Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Скорост на синхронизация (D90)
Автор: hose   
Дата:   20-01-12 10:50

рядко снимам със светкавица и чак вчера видях че стандартно синхронизира на 60
старите бяха на 90 и 125

и другите ли са така?

Отговори на това съобщение
 Re: Скорост на синхронизация (D90)
Дата:   20-01-12 10:52

то ясно че можеш да синхронизираш и на други, зачудих се защо тази е default

Автор: wfw   
Дата:   20-01-12 11:10

1/60 е по подразбиране. можеш да си я смениш от настройките. защо? това могат да ти кажат само от Никон...

Автор: DEKOV   
Дата:   20-01-12 11:31

Това не е ли само при Р режим ?

Автор: erotila   
Дата:   20-01-12 11:31

[smilie18] аз не съм от Никон но снимам с Никон... представете си че светлината е физическо понятие [smilie18] за това 1/60 е синхронната скоростЪ с ... !

http://www.fotolinia.com/wp-content/gallery/news89_maxx_agency/news89_maxx_agency_22.jpg

Автор: satyno   
Дата:   20-01-12 11:34

Снимам много с външна светкавица ( YN-560 с тригери), понякога слагам на вградената някакъв самоделен отражател ( последно беше кофичка кисело мляко) и я пускам в ръчен режим. Досега не съм знаел, че има стойност по подразбиране на скоростта на синхронизация на работа със светкавици с Д90. Всъщност апарата дори не разбира, че има бодната ръчна светкавица. Това като сложиш на апарата ТТЛ светка ли се получава и при кои режими?

Дата:   20-01-12 11:43

DEKOV - аз бях на А, не съм тествал другите режими..

Дата:   20-01-12 11:45

@DEKOV "Това не е ли само при Р режим ?"
При Р режим като въртиш родана се сменя двойката скорост/бленда.
1/60,ф5.6-->1/125,ф4. Би трябвало да бъде така и със светка на апарата?

Автор: erotila   
Дата:   20-01-12 11:50

Автор: satyno
Дата: 20-01-12 11:34

скоро да си поглеждал колко крачета има отдолу на светкавицата... с кое да замери TTL -ла... я се вгледай и в разпознаването на цветната температура има ли НЯКАКВА разлика с ... никанска светкавица и YN-560 ...

Автор: tziko   
Дата:   20-01-12 11:58

При режим А и автоматичните които ползват светката, скороста се гипсира на 1/60 и автоматичното експониране се компенсира от светката.

Дигиталките с които съм си играл, с всичките е така.
Защо е така - не знам!

Публикацията е редактирана (20-01-12 13:41)

Автор: didesignbg   
Дата:   20-01-12 12:01

Прав е tziko, това си е поведението на апарата.

Дата:   20-01-12 12:08

така е да, "гипсира" се, преди беше на 90, сега на 60, това ме учудва, а старите бяха на 125..

разбира се можеш да използваш режими като slow-rear и М където сам да си настройваш скорост, в рамките на това което позволява апрата - за D90 до 200 скорост (поне така пише в спецификациите)

Автор: victory13   
Дата:   20-01-12 12:19

На флаш Тв спиид може да зададеш друго да излиза по подразбиране... Ама на с5 1/60 е максимума ... При теб може и друго да е...

Дата:   20-01-12 12:20

Това е обратното, до колко да слиза, при всички никони тавана е 1/60, поне тея дето аз съм пипал.

Автор: DEKOV   
Дата:   20-01-12 18:09

До колкото слиза тавана ли е, или е мазето?
Всички апарати имат ограничение само на най-кратката синхронна скорост, за надолу има думата ЗАУ то.

Автор: asahi   
Дата:   20-01-12 19:22

В менюала не пише ли? А в спецификацията на сайта-производител?

Автор: chepkata   
Дата:   20-01-12 20:17

При по-силна околна светлина вдига скоростта до 200, че и на горе, ако му е позволено.

Автор: kosio2002   
Дата:   20-01-12 21:08

hose написа:

> рядко снимам със светкавица и чак
> вчера видях че стандартно
> синхронизира на 60
> старите бяха на 90 и 125
>
> и другите ли са така?

И аз се чудих същото тези дни с една стара светкавица, но RTFM ми реши проблемите/чуденето и сега синхронизира до 1/320 (custom setting menu - bracketing/flash и там гледате flash sync speed)

[shtrak]

EDIT: Сега, като огледах темата... не ставало въпрос за скорост на синхронизиране, а за настройка на най-бавна скорост при снимане в режими A и P, и при мен (d300) e min. 30 sec maks. 1/60 sec (това е настройката за минималната - автоматично скорост на затвора при снимане с вградената или външна TTL светкавици). [beer]

Публикацията е редактирана (21-01-12 11:27)

Дата:   20-01-12 22:06

Господин Деков, и аз като асахи, бих ви посъветвал да си погледнете упътването. Не знам какъв е вашият никон, но твърде вероятно е в потребителските му настройки да откриете Flash shutter speed. Конкретно за д90 за който пита колегата е е1. И колкото и да ви е странно таванът и е 1/60.
Никон за нея казват следното: This option (available only in P and A modes) determines the slowest shutter speed
available when using front- or rear-curtain sync or red-eye reduction in modes P and A. Options range from 1/60 s (1/60 s, the default setting) to 30 s (30 s).

Дата:   20-01-12 23:48

D90

Flash Sync Speed Up to 1/200 sec.

Автор: victory13   
Дата:   21-01-12 00:07

Не ми се зарежда линка ти... ама друго си попитал в началото

Автор: CyberGene   
Дата:   21-01-12 00:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-01-12 00:59

Нямам ТТЛ светкавица, затова изпробвах с вградената.
Написано в упътването е това, което даде didesignbg. Е1 Flash shutter speed - най-бързата наистина е 1/60s. Но на режими А и S апаратът си снима все едно вградената светкавица я няма и синхронизацията с нея е до 1/200s. Свeткавицата е като запълващо осветление и на 3200 ISO стават сносни снимки.
В режим Р предположението ми че ще се сменя двойката скорост/бленда като въртим "родана" (1/60,ф5.6-->1/125,ф4) се оказа напълно погрешно. Апаратът забива на 1/60s,f5.6 и не мога да го накарам да снима по друг начин. ( Обективът е 85/1.8). Може би и с външна ТТЛ светка поведението ще е подобно?
Изводът , който правя за себе си е, че ако мноооого ме мързи да извадя външна светкавица и не ми се слагат самоделки пред врадената мога да бича с нея на режими А и S на ненормално високо ISO-)))
/ явно такива снимки биха ставали само за сурат-тефтеря, тъй че хич няма да ми пука за шума и смотания баланс на бялото-)/

Публикацията е редактирана (21-01-12 01:58)

Автор: seuret   
Дата:   21-01-12 10:54

Автор: didesignbg
Дата: 20-01-12 22:06

Господин Деков, и аз като асахи, бих ви посъветвал да си погледнете упътването. Не знам какъв е вашият никон, но твърде вероятно е в потребителските му настройки да откриете Flash shutter speed. Конкретно за д90 за който пита колегата е е1. И колкото и да ви е странно таванът и е 1/60.
Никон за нея казват следното: This option (available only in P and A modes) determines the slowest shutter speed
available when using front- or rear-curtain sync or red-eye reduction in modes P and A. Options range from 1/60 s (1/60 s, the default setting) to 30 s (30 s).

Не знам за Деков, но ти спокойно може да изхвърлиш апарата си.Явно си чел книжката, но толкова си и разбрал какво да правиш с камерата си. Преди да "храниш" другите, поне направи усилие да научиш нещо...

Дата:   21-01-12 11:33

за запълване най-добре да ползвате rear или slow режима - тогава можете да избирате какви настройки да имате, плюс да контролирате светкавицата колко да досветва

в такива случаи обикновенно най-големия проблем е смесеното осветление

slow режима всъщност за това е направен - нали? за ниска скорост на синхронизация...

предположението за баланс между скорост и светлина е май най-смислено [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »