Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странно проблемче с прехвърляне на снимки от карта
Автор: mihajlov2   
Дата:   26-01-12 12:08

Вчера една колежка ме помоли да и помогна с прехвърляне на снимки (JPEG) от картата памет на компютъра. Дадох и картридър и я инструктирах накратко. След малко ме повика за помощ. Проблемът беше следният - карта SD 2 GB, камерата - сапунерка Сони, картридър - Хама, компютър с Уиндоус ХР. При включване на ридъра към компютъра се появява ново дисково устройство. При опит да бъде отворено излиза съобщение от рода на "Изберете от списъка с коя програма да отворите римувъбъл диск еди кой си". И дотам. В прозореца се появява списъкът на всички инсталирани приложения на компютъра. Т.е. не тръгва експлорерът и не се отваря списък на файловете върху картата памет. Пробвах върху моя служебен компютър - същата работа. Тогава опитах да проверя съдържанието на картата памет с първата попаднала ми под ръка фотопрограма - фри версията на Силки Пикс SE, който вижда само RAW файлове от Панасоник, както и джипеци. С конвертора се видяха (и отвориха) всички снимки на картата. Тогава в прозорчето на Силкипикс маркирах всички снимки, пробвах с десен бутон на мишката и о,чудо имаше опция Копи. Та така ги копирах на моя компютър, и после с флашка ги прехвърлих и на колежката. А картата памет на фотоапарата я форматирах (в камерата естествено). Така че реших проблема, но не ми е много ясно от какво възникна.

Отговори на това съобщение
 Re: Странно проблемче с прехвърляне на снимки от карта
Автор: neuromancer   
Дата:   26-01-12 12:14

там в списъка с програми се крие и експлоръра, с който да отвориш папка (това обикновено, при теб не знам дали не е имало конфигурационен проблем за да липсва или просто не сте го видели)

Дата:   26-01-12 12:28

Експлорерът не фигурираше в списъка. На мен ми е странно защо изобщо трябва да ми показва списък с програми, а не отваря картата директно с експлорера - все пак в картата имаше дървовидна структура, две папки, в едната от които бяха снимките, и т.н. Досега на моя служебен компютър точно с този ридър съм отварял стотици пъти карти със снимки, и досега нито един път не съм имал проблем и не ми е излизало такова съобщение...

Автор: Alex-dan   
Дата:   26-01-12 12:44

[smilie8]

Публикацията е редактирана (26-01-12 12:47)

Автор: imitev   
Дата:   26-01-12 13:21

XP дали има инсталиран SP3?

Дата:   26-01-12 13:29

Току-що проверих в system properties - general - да, има SP3.[smile]

Публикацията е редактирана (26-01-12 13:31)

Автор: tvk75   
Дата:   26-01-12 15:49

нещо сте объркали,тоест не сте го направили по правилния ред [smile]

Автор: didesignbg   
Дата:   26-01-12 15:53

Така се държи инфектиран усб флаш, прегледай какво има на картата.

Дата:   26-01-12 16:13

Явно е имало някаква "инфекция", но аз още вчера минах по картата с "раш пила" (форматирах я в камерата), преди да я върна на собственичката на апаратчето.

Автор: neuromancer   
Дата:   26-01-12 17:44

въобще не е задължително да е инфектиран, това си е настройка на windows

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »