Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос Nikkor обективи MF+AF за FM2n, F100
Автор: phil   
Дата:   14-02-12 21:00

Срам не срам, не ги знам много MF че и AF никонските обективи. Въпросът ми е – за хипотетично F100 + FM2n – ако трябва да избереш например само по едно средно светло варио и по един твърд светъл обктив съответно AF и MF на "поносими" цени – кои да са? Евентуално приоритет за MF, че може да се сложат и на F100?
Варио – не е важен толова диапазона, а качеството и светлосилата при подобна цена.
Твърд обектив – 50/1.4 AF, съответно MF AIS-ясно. A kой по-широк? Например за FM2 - 28/2.8 AIS? Има ли предимства на F100, вместо AF варианта, без да говорим за АФ?
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос Nikkor обективи MF+AF за FM2n, F100
Автор: hose   
Дата:   14-02-12 22:32

за широк - 24мм е супер, но аз имам АФ, не знам МФ-тата...

Дата:   14-02-12 22:40

сигурно 24 [smilie24] питах за 28/2.8, защото имам предвид един ама нещо не ми харесва цената...

Автор: uri64   
Дата:   15-02-12 00:13

Максимално ще се изкефиш с ръчнофокусните обективи на Цайс с никонски байонет. С тях и едни хубави диапозитивни филми просто няма как да не се зарадва окото ти. Единственият им недостатък е, че не са евтини.

Автор: jarjar_   
Дата:   15-02-12 01:51

Ами аз не знам какво бих избрал като едно варио и един твърд, ама да предложа едно ръчнофокусно дълго варио - NIKKOR 80 ~ 200 mm f 4.5/4.0 Ai/ Ai-s, което според мен е супер като качества, а пък парите са му, да кажем малки ,на наддаване може да се вземе в добро състояние за около 50-70 евро.

Дата:   15-02-12 09:36

ех, uri64, не е честно да ме подсещаш за това...[smilie8] [beer]

Автор: mitku   
Дата:   15-02-12 10:13

За прилично светло варио на "тънка лайсна" (зависи колко "тънко" все пак търсиш), на твое място бих взел Nikkor AF 35-70/2.8 (върви средно около 400-500 лв.) или ако трябва да е наистина "тънко" - Nikkor AIS 35-70/3.5 (върви средно около 150-200 лв.). За светъл твърд - 28/2.8 е много хубав, а върви по около 200 лв., но все пак не е ЧАК толкоз светъл, 50/1.4 изглежда оптималното решение, както и ти си споменал (модел в зависимост от цената). [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »