Автор: vaskoto1
Дата: 08-01-12 17:06
сега.
нека се разбереме поне за едно нещо.
не съм експерт, но не съм и от гората хванат.
не случайно съм приложил големи снимки.
фокусната точка е в основата на солницата, на конците между капачката на батерията и солницата.
не гледайте нещата повърхностно и не оценявайте хора, които не сте виждали през живота си. макар че много хора тук, наоколо, си позволяват това.
снимките са правени като част от опит за фина настройка на автофокуса, и като такива обектите са поставени на тази подложка и са раздалечени по съответния начин. детайл от солницата не се търси. търси се детайл от конците, който на първата снимка (1.8) е замазан, докато на втората (3.2) е остър, а на третата (4) е най остър.
на същия сет 18-70, на 50мм. вади добър детайл на конците.
надявам се че ще ми отговорят хора, които няма да погледнат на нещата отгоре-отгоре и са достатъчно компетентни за да напишат смислено мнение или обяснение. всички, които имат "духовити" коментари или нямат какво да правят в момента, моля изберете друга тема да се забавлявате.
благодаря.
п.п. колегата над мене: постнал си докато пишех, но пак може да видиш за 18-70тката. при нея бях на максимално отворената бленда за 50 и пак беше много по остро.
просто не мога да повярвам че обектива толкова си може.![[smilie23]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley23.gif)
Публикацията е редактирана (08-01-12 17:10)
|
|