Автор: backstage
Дата: 26-01-12 22:23
Здравейте, казвам се Ицо. Снимам любителски от 7-8 години. Сменил съм няколко Canon-a и един Nikon от нисък и среден клас досега. В момента съм с Canon SX110 IS. много съм доволен от апарата. Даже настоящият ми е втори такъв (загубих първия). Но имам нужда от промяна. Имам и видео камера Canon FS100. Решил съм да сменя апарата и камерата - само за фотоапарат, който да прави Full HD клипове. Така ще мога с едно устройство, което винаги ще е в мен. Все пак не съм професионалист :)
Изискванията ми са следните:
1. Отново да е Canon, просто държа на марката.
2. Обектив с широк ъгъл.
3. Поне x10 оптично варио
3. Ръчни настройки (иска ми се и ръчен фокус)
4. Full HD или поне HD клипове.
Бях си харесал Canon PowerShot SX230 HS, но до колкото разбрах батерията му е много слаба, видео записът е ограничен до 30 минути, а пък и апертура му е f3.2. На моя SX110 е f2.8 И това почти ме отказа от него. Иначе търся нещо е този ценови клас до 500лв нов.
Другият, който бях харесал е Canon SX30 IS. Той си е съвсем друг клас. Единственото, което ме притеснява е, че е много обемист и няма да ми е удобен за ежедневно носене и ползване, все пак няма да годя по сватби с него :D Иначе много ми харесва и се намира за около 500лв втора ръка.
Моля дайте предложение за добър Canon, който да отговаря горе долу на изискванията ми и да е до 500лв нов или втора ръка. Или пък ако един от двата модела, които съм харесал е добър според вас, моля за повече инфо. Благодаря предварително, колеги.
|
|