Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотографии с най-висок рейтинг
Автор: mastiff   
Дата:   13-01-12 01:46

Интересно ми е, защо във форума основно портретната фотография се цени - гледам рейтинг Б - първите 6 снимки - портрет, от първите 17 - 15 са портрет. От всички за последните 3 дни - 92 снимки от които 42 портретни. Въпреки че съм аматьор, от малък обичам фотографията и се чудя аз ли съм сбъркан или другия тип фотография e недооценен? Струва ми се също, че в "Голо тяло" има доста надценени фотографии.
 Re: Фотографии с най-висок рейтинг
Автор: insofia.net   
Дата:   13-01-12 01:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: vlaca   
Дата:   13-01-12 09:08

Както се казва ''зърното продава'' ... масово хората видят ли гола гръд в кадъра 4т. са абсолютно задължителни.

Не отдавна имаше тенденция да се снимат възрастни хора в типичната селска обстановка ... old style стая с печката ''циганска любов'' ,дървената маса с мушамата и т.н. , който качеше такъв кадър скачаше в рейтинг Б веднага...

Истината е че всички които снимат могат да се почувстват истински щастливи , не когато получат повече точки , а когато правят кадрите си с любов и това им носи лично удоволствие...
Стигнат ли до това положение и 213421 точки няма да могат да заменят чувството ,а само ще го допълнят :)
Автор: didesignbg   
Дата:   13-01-12 09:17

За съжаление форумът даже е изостанал от тази тенденция, ако разгледате фото.нет, ще ви стане още по-тъжно. Интернет не е място за гледане на качествена фотография. Предварително се извинявам на онзи един процент, към който думите ми нямат отношение.
Дата:   13-01-12 10:35

Ясно е, че човек е истински щастлив, докато твори и няма значение дали качва някъде творбите си. Просто в качеството си на разглеждащ не разбирах(вече май разбирам) защо някоя спираща дъха фотография е доста назад в Б рейтингите, за сметка на някоя например от първите 20 портретни, на които модела е красив - това е чудесно и съм съгласен, че по-красиво от жената няма, но до каква степен дадена такава фотография показва качествата на автора, показва неговото творчество? Ако има оригиналност в кадъра - рейтинга е заслужен, но някои от тези снимки са нагоре, заради красотата на модела и съм сигурен, че 10 опитни фотографа ще направят подобна снимка на същия модел, дори да не са виждали преди това въпросния кадър, докато някоя фотография, в която е вложено неописуемо невероятно творчество и само и единствено автора и никой друг, може да предложи такава композиция и мисъл, поради уникалната си природна същност да създава уникални творби.
Автор: julski   
Дата:   13-01-12 10:41

Покажи коя е спираща дъха пък е назад?
Мен ми спират дъха доста фотографии, които не са портрет и все са с висок рейтинг.
Ето

https://photo-forum.net/static/site_pics/160/6_1325876542.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/157/3_1325671417.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/149/a_1322046118_44444.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/110/n_1321872863_lisek.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/184/o_1320666107_IMG_5495.jpg

Автор: apollo   
Дата:   13-01-12 11:09

Споко, битието определя съзнанието [smilie5]

Всичко е в реда на нормалното [smilie24]

Автор: lillia   
Дата:   13-01-12 11:12

от малка обичам да пея[thankyou]
Дата:   13-01-12 11:32

Трябва да дам примери ли? Това не го очаквах :)

Клик Рейтинг Б: 88
Клик Рейтинг Б: 70
Клик Рейтинг Б: 76
Клик Рейтинг Б: 80
Клик Рейтинг Б: 52

Моделите са страхотни и много красиви, но пък фотографии от следния тип с подобен и по-малък рейтинг? :

Клик Рейтинг Б: 36
Клик Рейтинг Б: 20
Клик Рейтинг Б: 38
Клик Рейтинг Б: 35
Клик Рейтинг Б: 36
Клик Рейтинг Б: 32
Клик Рейтинг Б: 32
Клик Рейтинг Б: 42
Клик Рейтинг Б: 24
Клик Рейтинг Б: 24
Клик Рейтинг Б: 16
Клик Рейтинг Б: 0 Въпреки че е леко размазана, чак да не заслужава нито една точка..

Може аз да не разбирам, знам ли, но разглеждайки албумите се възхищавах освен на тези отгоре с по-висок рейтинг, така и на тези по-долу също и доста от тях ми стоплиха сърцето :)

Публикацията е редактирана (13-01-12 14:34)
Автор: apollo   
Дата:   13-01-12 11:41

Рейтинга в този форум не е критерий и изобщо не го взимай присърце! Открии това, което обичаш да снимаш и давай смело напред [smilie24] [shtrak]

Дата:   13-01-12 11:48

[smilie24] Напълно съгласен :)
Автор: Frida   
Дата:   13-01-12 12:03

Аз не мога да разбера какво ви учудва тук? Гласува се емоционално, а не рационално. Хората не са роботи, за да са "справедливи" при преценката си. И какво по-интересно нещо за хората, ако не самите човешки лица. Примерите с други фотографии, които сте дали не са лоши, някой са дори по-трудни за постигане. Но много по-малко хора се интересуват от астрономия или от спорт. Просто "човекът" е най-популярната тема. Аз лично не виждам нищо лошо в това.
Дата:   13-01-12 12:34

@Frida не споделям мнението и ще отбележа защо, но няма да се впускам много в спор. Едно е да се възприема лесно, друго е да представлява интерес. И в музиката по MTV се пуска популярна музика, но това не я прави интересна за всички. Повечето хора я харесват, защото се възприема по-лесно. На мен например ми e безкрайно скучна, а да кажем джаза е далеч по интересна музика, но понеже е сложна, не всеки може да и се наслади.
И не - аналогът ми не е неуместен. И при фотографията някои снимки се възприемат по-лесно от други, но това не ги прави по-интересни за всички, а само за определена група от хора(мнозинството)

Публикацията е редактирана (13-01-12 12:38)
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   13-01-12 12:37

Frida, ако точно в тези случаи е "гласувано емоционално, а не рационално", ако точно в тези случаи гласувалите "не са роботи, та да са справедливи", ако точно в тези случаи се касае за теми, от които гласуващите "не се интересуват - като астрономия или спорт" - за какъв дявол е тогава да има А точки и Б точки [smilie5] Нали уж гласуващите с Б точки са пазителите на ценностите на фотографията [smilie5], тяхната преценка е по-справедлива, имат достатъчно широк поглед и не гласуват само за определен тип фотография - те нали са нашите "експерти" и за това е цялото деление [smilie5]

mastiff, виж, просто изобщо забрави за тези въпроси, които си задаваш [smile] Просто си прочети пак поста на Аполо от 11:41. Ако не помогне - поеми дълбоко въздух и го прочети пак, и така докато помогне - там е истината [smile]
Автор: elrisha   
Дата:   13-01-12 12:45

Като гледам напоследък за какви неща се гласува и...понякога ми се реве с глас. [smilie21]
Автор: MauMyHa   
Дата:   13-01-12 12:48

mastiff
Много е вероятно да имаш високи естетични критерии и да ти се сруват, всичките тези портрети за леко "четиво"
Обикновенно преценяваш че постигнатите резултати, са лесно достижими и е точно така. Има обаче още нещо на пръв поглед елементарна фотография на "полегнала тодорка" в рокличка или без
със прекасен ретуш на фотошоп или смяна на тоналността изцяло и изображението вече придобива небивал интерес и гласуването е гарантирано.
Не бих искал да се впускам в категоризирането на гласоподавателите[smilie5]
И все пак не забравяй че се толерират юзери със скъпа и професионална техника, където динамиката на изображението е гарантирана още при натискането на спусака[smilie7]
Има и други причини да се лансират определени изображения с преобладаващи обекти(хора-модели)
Не забравяй че, има и тенденциозно смяна на вкусовите предпочитания и настроения. Бих го сравнил със ято РИБОЦИ, където е клопачката там и рибоците, но това не значи непременно отбрано меню[smilie21]
Примерно майка ми готви превъзходно, но понеже сме на 17км от центъра на града-София никой не ни посещава[thankyou] ресторантчето. Но ако знаеха подробности и бяха достатачно информирани за менюто и намалените цени и приятната обстановка. Нямаше да им пука че на край селото има няколко акули със стоп палки.[smilie5] .
Това което виждаш е преходно и напудрено да неузнаваемост.
Не си разваляй високите критерии и правитова което намираш за добро. Фотографи разни, вкусове много[cool]
Дата:   13-01-12 12:54

От много години пиша и чета по форумите. За съжаление от този тип теми "колко е несправедлив живота" няма абсолютно никаква полза. Ако снимате, за да се харесвате, снимайте, каквото се харесва. Ако снимате са вас си, снимайте и си се кефете. Не може хем ..., хем душата в рая. [smilie8]
Автор: attempt   
Дата:   13-01-12 12:56

MauMyHa казвай къде е ресторана, какво ни мъчиш сега? [smilie5]
Дата:   13-01-12 13:01

И аз искам да знам къде е. Умирам за такива приятни места, които малко хора знаят. [smilie5]
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   13-01-12 13:03

Е, той като каже тук къде е, то пак ще си остане приятно място, но няма да е вече от тези, за които малко хора знаят [smile] [beer] [thankyou]
Автор: Trafalgar.   
Дата:   13-01-12 13:04

Всеки си има право на собствено мнение и гласува както сам прецени, само глупак би снимал заради рейтинга. Относно неправилно оценените кадри българското мнение и виждане винаги е било изкривено. [beer]
Автор: MauMyHa   
Дата:   13-01-12 13:04

айде, Бистрица ще търсите Павката[smilie3]
(не съм назовал името на ресторанта) Няма реклама [smilie18] [smilie25] [smilie21]
Автор: lillia   
Дата:   13-01-12 13:11

Автор: Frida
Дата: 13-01-12 12:54

От много години пиша и чета по форумите. За съжаление от този тип теми "колко е несправедлив живота" няма абсолютно никаква полза. Ако снимате, за да се харесвате, снимайте, каквото се харесва. Ако снимате са вас си, снимайте и си се кефете. Не може хем ..., хем душата в рая.

Всеки има нужда и правото в даден момент да се интересува от такива теми. Всеки има и правото в даден момент да не вижда полза от такива теми.[smilie18]
Автор: vikitovikito   
Дата:   13-01-12 13:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   13-01-12 13:31

MauMyHa съмнявам се някой да има нещо против рекламата, така че казвай си веднага :) че аз си умирам за такива местенца и с половинката много обичаме да ходим на някое хем тихо и спокойно, хем невероятна кухня :) и за такова нещо си заслужава да плати повече човек.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.