Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заместник на fujifilm F200
Автор: toro74   
Дата:   11-02-12 15:47

Здравейте, знам, че питането е малко банално, но в момента не знам кои марки и модели са на ниво, а в момента всичко се мени много бързо. Имал съм 4 апарата, като последният ми беше fujifilm F200EXR, изключителни снимки за класа си, най-вече на здрач и тъмно без светкавица. Няколко пъти имах проблеми със замърсявания на обектива и матрицата, с другите не съм имал преди такива проблеми. Стана така, че си отиде при инцидент и сега искам да си взема нещо подобно. Гледам, че почти всички модели имат по-малък сензор и за това се допитвам до вас. Коя марка и модел имат сходни характеристики с това фуджи? Искам да не е голям като размер и да има поне същия сензор, не държа на увеличение. С две думи какво мога да взема за същите пари?

Отговори на това съобщение
 Re: Заместник на fujifilm F200
Автор: victory13   
Дата:   11-02-12 16:34

ЕХR серията си върви по света, вече до F770, само не и у нас [smilie23] .
За смешното представителство, или каквото се води, няма нужда да се говори [smilie23] .
Както казаха в единия от двата "гиганта", "фуджи много се чупят"... каквото и да значи това. Та за това не ги внасяли [smilie23] .

Дата:   11-02-12 17:48

Струва ли си nikon S8200. Има го до края на деня на промоция.

Дата:   11-02-12 17:55

Другият, който ми хареса е olympus xz1. Малко по-скъп е, но важното е дали си струва

Дата:   11-02-12 22:13

F770 са по 350 евро, което ми е добре, но ми се иска да пробвам нещо друго. Кажете нещо за олимпуса XZ-1.

Дата:   12-02-12 00:52

Отсях възможните кандидати и се чудя между olympus xz-1 и canon s95. Почти еднакви данни, но обектива и матрицата са по-сериозни на олимпуса.. Кое е по-доброто за снимки, видео не ме интересува. На по-тъмно кой от двата ще е по-добър?

Автор: benchy   
Дата:   12-02-12 11:49

"Наследниците" на F200EXR, не са му никакви наследници, а залагат основно на мега зуум, повече мегапиксели, в съчетание с по-малка матрица. Да, сензорът на всичко F700 F770 и всичко останало след F200 e 1/2", което е по-малко от 1/1.6" колкото е бил на твоя апарат. Аз имам едно F31fd, което също е на 1/1.6" Super CCD, но не е EXR и е на 6МР. Бавничко фокусира при слаба светлина, но до ИСО 800 се държи много добре, а цветовете му са супер.

Относно дилемата ти XZ-1 или S95, което и да вземеш няма да сбъркаш. S95 e по-компактен, а защо не и S100. Ето ти ЕДНО ВИДЕО , което може да ти помогне в избора. Ако не друго, поне актьорът, който ги представя е с чувство за хумор.

Дата:   12-02-12 12:15

Видеото го видях вчера и ми хареса. Относно S100, излиза, че е по-скъп, с по-малък сензор, има гпс, който не ми трябва и повече zoom. Накрая е и по-скъп и не ми хареса цялата идея. На олимпуса ме притеснява този голям обектив, който е с капаче, да не се надере или да не ми пречи. Реално в какво е по-добър олимпуса от канона? Обектива ми е 28, това помага за нощни снимки ли? Цената на олимпуса е малко по-висока, има ли защо? Иначе по-новите f-серии са евтини и не ми харесват особено, поради малките сензори.

Публикацията е редактирана (12-02-12 12:16)

Автор: victory13   
Дата:   12-02-12 17:30

benchy, F700/710 е друга бира, и всъщност е дядо на твоето фд [smilie18]...
та не е ясно защо е във "всичко останало след F200"

Дата:   12-02-12 17:56

Тъкмо поръчах канона. Мислех, чудих се, но него избрах накрая. Ще пиша отзиви за снимките.

Автор: benchy   
Дата:   13-02-12 08:54

@victory13 F700/710 е друга бира, и всъщност е дядо на твоето фд... [smilie7]

Да, така е Виктори. Моля за извинение. Подвела ме е странната номерация на Фуджи, а иначе имах предвид F750 и F770, към който колегата се бе насочил и моделите преди тях F300, F500, F550, F600 и т.н., които са "всичко останало след F200" и мноооооого след патриарха на F серията - F700 [smilie3]

А иначе поздравления за избора. Аз също бих избрал Канона пред Олимпуса. Основно заради размера. Нямам преки наблюдения над този модел на Канон, но това което съм чел за него е предимно положително. Добра джаджа в джобен формат. Не очаквай чудеса от него обаче. Това е идеалната туристическа камера, но само толкова.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »