Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: dGirl   
Дата:   01-12-11 23:00

Здравейте!
От доста време чета из форуми, статии и т.н., обаче още не съм си избрала модел фотоапарат. Марката искам да е Канон или Никон, може и Фуджи, Панасоник или Сони, но държа да е някоя от първите две марки. Трябва ми HD видео и чисти снимки с реални цветове и хубаво качество. Много искам да правя снимки, на които фокусът е върху един обект и фонът е замазан (не говоря за макро). Увеличението е препоръчително, защото ще ми трябва, ако искам да снимам някое насекомо или птица. А да, и макрото да е от сорта на 1-2-3 сантиметра. Но.. бюджетът е до 800 лева. За сега съм се спряла на няколко модела:

Canon XS30 IS
Nikon P500
Nikon L120
Fujifilm HS20

Ще се радвам да ми помогнете с избора. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Дата:   02-12-11 10:56

Никой ли няма представа дали тези апарати са добри?[smilie11]

Автор: Giorgio.K   
Дата:   02-12-11 12:27

За тези камери които си посочила нямам впечатления, но по-принцип супер-зумовете са голям компромис с качеството на картинката.

За момента най-добра картинка можеш да изкараш от сапунери с резолюция 10МР, матрица с размер около 1/1,7", светъл обектив - f1.8 или f2.0 и оптичен зум между 3 и 5-кратен. Такива примерно са:
Canon PowerShot S95
Panasonic LX5
Samsung EX1
Olympus XZ-1
сигурно има още някои дето пропускам.

А специално сапунерите на Никон те съветвам да избягваш.
[shtrak]

Автор: tantris   
Дата:   02-12-11 13:35

dGirl написа:

> Марката
> искам да е Канон или Никон, може и
> Фуджи, Панасоник или Сони, но държа
> да е някоя от първите две марки.

[smilie11]
[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   02-12-11 20:16

^ По принцип искам марката да е някоя от петте посочени по-горе. [smile]

Публикацията е редактирана (02-12-11 20:17)

Автор: hartt   
Дата:   02-12-11 21:30

Явно зора е суперзум, отговорът е Панасоник ФЗ-150, или Канон СХ-40, а понеже бюджетът не стига, единствен вариант е Панасоник ФЗ-47. Птички с премиум-компакти не можеш да снимаш, суперзумовете на Никон не стават, Фуджито си е трудна машинка.

Автор: 798099   
Дата:   03-12-11 13:35

Абе, хора, не усещате ли бъзика?

По едно и също време, в трите раздела на форум "Фотография" се пускат три еднакви теми, все от хора с регистрации съответно от 30.112011; 30.11.2011; 01.12.2011...

Не знам кой и защо, не ме и интересува, ама не се връзвайте - compur вероятно е прав...ако изобщо въпросите са истински...

Ооооопс, редакция! И в раздела за начинаещи го има, но там е с лееееки нюанси...

Дата:   03-12-11 15:05

Няма никакъв бъзик. Не ме интересува кой друг и защо е пуснал такава (или подобна) тема. От доста време си търся качествен фотоапарат и се надявам да ми помогнете с избора, защото мисля, че тук разбирате от такива неща.. та нали е форум точно за фотография.

Автор: bordon   
Дата:   03-12-11 18:49

На практика, ако действително държиш на качество, трябва да се насочиш към DSLR. Изброените модели /няма да говорим за марки/ апарати са с компромис в качеството.

Колегите преди мен са го споменали и това е така. Казвам го от опит.

Едно от нещата, които искаш да правиш, е, да имаш хубаво "боке" на твоите снимки. Да бъде ясно, чисто и рязко изобразен обекта на фокус, а зад него да се получи по-размазан фон.

На практика този леко замазан фон можеш да го получиш и с обикновен "сапунер". Но останалото качество на снимката не може да се получи така, както го искаш и както го виждаш при други снимки.
Тук вече нещата опират както до тялото на апарата, така и от наличността на хубави обективи.
Но по техническата причиначи, при "сапунерките" и при "турбо-сапунерките" не можеш да сменяш обективите. Пак се достига до DSLR. Ако се държи толкова на качеството. [smile]

Разбира се, всичко в един момент стига до определените финансови възможности, които са предвидени за целта.

Автор: gpi72   
Дата:   03-12-11 20:22

Суперзумите на Канон са добри и Панасоник не отстъпва на качеството също. Всички други са след това.

Автор: hemilio   
Дата:   03-12-11 22:12

Никон р300[smilie24]

Автор: radi_nrj   
Дата:   04-12-11 01:43

Ако се търси най-добрата ултразуум турбо сапунерка има само 2 варианта.

http://www.youtube.com/watch?v=9xH8rs0R46M

http://www.youtube.com/watch?v=OGbw9WkKTVg

Автор: mitonline   
Дата:   04-12-11 02:31

Giorgio.K e направил добре класацията. Това са така наречените сапунерки за ентусиасти и ви ги препроръчвам да започвнете да снимате с тях.
Аз бих добавил новата турбосапунерка на Канон, която все още я няма в България, но ще дойде след Нова Година:
Canon Powershot S100 - наслeдника на S95.
http://www.dpreview.com/news/2011/9/15/canons100announced

Поне на книга има впечатляващи характеристики като матрица, обектив, новата HS система за подобряване на образа (дано не е маркентингов трек)и HD видео с автофокус (голям проблем при сниманета на видео с фотоапарат). В момента в USA се продава за около $440.
По-нататък като подобрите качествата на устройство, което стои за камерата, можете да помислите да си вземете някой запазен DSLR от форума на старо пак до 800 лева (примерно Canon 500D с китов обектив). Сапурнерката си остава с голямото предимство, заради теглото и размерите за купони и туризъм, но като качество на снимките всеки DSLR е по-добър.

Автор: kmonev   
Дата:   04-12-11 10:08

моят съвет е това:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=229&product=6740&show=additional

а замазването отзад се нарича боке [smile]

Автор: tvk75   
Дата:   04-12-11 11:41

едва ли има по-голям zoom от този

Автор: steeens   
Дата:   04-12-11 11:59

Зума на олито е голям, ама другите му неща са куци. Избора наистина е между канона и панасоника. Канона води единствено с по големия зум, по повечето останали показатели паналайката е по добра.

Автор: polo73   
Дата:   04-12-11 12:01

Привет на всички :)
Аз снимам с fujifilm hs10 предния модел на fujifilm hs20,и съм много доволен, разбира се няма нищо общо с проф.фотоапарати, но като цена-качество, направо в перфектен/поне за мен/.
Можеш да видиш снимките който съм качил, всичките са правени с него и без обработка, освен преоразмеряването.
И да споделя един малко известен факт: по голямата част от сателитите който се използват за наблюдение използват оптика от fujifilm:)
Най добре отиваш на място където ги има тези фотоапарати и като ги хванеш в ръка и цъкнеш по някоя друга снимка, сам ще разбереш кой ще ти пасне най- добре:)

Автор: radi_nrj   
Дата:   04-12-11 13:26

steeens написа:

> Зума на олито е голям, ама другите
> му неща са куци. Избора наистина е
> между канона и панасоника. Канона
> води единствено с по големия зум,
> по повечето останали показатели
> паналайката е по добра.

Канона има и малко повече детайл при снимане директно в JPEG и след като се ъпдейтне фирмуера с CHDK почва да снима и RAW в DNG формат.

Панасоника обаче много по-бърз и видеото му си остава не надминато в класа!

Ако нещо в един от тези 2-та апарата не ви хареса просто си взимате DSLR.

Автор: mitonline   
Дата:   04-12-11 17:11

Най-лесният избор е следният маркетингов коефициент - умножаваш зуума по мегапиксалите и това е най-добрата камера [cool] ...

Дата:   04-12-11 23:45

Благодаря на всички, които изказаха мнение. [smile]
Ориентирам се към Панасоника и Фуджито. Мисля тези дни да отида до някой от по-големите магазини и да пробвам фотоапаратите. [smile]

Автор: tvk75   
Дата:   04-12-11 23:49

браво [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »