Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли сми да продължавам с Олимпуса
Автор: sickdreams   
Дата:   21-01-12 13:57

Здравейте, колеги. Има ли смисъл да продължавам да снимам с Олимпуса Е450, който имам, понеже съм решил да си купя големия 300мм обектив. Имам само малкия 14-42. Дали си заслужава? Толкова ли е зле тоя олимпус, колеги, много шум, няма фокус на нощни снимки, бледи цветове. Смятам да се осъвършенствам и се чудя, дали това ще е добра стъпка или направо да я пропусна и след време да си купя нов скъп апарат със стабилизатор, ама със сигурно няма да мога да си позволя 300мм обектив. Харесвам ярки нощни снимки и многото цветове. Какво мислите? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли сми да продължавам с Олимпуса
Автор: pefoto01   
Дата:   21-01-12 14:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: legbapetro   
Дата:   21-01-12 14:00

На тъмно малко апарати имат идеален автофокус. Там телата са в четирицифрени суми. Имаш 14-42. Купи си 70-300 на Олимпус и имаш чудесна система. Олгедай се за тяло Е510/520/620 защото има т стабилизация. Много е полезна за ниска осветеност. Това за монента е най-добрата конфогурация за любилелско снимане за малко пари.

Дата:   21-01-12 14:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-01-12 14:42

Ами, Е-620 нов, само тялото е 1000 лв, заедно с втора употреба 70-300мм ще излезе към 1500 лв. Не знам, но на мен ми се струват доста пари за толкова "спрел" апарат като Е серията. За тези пари няма ли да е далеч по-добре да взема някой нов Канон, примерно CANON EOS 600D BLACK+EF-S 18-55 ISII. Вярно няма да мога да си позволя екстрата за такъв голям обектив на канона. Кое според вас ще е по-добре?

Дата:   21-01-12 15:30

Автор: angelovgros   
Дата:   21-01-12 16:20

70-300 е супер!
мин.-90см.
екв.140-600 !!

Автор: bordon   
Дата:   21-01-12 16:59

Която и марка да е, ще има относителен компромис при слаба светлина. Ако искаш много мм.+ качество, ще ти трябва "по-светъл" обектив. Независимо от системата.
Стабилизацията и размера на матрицата /за шума/ имат също голямо значение. И по възможност ползването на статив.
Като бюджетно решение и предлагано качество, 70-300 на Зуйко няма конкуренти при останалите стъкла.
Лично за мен мога да кажа че имам доста добри снимки с 410+70-300, при нощни условия, на ниска скорост, заснети от статив /тялото няма стабилизация/. При Е-5, със стабилизацията, 70-300 се справя завидно добре.

Не подценявам другите марки и кроп-а, но си прав, че може да се увеличи и разхода по системата и не можеш да вземеш и "широко" и "теле" веднага.

Каквото и да избереш, пожелавам много успехи [smilie24]

[beer]

Автор: merakov   
Дата:   21-01-12 17:03

Ако снимките в профила ти са твои, няма значение с какво снимаш. Ти си вроден талант.

Дата:   21-01-12 17:43

Благодаря много, колега, merakov, че сте погледнали, профила ми. На мен никой не ми гледа снимките, нито някой ги коментира, нито администраторите на сайта ми одобряват портфолиото, нито нищо и гледам да не качвам много снимки. И затова си мисля, че нещо техниката ми е зле за хубави снимки, макар че аз повечето снимки съм ги правил с Canon Powershot A510, който струва 50-тина лева в момента сигурно. Аз преди година си купих първия dslr (въпросния Е450) и не разбирам от фотография, просто щракам по улиците. Това "кроп" не знам какво означава при апаратите. Нещо много важно ли е, колеги

Аз много държа да мога да правя снимки привечер, не точно през нощта, а някак си привечер и да мога да снимам лицата на хората без да им се завирам обектива в носа. Изглежда в момента с моя апарат това не мога да го направя, всичко излиза размазано и отдалечено. Ето примерни снимки, каквто бих желал да може апарата/обектива да прави:

http://www.flickr.com/photos/pure_awesome/5323143999/in/photostream/lightbox/

CameraCanon EOS 5D Mark II
Exposure0.008 sec (1/125)
Aperturef/1.8
Focal Length85 mm
ISO Speed3200

http://www.flickr.com/photos/pure_awesome/5284955853/in/photostream/lightbox/

bordon
колега, ще ми покажете ли вечерни снимки с вашия Олимпус и този 70-300мм обектив?

Автор: simbon4o   
Дата:   21-01-12 18:34

обектив като 70-300 оли няма да можеш да си позволиш на никоя друга система! Имам един за продаване на около 500лв...

ПС ако си фен на размазания фон - вземи си поне кроп 1.5х!

Публикацията е редактирана (21-01-12 18:39)

Автор: luboar   
Дата:   21-01-12 19:10

купи си някакъв ПЕН. понеже не знаеш какво искаш. (с 300 мм хубави нощни снимки). ама каквото и да имаш, се боклук ше произведеш.

Дата:   21-01-12 19:26

???????????[smilie11]

Автор: samara   
Дата:   21-01-12 19:27

Любо! [smilie24] [smilie5] [beer]

Дата:   21-01-12 19:31

Това за боклука срещу марката Олимпус ли е или срещу мен и уменята ми???[smilie11]

Автор: simbon4o   
Дата:   21-01-12 19:57

Е30-ките поевтиняха, дори Е3 може дасе намери изгодно.
Ако крастата ти не са портретите с плитък фокус оли е чудесна система за пейзажи, макро, диви животни..

Автор: S.Paskalev   
Дата:   21-01-12 20:36

И Оли маже задния план, ама за целта се иска хубаво стъкло. Там идва проблема- хубаво стъкло за 4/3 е много пара. Друг вариант е стари стъкла, ама с тия малки визьори- тегава работа е фокуса. [smile]

Дата:   21-01-12 20:36

Автор: phil   
Дата:   21-01-12 20:53

Има разбира се сми, но малко по различно. Продай това все пак голямо тяло щом не ти харесва че и стъклата 4/3 и си вземи Пен м4/3 и ще забравиш всичко. Ако искаш голямо тяло с визьор - вземи си ДСЛР. Сигурно знаеш, ПЕН м4/3 фокусира на друг принцип, различен от 4/3 и фокуса е винаги без грешка. Сега се продават един или два ЕП1 във форума май на добра цена имат и обективи - чудесна камера е това. Полека си изгради система м4/3 обективи или твърди светли хубави стари обективи с преходник.

Дата:   21-01-12 20:56

Автор: Jankoff   
Дата:   21-01-12 22:35

Дискусиите показват няколко неща.
Първо, каква идиотщина стана с ликвидирането на серията E-5 и Е-6!
Второ, защо изобщо бяха необходими тия апарати от серията E-4 без стабилизация? Само за работа със статив?!?!? Глупава работа!
Трето, че надеждата идва с новата система на Олимпус, при която може би ще има силен сензор и с нея човек ще може успешно да си използва старите Zuiko Digital обективи.
Ха, дано! Авторът на съобщението и той да почака до 8 февруари! Това е сакралната дата за появяване на новия Олимпус!
И съвсем новият апарат щял да има най-бързия фокус досега при безогледалките!
Дано! Дано! Дано!
Четем тук и чакаме с трепет!
Има вече и нов адаптер за 4/3 към микро 4/3 на добра цена Урааа! [cool]

Публикацията е редактирана (21-01-12 22:52)

Автор: uri64   
Дата:   21-01-12 22:50

Вземи от синтезиса или павилиона под наем за един-два дни канона и пощракай с него, и ще видиш дали ти стои по-добре от оли-то

Дата:   22-01-12 01:39

благодаря за инфото, колеги. В крайна сметка, ще се откажа от олимпуса. CANON EOS 600D BLACK+EF-S 18-55 ISII ще може ли да ме въведи в привечерните снимки (без статив). С какъф кроп фактор, до колкото разбирам стабилизатора е на самия обектив, а не на тялото. Това лошо ли е или задължително и тялото трябва да има стабилизьатор. Сигурно тия въпроси са задавани хиляди пъти, аз само една-две теми съм пускал и трябва да разбера някак[smilie2]

Дата:   22-01-12 03:03

Автор: vgramatikov   
Дата:   22-01-12 08:01

Д90 и никкор 70-300 вр [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »