Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Струва ли си ?!
Автор: fiskerbg   
Дата:   05-02-12 02:58

Здравейте отново. Имам въпрос свързан с определн обектив. Това е Canon EF 50mm f/1.8 II. Та въпроса ми е струва ли си стоте долара, имам предвид че се чудя дали да си го купя като обектив с който да се обучавам в заснемането на портретни снимки а и не само. Гледах някои превюта на обектива доста от снимките ми харесаха на тях , то ясно че са фотошопнати. Та някой има ли го , имал ли го е , ползвал ли го и какфи са му впечатленията относно качество - цена. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Струва ли си ?!
Автор: sir_sky   
Дата:   05-02-12 07:43

Струва си, другия вариянт е 85/1.8[smilie24]

Автор: giant   
Дата:   05-02-12 08:11

Обектива си струва всяка стотинка която струва. Ефтин обектив е но на бленда 2.8 е много остър (на 1.8 си е бая зле от към острота ама пък да се изкефиш на размазан фон става :). Моето наблюдени е следното:
Плюсове:
-много отворена бленда
-много лек
-много ефтин
-размер на филтъра 52 мм ,в този размер са ефтини филтрите
-50 мм е добро фокусно разстояние за портрети без да се надвикваш с моделите :) (ще ги снимаш от близо с 50мм)- говория за кроп. матрица

Минуси:
-губи острота на бленди под 2.8
-много ефтина изработка-изцяло пластмасов ( и байонета е пластмасов), което предполага че ще трябва да го пазиш повечко. Но пък така или иначе това е оптика - трябва да се пази
-не е изключено да се появят прашинки между лещите ( при мен това не е било проблем 1-2 прашинки)
-МНОГО кофти пръстен за ръчен фокус(наистина е много неудобен)

Успех колега - аз ти го препоръчвам

Автор: PolarBear   
Дата:   05-02-12 08:50

Има вид на нещо за 50 долара, но дава много, много повече. Струва си всеки цент. А за обучение е направо безценен.

Ако ти "отеснее" след време и минеш на нещо по-добро, винаги е от полза да го имаш за резерва, или пък можеш да се разделиш с него с незначителна загуба на средства.

[smilie24]

Автор: giant   
Дата:   05-02-12 09:42

Малко информация за обектива
http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/150/cat/10

Теста за рязкост при различните бленди
http://www.slrgear.com/reviews/zproducts/canon50f18/tloader.htm
П.С Колко по-надолу остава графиката толкова е по-остър обектива (плъзгача за блендата се плъзга нагоре и надолу :)

Автор: localhost   
Дата:   05-02-12 10:29

Не случайно му викат "Plastic fantastic" [cool]

Автор: fiskerbg   
Дата:   05-02-12 12:37

Благодаря на всички за изказаните мнениея .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »