Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Speedlight Nikon SB-700
Автор: maretz   
Дата:   20-01-12 13:43

Купих на скоро такава светкавица от "Фото Павилион". След 1 месец светкавицата спря да работи и аз я дадох за ремонт,съответно тя е в гаранция 2години. Днес от "Никон България" ми се обадиха за да ми кажат, че ТРЯБВА да си заплатя ремонта на светкавицата, защото те били открили окисление на капачето, където се затварят батериите. Според Вас кой идиот ще даде толкова много пари за светкавица и ще сложи стари или изтекли батерии. Когато предавах светкавицата във "Фото Павилион", момчето което прие светкавицата я огледа напълно и не откри никакви забележки по нея. Отвори и капачето за да погледне дали няма някакъв дефект или нараняване по нея. Не откри НИЩО! А най-интересно е, че самите батерии не ги държа в светкавицата, а само когато работя. От сервиза в "Никон България" ми казаха, че трябва да заплатя 50лв. за ремонт. Оказват се много не коректни към техните потребители. Не е възможно българи, упълномощени да продават продуктите на толкова известна компания, по такъв начин да сриват реномето и имиджа на СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА КОМПАНИЯ! Дайте идея как и къде да потърся правата си. Благодаря Ви на всички!
 Re: Speedlight Nikon SB-700
Автор: hose   
Дата:   20-01-12 13:58

а ремонта в какво се състои? смяна на пластините?

неприятно... аз честно казано имам обратния опит със синтезиса (профайлд) - преди години ми оправиха безплатно един гаранционен обектив
Автор: pefoto01   
Дата:   20-01-12 14:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: compur   
Дата:   20-01-12 14:20

аз виждам противоречие. дал си го във "Фото Павилион", а ти се обажда Сервиза на Никон. Защо не ти се обадиха от "Фото Павилион"?
Автор: peter_m   
Дата:   20-01-12 14:23

Защото фотопавилион само изпраща продукта до сервиза ... и после го взима от там за да го върне.

Иначе стига да решат от сервиза винаги могат да те изкарат виновен. Дори това да стане с умишлено повреждане на продукта...

И да се оплачеш в случая едва ли може нещо да докажеш. Само на думи не става ...
Автор: pefoto01   
Дата:   20-01-12 14:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Canon   
Дата:   20-01-12 14:27

Окислението на контакти е производствен недостатък от заместване на необходимите с нискокачествени материали. Може и от капачки за буркани да го правят или от хром-никел молибденови стомани - техен си е проблема. Нито от вчера произвеждат контактни системи за захранване, нито не са наясно с вероятните процеси при изтичане на батерии.
Дата:   20-01-12 14:31

Иначе по сервизите много пъти имат навика и да умножават цените по 5 ...
Автор: victory13   
Дата:   20-01-12 14:32

Е са за едни прижинки в гърция ли ще ходим [smilie10]
И независимо кой какво прави, ти контактуваш с павилиона, и говориш само с тях... Ако опитват гърбене на мой гръб, сериозно бих се заел със задачата...
Има и момента с конкретния случай. Но ако са забелязали нередност, оставят нещата така, и контакт с потребителя /от павилиона/ за удостоверяване на проблема.
Дата:   20-01-12 14:34

В подобни контактни системи се слагат повърхностно самочистещи се материали при приплъзване на капачето, респ. пъпката на пластината с батерията. Ако не е така е конструктивен недостатък.
Дата:   20-01-12 14:35

Благодаря за мениеята!
Преди малко ми звъннаха от "Фото Павилион" и ми казаха, че са говорили с "Никон България" и те категорично са отказали да я оправят според гаранцията. "Фото Павилион" поема ангажимента и разхода за ремонта на светкавицата без да са виновни за случващото се. По такъв начин показват, че са изключително коректни с клиентите си, поради което аз се чувствам неудобно от създалата се ситуация. Искам да благодаря на момчетата от "Фото Павилион-а" за съдействието и проявеното разбиране от тяхна страна.
Дата:   20-01-12 14:38

Никон България да не би случайно да има гръцки собственик, който се опитава да оправи външния дълг на Гърция с един ремонт на капаче [smilie3]
Дата:   20-01-12 14:45

Ами вероятно по такъв начин искат да оправят страната си. Аз се съмнявам, че е възможно не за първи път да правят такива малки мошенически прояви. Всеки един клиент може да има малко повреда, а те на свой ред на го правят съвсем по-различен и да обвиняват потребителя за виновен. По този начин могат да взимат пари от нас - хората закупуващи техните продукти и чрез малки суми като тази наложената на мен да си ги прибират за себе си. Представете си те искаха да ми изпратят снимки да ми покажат капачето какво му е имало. Че те спокойно могат да снимат друго капаче и да го представят за моето.
Дата:   20-01-12 14:46

Не знам за гърците, обаче едно пращане на техника за ремонт в Гърция не я ли ускъпява много. Веднъж заради транспорта, второ - гърците като си сложат печалба, в България също трябва да си начислят печалба ...

А за капачето - какво пречи (не казвам че го правят) да капнат малко киселина ... Лошото е, че ти си го видял че е било наред а ти казват - корозирало е ...

Публикацията е редактирана (20-01-12 14:47)
Дата:   20-01-12 14:54

Това е, че с момчето от магазина я огледахме внимателно и нямаше никакви външни забележки. А случайно ако има се сещате,че това няма да остане незабележимо.
Автор: dau   
Дата:   20-01-12 15:10

Незнам случая какъв е със светкавицата и къде е проблема, но ги познавам хората там и със сигурност не бих ги нарекъл мошенници...

Надявам се да се изясни всичко и да се оправи светкавицата [smilie24]
Дата:   20-01-12 15:23

Хората от "Никон България" пратили светкавицата някъде и там им казали какъв бил проблема. Мошеници е силна дума, проявата не ми харесва и начина на коректност на това компания. Не е това начина , по който да представят някаква теза. Харесвам марката и съм доволен от нея, за това и използвам техни продукти. Благодаря все пак, светкавицата ще се оправии до колкото вече знам всичко е изяснено. Благодаря на всички колеги за отделеното време. Затварям темата

Публикацията е редактирана (20-01-12 15:24)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.