е Canon SX30 IS. Той си е съвсем друг клас. Единственото, което ме притеснява е, че е много обемист и няма да ми е удобен за ежедневно носене и ползване, все пак няма да годя по сватби с него :D Иначе много ми харесва и се намира за около 500лв втора ръка.

Моля дайте предложение за добър Canon, който да отговаря горе долу на изискванията ми и да е до 500лв нов или втора ръка. Или пък ако един от двата модела, които съм харесал е добър според вас, моля за повече инфо. Благодаря предварително, колеги.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте ми Canon?
Автор: slav4cho   
Дата:   26-01-12 22:50

много изисквания за малък бюджет труден избор ще е

Автор: tvk75   
Дата:   27-01-12 13:38

все тая е

Автор: g3tcrunk   
Дата:   27-01-12 14:02

IXUS 1000HS е добър избор, малко надвишава бюджета като нов, но пък си заслужава, а иначе Panasonic TZ20 или TZ18 (ако не ти трябва GPS) е също много добър за този ценови клас около 500лв. но щом държиш да е канон разгледай IXUS серията.

Автор: batzas   
Дата:   27-01-12 14:13

От това дето си написал, зимай си Canon PowerShot SX230 HS или 220, ако не ти трябва gPS. Батерия, 30 минути, тинтири минтири.
.
Друг няма.

Дата:   28-01-12 05:20

Добре, колеги. Реших го вече. Ще се спра на малко по-различен вариант - наследник на моя SX110 IS. Сега - чудя се дали да е SX130 или SX150. Гледам, че са еднакви почти. Освен около 100лв разлика в цената. Има ли смисъл да се набутвам със SX150 или не?

Автор: gmir   
Дата:   28-01-12 13:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: stanimakis   
Дата:   28-01-12 14:10

Скоро познат си купи SX130 заради промоцията 300 лева, по-голямото приближение и сравнително добрите снимки. Обектива със сигурност ще ти се види по-тъмен от на SX110. ИСО-то забелязах, че е по-използваемо, явно вече успяват да компенсират тези цветни шумове каквито имаше 2007-2008 година :) Видеото има оптичен зуум и автофокус макар и бавен. Има куп екстри, но няма примерно Flexy Zone (както и AiAF 9 point) фокус, да мърдаш фокусната точка на дисплея където искаш ... Аз съм с A720 IS и на негова база правих сравненията. Това им е проблема на някои нови модели - правят една глупопст и махат нещо полезно, май нарочно го правят :) И управлението ще ти е лесно, понеже са идентични общо взето. Но ако ще подменяш, поне се качи малко по-високо с SX220, SX230.

Публикацията е редактирана (28-01-12 14:24)

Автор: djfroggy   
Дата:   28-01-12 17:24

Изискванията ми са следните:
1. Отново да е Canon, просто държа на марката.
2. Обектив с широк ъгъл.
3. Поне x10 оптично варио
3. Ръчни настройки (иска ми се и ръчен фокус)
4. Full HD или поне HD клипове

Canon EOS 1DX + Canon 28-300/3.5-5.6/L IS USM тази комбинация от раз ще покрие всичките ти изисквания.

Това на шега. Потърси Canon Powershot SX1

Автор: трън   
Дата:   29-01-12 00:42

Вземи си Canon Lide 2900, от Canon само това върши работа.

Дата:   24-02-12 10:02

Колеги, все пак взех SX130. Много съм доволен за сега. Фокусира по-добре при максимален zoom. Самият zoom е по-безшумен. Стерео записа на звука е доста по-добър от моно-то на SX110. Видеото ми хареса много, единствено фокуса е маааалко бавен, но като цяло е екстра. За качество на снимките мисля, че са почти еднакви, само при високо ISO като че ли са подобрили малко нещата. А бе доволен съм. Дано и занапред да е така :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »