Автор: yanee
Дата: 12-11-11 14:44
Здравейте,
От известно време се случва нещо странно с определени файлове в библиотеката на Лайтруум 3,5. Те могат да се разглеждат безпроблемно, но е невъзможно да се обработват в "develop". В библиотеката се показват с надпис, че са "offline or missing", а в develop - "The folder could not бе found". На тъмнейлите са със въпросителна-"?".
Файловете са коректно прехвърлени от памет картата в библиотеката на Лайтруум 3. Част от тях преди време съм обработвал (искам да кажа, че е било възможно т.е. всичко си е било както трябва), но в настоящият момент това се оказва невъзможно!?!
Някой има ли идея, къде може да е проблема? Бихте ли ми помогнали с професионален и приятелски съвет, как да постъпя? Става дума за цели папки със снимки, добри фотосесии, до които практически нямам достъп в момента. Много вероятно е проблема да е при мен, макар че си импортвам и организирам файловете прилично добре (а може би, неприлично зле ). С последните трансфери на файлове проблем не съм имал, всичко си е ОК.
Притеснено ми е, защото си нямам никаква идея, какво мога да направя. Преди време нещата си бяха наред и изведнъж се оказва, че част от файловете са "мъртви" под Лайтруум. Защо така?
Адски ще съм благодарен ако някой успее да разреши тази странна и безизходна за мен ситуация. Помогнете, моля!
|
|