Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cannot create folder
Автор: KateAusten   
Дата:   19-01-12 16:49

Здравейте,
започна да ми се появява това съобщение: "Cannot create folder", когато включа фотоапарата. Не мога да направя нито една снимка и все трябжа да форматирам картата, за да направя нови снимки...
Какво мога да направя?

Благодаря за помощта! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Cannot create folder
Автор: peter_m   
Дата:   19-01-12 17:03

пробвай с друга карта

Автор: unyx   
Дата:   19-01-12 17:28

Това на какъв фотоапарат с каква карта?

Дата:   19-01-12 18:05

canon eos t3, а картата е SD PNY Premium

Дата:   19-01-12 23:51

Виж тук, възможно решение на проблема ти, ако фърмуера на камерата е 1.0.6.

Автор: asahi   
Дата:   20-01-12 00:21

Форматирай картата в апарата.

Автор: Canon   
Дата:   20-01-12 00:32

Заключване , права, вирус
може да са различни причини с един резултат:

Свежда се до "read only"

Дата:   20-01-12 14:02

Ако картата е заключена (с малкото лостче близо до скосената страна), няма да може и да се форматира. А какви права и вируси има в камерите на Канон (поне аз разбрах, че проблема се появява само, когато картата е вътре в апарата)? Ако се вярва на написаното в линка, който посочих вчера - проблема си е на фърмуера на камерата и Канон са направили споменатия фикс за него.

Дата:   20-01-12 16:20

unyx
Една карта не стои само в апарата. А по картите може да се лепнат вируси от коя да е фотаджийница.
Ако е бил фърмуерен пропуск, щял е да се изявява още от началото, а човека пише "...започна да ми се появява това съобщение..."
Прост пример - скоро се оправях с вирус, който прави скрити папките. Апарата си прави папката, но не я вижда (скрита е).
Какво мислиш ще изпише на дисплея?

Дата:   20-01-12 17:18

Canon,
цитирам ти написаното от Канон на сайта им - "Fixes a rare phenomenon in which "Cannot create folder"; is displayed on the camera's LCD monitor, after which shooting is no longer possible with that the SD card in your camera." Явно и според тях проблемът не излиза със закупуването на камерата, а в някакъв определен момент. А и ако говорим за вирус, това щеше да е на всяка карта закачена за компютъра (отделно не искам да влизам в полемики, но моя Никон вижда и скритите папки в една от картите ми, предполагам и Канон разпознават кога една папка е с бит "Hidden"). Поне докато няма повечко информация от KateAusten можем само да си гадаем какво е.

Имам един въпрос към теб, защото явно не разбирам, как някой вирус успява да работи, когато картата е във фотоапарата и му пречи да създаде папка? Не се заяждам, чисто информативно ме интересува, не съм чак толкова запознат с вътрешната работа на фърмуера и как той интерпретира файлове и папки(било то заразени или не).

Дата:   20-01-12 18:34

unyx
Аз нямам нужда да чета абсолютно всичко от разни сайтове, поне когато си нося главата на раменете. Току що го пробвах, точно същото съобщение вади и на 5Д мк 2, когато през ОС зададеш на папките да са скрити.
Такъв статус на папките съм виждал да задава вирус (не ми се търси кой беше) през ауторън.
На бас по каса бира, че е така.

Дата:   20-01-12 19:17

Както вече казах нито се заяждам, нито търся някакви големи полимики. Не съм отрекъл вероятността за вирус, просто ми беше чудно как Канона не може да създаде нова папка. Даже и да не вижда скритите, би трябвало да може да си създаде друга - естествено ако името не съвпада с вече създадена папка, от където и да дойде съобщението за грешка, въпреки че би трябвало просто да запише папката върху скритата. Не е ли логично просто да смята картата за празна? Какво става, ако се смени името на папката по подразбиране (примерно следващия номер, ако логиката е като при Никон)?

Дата:   20-01-12 20:08

Защо лично не провериш?
Аз така направиш - за 1 минута и си готов. Моята логика ми даде очаквания резултат.

Дата:   20-01-12 20:21

Имам само Никон, как да проверя нещо, което твоя Канон прави? Моят Никон ми разпознава скритите папки и при опит да направя нова папка си я прави автоматично с ново име (следващия номер, който следва). Нямам Канон и не мога да тествам нещо "за 1 минута" за да видя дали ще стане.

Както и да, разводни се темата, дано KateAusten си е намерил(а) решение за проблема, аз за себе си ще намеря Канон, на който да тествам.

Дата:   21-01-12 11:59

Папките не са 1, а са 2, едната е служебна, MISC и не може да има произволно/поредно име и DCIM /NAMEFOLD.
Отделно работа с комбинация на скрита (заразена) и нова, видима папки, създава проблеми, когато си дал някъде картата да ти източат (примерно колежките от редакацията), по подразбиране ОС не показва скритите папки и те не биха свалили снимките от скритата папка. Вземаш си обратно картата за поредното събитие и о боже, тези патки колежките, защо не са свалили снимките (от скритата папка) и подобни ситуации.

Публикацията е редактирана (21-01-12 12:40)

Дата:   21-01-12 12:34

Отделно че фърмуера на апарата си е ос, която де факто си работи с нормалните свойства за файлове - рийд онли, та когато чекваш срещу триене снимки, ги слага read only.
Всъщност аз това зададох на папките и съдържанието на картата
Hidden + READ ONLY

вируса е от типа на Rootkit.Win32.TDSS

Публикацията е редактирана (21-01-12 16:09)

Дата:   21-01-12 18:56

Така.. когато сложа картата в лаптопа, папките наистина изглевдат скрити. Не знам до колко има връзка, но когато отварям папката със снимките, ми се отваря в нов прозорец, а не в същия както беяе до сега.
Щом е по-вероятно да е вирус, как мога да го махна от картата, след като преди всяко снимане форматирах картата, това не е ли достатъчно?

Дата:   21-01-12 21:03

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208280684

Ако е той, симптомите са сродни.

Като цяло процеса на гонене на дяволчета е за хора с опит, намери си някой компютърен доктор.

Автор: asahi   
Дата:   21-01-12 21:17

Форматирай картата във фотоапарата и си изчисто вируса от компютъра.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »