Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 НАТФИЗ vs НБУ за кино режисура!
Автор: acexe   
Дата:   29-01-12 20:55

Здравейте приятели,

В момента уча кино в университет във Франция, но макар и тежестта на френската диплома, качеството на образование в уни-то е под всякаква критика, затова мисля да се върна в България и да продължа там, считайки че ще имам завършена година във Франция. Моля ви да не ме убеждавате, че по Европа има много други места, където да уча, защото си имам и други причини.

Ето обаче каква е дилемата. За НАТФИЗ и хубаво и лошо се говори. Въпросът ми е първо дали някой запознат с учебния план за кино и тв режисура, може да ми каже дали това, което са описали в сайта си като задължителни дисциплини е вярно. Има ли много излишни предмети, които се изучават?! На мен един от проблемите ми тук е, че от 11 дисциплини, повече от половината нямат нищо общо с кино, а са задължителни и общо взето си губя времето с тях. НАТФИЗ добър избор ли е за режисура?! Учи ли се реално там каквото трябва за тази специалност и добре ли се преподава? Ами НБУ?

Отговори на това съобщение
 Re: НАТФИЗ vs НБУ за кино режисура!
Автор: dopereach   
Дата:   29-01-12 23:22

Би ли споделил какви са тези дисциплини? Уча операторско майсторство и не съм запознат с дисциплините на колегите режисьори, но ми е любопитно какви дисциплини се изучават във Франция.

Автор: vikitovikito   
Дата:   29-01-12 23:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sickdreams   
Дата:   30-01-12 00:23

Здравей, колега. Нито едно от двете, за съжаление. Тук е пълна трагедия това начинание. Университетите дори нямат налична техника за снимане на сцени и късометражни филми, а някакви измислени камери за по 200 лева, които се дават на студентите. В НБУ имат една или две полу-професионални камери, но не се дават за ползване. Гледал ли си, колега, някакви късометражни филми на студенти от НБУ или Натфиз? Виж във Вбокса, все едно на няколко тичащи шимпанзета и вързана камера за ръцете и са ги пуснали да снимат. Имам чувстото, че аз мога да преподавам това. Ако наистина си добър, пробвай се по разни конкурси като "Филмини" за късометражно кино или на някакви уоркшопове от професионалисти.

Автор: pefoto01   
Дата:   30-01-12 00:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: novi4ok   
Дата:   30-01-12 01:48

.

Публикацията е редактирана (30-01-12 02:01)

Автор: fotorafi   
Дата:   30-01-12 08:48

Пиши в Лодз, Полша и ше ти отговорят по твоя бъпрос. Много качествено образование се получава там.

Автор: hose   
Дата:   30-01-12 11:33

sickdreams - явно си гледал филмите им само в интернет... не че са за оскар, но има и добри неща, не всичко е описаното

pefoto01 - и какво като си в продукциите?!..

аз лично смятам че въпреки всичко натфиз остава по-добрия избор...

зависи си и от теб какво ще научиш, стига плюхте преподавателите, има и добри

Автор: pefoto01   
Дата:   30-01-12 12:49

Дата:   30-01-12 13:50

Бранша е фамилен. - факт

а изкачването по стълбичката е до едно ниво само - в най-добрия случай първи асистент

Автор: shampoanta   
Дата:   30-01-12 14:01

НАТФИЗ и НБУ за кино режисура - тия са слаби ковачници на кадри ,ела тука при нас в Благоевград ,в ЮЗУ-то имаме сериозен подход и пълно усвояване на материята [shtrak]
Филмова и телевизионна режисура

Автор: cve_t   
Дата:   30-01-12 14:20

За режисура само ЮЗУ Благоевград други НЕ!

Дата:   30-01-12 14:33

Поканен съм от една филмова къща да работя при тях, което си е добър старт в кино средите, освен това имам зад себе си тийнейджърски проект, който обаче стана хит и спечели награди. Общо взето ще вляза в София по-скоро заради тапията, но ако все пак се преподава на ниво ще е по-добре.

За Благоевград, благодаря, но се налага да остана в София. Знаете ли кой ще води курса по режисура догодина в НАТФИЗ?! Нали професорите се сменяха на ротационен принцип.

Дата:   30-01-12 14:38

Впрочем таксата от 8 хиляди евро важи за чуждестранни студенти извън Евросъюза.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-01-12 15:12

За да се върнеш тук, трябва да си голям патриот.[smilie8]
В НАТФИЗ се влиза със серия кръгове(изпити), а не по желание.
В НБУ се влиза с пари.[smile]
В НАТФИЗ, като гледам преподавателите нищо не ми говорят - придворния живков режисьор акад.Людмил Стайков и имена, които не са поне в топ режисьорите на съвременното БГ кино.
Най- добре отвори уеб страниците и на двете и се запознай с програмите на обучение и преподавателите.

Дата:   30-01-12 17:01

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

GOSPODIN - кои са "топ" режисьорите на съвременното кино?!

относно ротацията - отдавна няма класове в НАТФИЗ - поне не в същия вид, в който бяха преди, сега се "ротираш" при различни преподаватели, което принципно е по-добре

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-01-12 18:37

hose, заяждането с мен, няма да реши проблема на човека. Ти си ги защитавай чугунените глави, аз имам друго мнение и толкоз.

А, сравнително млади и доказали се режисьори направиха в последните години доста филми, които са признати за добри и зад желязната завеса- Явор Гърдев,Стефан Командарев,Димитър Митовски, Камен Калев ...

Дата:   30-01-12 19:05

@GOSPODIN,

Така както Франция почетно застава под шапката "Западна Европа", така има много проблеми, за които българите не подозират, докато не им се наложи да живеят там. На България проблемът е икономически. На Франция проблемът й е социален и в този си смисъл, предпочитам да се върна в България, защото си знам възможностите там. Това е доста дълга тема, която не ми се иска да разискваме сега.

Благодаря ви за отговорите! Все пак ми дадохте някои насоки. :)

Автор: lakosta   
Дата:   30-01-12 19:58

Георги Дюлгеров не преподава ли?...

Автор: novi4ok   
Дата:   30-01-12 21:35

Благоевград [smilie11]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: stoilis   
Дата:   30-01-12 23:42

lakosta написа:

> Георги Дюлгеров не преподава ли?...

Преподава в НБУ

Дата:   31-01-12 00:38

GOSPODIN - въобще не мисля да се заяждам с никой... просто този цитат за мен е.. безумен, по ред причини

въпроосните филми според мен са... хайде да не бъда краен, но в най-добрия случай са едва началото на посоката, на това което трябваше да започне мнооооооого отдавна... но първо че това са епизодични опити и второ че са далеч от това което трябва да бъдат...

лично мнение, не задължавам никой

и също така не защитавам никой - със сигурност съм пристрастен, тъй като съм завършил натфиз, и да, за съжаление академията падна много последните години, но наблюденията ми от нбу са... никак не добри, въпреки че си купиха всички добри преподаватели, и имаше момент когато почти всички преподаваха навсякъде, сега една част вече са пенсионери, или предпочетоха да останат само на едното място.., на самите учебни заведения им свиха адски много бюджетите последните години се борят да оцелеят, и тн и тн.... но аз все още смятам че натфиз остава по-добрия избор въпреки всичко

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »