Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Студио
Автор: caracol.Bs   
Дата:   26-11-11 22:29

Здравейте

От скоро станах собственик на скромна мансарда и в която няма да живея :) и мисля да я направя студио за снимки ... Лошото че е скосена едната стая е около 20тина квадрата .Дайте идея какво е необходимо за аматьорско студио за снимки на приятели и познати ,нямам претенции да ставам фотограм а по скоро ми е хоби .Бюджета ми е около 1000 лева знам че не е много но това е за сега .А и в момента апартамента е само щпаклован какви да му направя стените и какво е най добре да сложа на пода ламинат плочки ?

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Студио
Автор: asahi   
Дата:   26-11-11 22:49

Размери?

Дата:   26-11-11 22:55

Стаята е 20тина квадрата
Но да речем е дълга 5м на ширина е скосена като не скосената част е 2 М имам снимки но е проблем качването им нещо ...

Автор: 3DF   
Дата:   27-11-11 10:47

....не скосената част е 2 М.....

На първо място се сещам само за един матрак на пода и става идеално за ХХХ фотография и видео.[smilie5]

Автор: Canon   
Дата:   27-11-11 11:26

Боядисай стените бели - латекс, на варова основа, но е със седефен ефект - немския от Практикер/Метро става. На 3 ръце. Българските са по-проблемни.
Така можеш да ползваш стените като отражатели - става индиректно / по-меко и дифузно осветление. И за фон стената също е използваема, ако е равна шпакловката.
По-евтиния вариант за пода е ламинат, търси светло-сива цветност, да не вкарва оттенъци отдолу.

Публикацията е редактирана (27-11-11 11:30)

Дата:   27-11-11 11:36

Първо обаче си окабели правилно мансардата - измести или добави контакти, нет кабели ....
Т.е. трябва да си наясно къде, какви и колко електроуреди влизат, каква комуникация вътре ти трябва.
Щори, релси за пердета...

Дата:   27-11-11 13:15

Благодаря за мненията

Това ще е като за начало до година трябва да е готова другата ми стая която е доста по голяма около 30 квадрата и не е скосена .

А за осветление да препоръчате нещо ?

Дата:   27-11-11 13:17

Височината на тавана е важна.

Дата:   27-11-11 13:34

Ето малко снимки

http://www.flickr.com/photos/70853095@N07/6410750545/

http://www.flickr.com/photos/70853095@N07/6410749609/in/photostream/http://www.flickr.com/photos/70853095@N07/6410750545/
http://www.flickr.com/photos/70853095@N07/6410749941/in/photostream/

Автор: GenaDP   
Дата:   27-11-11 15:28

Твърде ти е малко помещението за смислено студио. По-добре го направи спалня, библиотека или там каквото те влече... За портретчета - две малки телца с дифузни чадъри или дребни софтбоксове, евентуално трето тяло за контра, и дотам. Макар че на това скосеното и тези 2 тела къде ще ги дяваш не е много ясно.

Автор: marchello   
Дата:   27-11-11 16:06

и на мен ми се струва крайно малко ... за портрети, при добро желание и търпение става някак си ... защо не пробваш да поснимаш няколко тестови сесии, да прецениш, дали си стурва да инвестираш в това помещение .... моето ателие е около 40 м2 /5х8м/, 2.90 височина и пак ми е малко понякога ..... но поне си е мое.

Автор: vlaca   
Дата:   28-11-11 11:14

20м2 е минималния размер за студио в което ще можеш да снимаш що годе спокойно, обаче с условието че нямаш скосявания ,а при теб скосяването е доста голямо и ти ограничава пространството и то доста.
Ако все пак държиш да го направиш на студио може би най-подходящия вариант ще ти бъде с компактни светкавици и чадъри
Най-добре направи стената бяла както по-горе ти каза колегата Canon и натам си взимай малки фонове.
Прозореца в дъното е хубав ,но понякога директната светлина ще ти прави проблем така че ще ти се наложи да го затъмняваш /или с фолио или с плътно перде/.
Но направи тестове преди всичко.
Успех

Автор: belia   
Дата:   29-11-11 07:31

Боядисай стените бели

е това ще ти е първата грешка, ако искаш поне подобие на истинско студио [smilie7]

Автор: cicomanco   
Дата:   29-11-11 07:34

Имам опит с такива помещения. Монтирал съм студиа къде ли не. Ако те интересува помощта ми - обади се.
0897560718-Дамян

Дата:   29-11-11 09:56

belia
Най-лесния отражател са белите стени. Това е за малка площ, когато не ти достига отстояние на осветлението до обекта, както е в случая. Така се увеличава сумарното разстояние лампа-стена-обект + дифузиране.
Проблема е така да се разположи осветлението, че да има относително равномерна осветеност ляво<->дясно, горе<->долу за 1х2 метра обект.
Фона може да се сложи леко странично - с 30-на градуса - и се снима диагонално от другия край. Може да докара цял ръст в кадъра и такъв ъгъл на странично осветяване на обекта.

Дата:   29-11-11 10:12

Най-лесния отражател са белите стени

Стигнал си до верен извод. Именно там е проблемът. Стените трябва да са черни. Но в книжките от времето на зрелия соц пише друго[smilie3]

Автор: niro   
Дата:   29-11-11 11:43

За малко студио - определено тъмносиви или черни стени. Това бялото си е само паразитно и в повечето случаи пречи - просто не може да се контролира. Ако е голямо, просторно - няма проблем, но за малко - белите стени вършат работа само за добре осветени снимки, сток, продуктово. Имал съм и голямо/+тъмно/ и малко/бяло/, в голямото каквото и както си нагласиш това получаваш. Но да, ако е за 2 чадърчета отпред и просто да си снимаш, мисля не е проблем [smilie3]
Всъщност сега като видях снимките, мисля ще запецнеш още на фона /ако изобщо може да има такъв/. Май ще трябва да послушаш Гената и да се откажеш от това и да си довършиш другото - най-добре.

Публикацията е редактирана (29-11-11 11:46)

Дата:   29-11-11 12:05

ниро [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-11-11 12:52

Въй-въй-въй... Бяло или черно, голяма драма, а?
А не се ли сещате, че това зависи от конкретната задача, т.е. как трябва да е осветено нещото, дето ще се снима. Затова се боядисва в бяло, а отгоре се слагат тъмни завеси.

Но помещението, както рекох, е прекалено малко.

Дата:   29-11-11 18:55

Паразитно, черно, сиво .. дрън, дрън...
Откакто са измислени спотовете и клапите (отпреди социализма), отражаемостта от стените е без особено значение. Отделно си има и панели с необходимата цвят.
belia, то и това си го пише в соц. книжките, ама не става с лозунги, а с четене и практика ...

Дата:   29-11-11 21:08

Помещението се е утепало за тейбъл-топ.

Дата:   15-01-12 18:23

Малко да повдигна темата имам друго помещение ве4е доста по добро по голямо е около 28-29 квадрата не е скосено но пак не е перфектна форма .Ново строителство какво да се прави
Размерите горе долу са 6-5 и 2,6 височина .Стените са сиви шпаквловка само и пода има нужна от ламинат .Въпроса е да боядисвам ли стените или да ги оставя с сивата шпакловка.И за пода какъв ламинат да избера светъл или тъмен .Има един голям прозорец и врата към тераса но не са проблем .Ето малко снимки

https://photo-forum.net/i/1564332

https://photo-forum.net/i/1564335

https://photo-forum.net/i/1564329

https://photo-forum.net/i/1564326

Смятам да се оборудвам като за начало с 2 софтбокса и 3 импулсни лампи 2х400 и 1х200 и стоика с хартиен фон .Какво да ми бъде постоянното осветление ?

Публикацията е редактирана (15-01-12 18:24)

Дата:   15-01-12 20:46

Ламинат, шпакловка, под, осветление - какъвто ти харесва. Земи си боядисай стените все пак, да не мяза на склад...

Автор: sokola   
Дата:   15-01-12 21:04

GenaDP [smilie24]
Май по-важно е импулсното осветление

Автор: pefoto01   
Дата:   15-01-12 21:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »