Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Професия фотограф
Автор: intelman   
Дата:   04-01-12 09:32

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Професия фотограф
Автор: intelman   
Дата:   04-01-12 09:32

Здравейте,

Ще може ли фотографите да ме посъветват, кой е най-удачния начин да се осигурява фотограф - патент, еоод или друг вариант. Какви са им предимствата и недостатъците?

Мерси

Автор: MauMyHa   
Дата:   04-01-12 09:48

като свободна професия и да се самоосигуравяш[smile]

Автор: xm_style   
Дата:   04-01-12 09:55

Луд ли си!?
След парите по самата регистрация:
Счетоводител - 80-150 лв. на месец.
Осигуровки - 124 лв. на месец.
Други ежемесечни разходи по фирмата около 80-100 лв.

Това се разходи дори и нищо да не си работил!
Данъците са отделно.

Снимай си без фирма. Пали от време на време по една свещ и се моли данъчните да не ти направят капан. Това едва ли ще се случи защото сега се занимават само с едрите риби - дребните не ги закачат за да не се бунтува народа.

Автор: mr_kras   
Дата:   04-01-12 10:00

Свободна професия, какво може да покажеш като документ за образование при регистрацията?

Дата:   04-01-12 10:11

Не бе маймуната говори за африка и то компетентно - от личен опит

Публикацията е редактирана (04-01-12 10:11)

Автор: Lighter   
Дата:   04-01-12 10:28

За мен най-добрият вариант е ЕООД + регистрация по ДДС. При регистрацията е необходим документ за квалификация. Поне така беше през 2005 година...
Вярно, е че плащаш осигуровки, 10% данък и ДДС, но пък и си приспадаш ДДС... Основното предимство, е че можеш да издаваш данъчни фактури, което е предпоставка за привличане на големите клиенти. Основен извод - който го е страх от вълци да не влиза в гората!

Автор: ivanov.10   
Дата:   04-01-12 11:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kadar   
Дата:   04-01-12 11:07

Сега смяташ да започваш или вече работиш в тази сфера и си наясно с тази професия "фотограф" ?
Какви са ти целите ?
Какво искаш да правиш фото-магазин ,фото-студио, или 2 в 1 :)
Ако искаш отговори ми на лични :)

И не на последно място :нищо не е такова каквото изглежда или ни се иска :)

Дата:   04-01-12 12:15

xm_style
Бедна ви е фантазията от каква компетентност го казвам[smilie5]

Автор: sokola   
Дата:   04-01-12 12:50

Извинявам на колегата,че ще използвам темата му,но да не пускам нова такава.
Интересува ме информация за "фотограф на свободна практика"
Ако има някой желаещ да сподели може да ми пише на ЛС или в темата.
Предварително благодаря.
[beer]

Автор: marchello   
Дата:   04-01-12 13:15

еми свободна професия .... аз като такъв съм регистриран в агенцията по вписванията. /става с диплома - в моя случай: диплома за бакалавър художник/. Издават ти картонче с булстат, като номера на булстата е ЕГН-то.
Създава малко неудобства на моменти /много хора и фирми не са и чували за тия свободни професии и ме гледат странно понякога ... /, но си спестявам разходите по счетоводства и т.н. Издавам си фактури и прочее.

Дата:   04-01-12 13:45

marchello
това беше готино но ти си Дипломиран Художник[smilie7]
а, аз като имам диплома за ремнот на тецове котли и парна инсталация и "ц" категория шофьор(ама като изтече ще ме скъсат на психотеста[smilie18] ) И недипломиран Дете актьор с богата филмография и постижения в любителски фотоконкурси за сега 3-4 участия в челната тройка.
Ще ми издадът ли булстад[smilie5]
Аз ще ти отговоря НЕ[shtrak]

Автор: sirteo   
Дата:   04-01-12 14:00

Тука е мястото да попитам. От къде може да се закупи добра фотокопирна машина? Дайте препоръки, цени, ако в България някой продава/отдава втора употреба и т.н. Ще съм много благодарен [smile]

Публикацията е редактирана (04-01-12 14:04)

Дата:   04-01-12 14:13

Обява:
Издавам фактури!
* ниска комисионна.
За редовни клиенти, календар и чаша в края на годината.

[shtrak] снимай смело!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   04-01-12 16:14

xm_style [smile] С всичките си постове на практика ни казваш това: "Вие, хората които работят и от заплатите им удържат здравни осигуровки/социални осигуровки/данъци всеки месец сте просто будали" [smile] То ние не че не сме, ама най-малкото е нетактично да ни го казваш [smilie5]
Като ще снима на черно ще работи ли някъде? Ще му върви ли трудов стаж? Ще внася ли осигуровки за пенсия? Ще внася ли здравни осигуровки? С какви пари мислиш ще го лекуват утре като влезе в болница? Социалните пенсии на лица без стаж с чии пари мислиш, че ги плащат? Като плаща държавата средства на безработните от чии отчисления смяташ, че го прави? [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   04-01-12 16:33

И колко време ще изкара на тъмно?

Автор: iordanov   
Дата:   04-01-12 16:53

Чат пат, като правя някои нещица, ме наемат на граждански договор. Но трябва да са твои хора.

Автор: ilcoin   
Дата:   04-01-12 16:56

@xm_style - Ако се занимаваш с бизнес сериозно, тия 300лв са точно едно нищо и евентуалните проблеми с данъчни и клиенти биха ти стрували много повече.

Автор: shama   
Дата:   04-01-12 17:12

Ако изкарваш малко и нямаш разходи е най-добре свободна професия с патент, но трябва да имаш тапия за да те регистрират. Ако правиш повечко пари и искаш да отчиташ и разходи (техника, тел. нет , наем и т.н.) - ЕООД .

Да седиш в сивата икономика е най-глупавото, което може да направиш ако смяташ да се развиваш в областта. Дори и да не те хванат данъчни, проблема че не можеш да хванеш сериозен клиент си остава.

Дата:   04-01-12 17:42

Що се правите на луди [smilie5]
Те сериозните клиенти с лопата да ги ринеш.
Човека сигурно и снимки на сватбички му стигат по 500 лв./на ден доволно.

[cool]

Колко от сватбарите имат фирми? Колко издават касови бонове?

HSGeorgiev това:
"Вие, хората които работят и от заплатите им удържат здравни осигуровки/социални осигуровки/данъци всеки месец сте просто будали"
не съм го казвал ти го каза [smilie8]

А по-големи будали са може би тези с фирмите дето търпят нелегалните да им подбиват цените, реномето на бранша и като цяло да свалят качеството на услугите.

Автор: asahi   
Дата:   04-01-12 20:22

Колко издават касови бонове?

Имам си фирма. Женя сина/дъщерята. В мой интерес е колкото може повече от разходите да минат през фирмата. Ще се наложи фотографът да ми издаде фактура за рекламно заснемане. Ако ми хареса ще го ползвам и за рекламно заснемане. В негов интерес е да се представи като икономически и финансово изряден субект.

Автор: biso   
Дата:   04-01-12 20:42

Автор: Lighter
Дата: 04-01-12 10:28

За мен най-добрият вариант е ЕООД + регистрация по ДДС....................??????????????

тъпа идея е дейност УСЛУГА /т.е. почти цялата цена е за труд/ да се регистрира по ДДС.

Автор: lansky   
Дата:   04-01-12 22:52

Автор: biso
Дата: 04-01-12 20:42

тъпа идея е дейност УСЛУГА /т.е. почти цялата цена е за труд/ да се регистрира по ДДС.

и за материали е същата работа - да купуваш с ДДС, но като знам как е трудно на счетоводителите да го схванат - как да го обясниш на фотографите...)))

@xm_style - на какъв % даваш фактурите и каква техническа обезпеченост имаш насреща с хора и техника

и нещо сериозно по темата - най добрият вариант ако печелите от фотография е да имате ДВЕ ЕООДта... едното регнато по ДДС и другото НЕрегистрирано... повтарям, АКО ПЕЧЕЛИТЕ пари от фотография, защото ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ НА СЧЕТОВОДИТЕЛ.

Иначе ще палите свещи както трима-четирима съфорумци да не ви хванат данъчните, които взимат доста пари от сватбена и модна фотография, но такса от минималната заплата за счетоводство им се видя скъпа и си останахме с преговорите.

Автор: IDA   
Дата:   05-01-12 12:27

А няма ли начин да вземеш изпит по фотография и съответната тапия от Занаятчийската камара и да се регистрираш като фотограф-занаятчия на патент?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: