Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой е правилният обектив?
Автор: diaaaaana   
Дата:   13-10-11 09:56

Ей,хора...имам серозен проблем..моля помогнете!!! Снимам на кропка и наскоро си оборудвах хубав комплект от всички необходими обективи.Остана само един,най-важния и незнам как да постъпя.Та по същество...
Обективите са ми:
широкоъгален: Tokina 11-16mm f/2.8
за портрети: Canon EF 50mm f/1.4D
за макро: Canon EF 50MM F/2.5 COMPACT MACRO
телеобектив:Canon EF 70-200MM F/4L USM
Дилемата ми е за нормален между
Canon EF 17-40mm F/4L USM
и
Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM
За сега няма да сменям апарата (EOS 500D)
затова реших да избера втория,поблазнена от светлосилата.Но от друга страна си мисля,ами ако след година,две мина на ММ..дали не е по добре първия.Тогава токината отпада,то е ясно и Canon EF 17-40mm F/4L USM
ще е широкоъгалния,портретния ще е нормален. Но тогава Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM няма да става за фул фрейм.
Дайте съвет,моля!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Кой е правилният обектив?
Автор: sirkhann   
Дата:   13-10-11 10:08

Ми за кропка е ясно - 17-55IS или Sigma 17-50 OS [smilie8]

Автор: mihajlov2   
Дата:   13-10-11 10:11

Ей това са много приятни проблеми! Според скромното ми мнение засега е хубаво да си купите 17-55/2.8, а дай боже да минете на ФФ, винаги можете да го продадете и да си купите 17-40/4.0.

Автор: stardriver   
Дата:   13-10-11 10:11

^ подкрепям!

Автор: valen_tin   
Дата:   13-10-11 10:14

аз при тази дилема бих разкарал токината, макрото и тялото и бих взел 5Д мк2 [smile]

Автор: apollo   
Дата:   13-10-11 12:53

За какво да се изхвърля с горния, като на доста по-тънка цена ще си вземе 5Д [smilie24]

Автор: stella_star   
Дата:   13-10-11 14:18

аз също имам EOS 500D и имам същата дилема за двата обектива [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: harvester_vn   
Дата:   13-10-11 17:03

Ами.... 16-35/2.8

Автор: ilcoin   
Дата:   13-10-11 17:12

Купи си стабилизиран китак. За любителски снимки и за средно варио по екскурзии е чудесен.

За качествени снимки имаш достатъчно обективи. [smilie24]

Автор: kjey   
Дата:   13-10-11 17:21

Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM - прекрасен обектив за кроп, с по голям диапазон от 17-40, и в пъти по-добър, казвам ти го не само зашото това сочат ревютата, а и от личен опит(в 70% от времето на 40D ми е закачен този обелтив:))Освен това е стабилизиран за разлика от 17-40/4 и е по светъл - 2.8[shtrak]

Автор: stella_star   
Дата:   13-10-11 17:25

ilcoin: имам стабилизиран китак, но не е идеален [smilie8]

Автор: Belge   
Дата:   13-10-11 17:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-10-11 17:37

Проблема на Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM е че е тежък, скъп[smile] и събира малко прах зад челната леща ма то пълно щастие няма както се казва[smilie5] М/у другото в базара имаше оферта за този обектив - към 1400лв му искаше продавача.

Дата:   13-10-11 18:16

Като чуя глупост от типа в пъти по-добър ми става ясно......

А сега сериозно:

Бий шута на Токината и си вземи 17-40Л!

Ще имаш достатъчно парички за да ъпгрейднеш на едно 5Д а защо не и 1Дс М2 и да не се занимаваш с глупости [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   13-10-11 18:58

Разцъкай със стабилизирания китак 2-3 месеца и после закономерно ще продължиш с твърди обективи. Ако качеството е приоритет, разбира се.

Дата:   13-10-11 19:09

apollo - Бая силна дума "глупост"[smile], ма щом казваш

Дата:   13-10-11 19:14

Ами имам 17-40 и го знам какво може... и много ме съмнява, че има зуум обектив, който да е в пъти по-добър [smile]

Сега че има кофти качествен контрол или някой не си е калибрирал тялото към обектива или обратното е друг въпрос [smile]

Дата:   13-10-11 20:03

Apolo, като съм казъл в пъти по-добър, не съм имал предвид само оптически!
diaaaaana написа:
> За сега няма да сменям апарата (EOS
> 500D)
Ами за кропка 17-55/2,8 IS е по добрия избор!
По-светъл е[smilie24]
Стабилизиран[smilie24]
По универсален[smilie24]
Според всички тестове в нета 17-55 е по-добър оптически[shtrak], според повечето тестове в нета17-40, както и от отзиви на притежателите му е доста проблемен.(на 17мм на 5D точно го гледах наскоро - толкова мазни ъгли....)
Лично аз имам 17-55/2.8 IS и също го знам какво може.Пробвах 17-40 точно като се чудех с какво да сменя Сигмата 17-70, но не ми хареса.
Що се отнася до минаването на фул фрейм,няма лошо, може направо на 1DS M3[smilie5], тогава - 17-55/2.8 държи постоянна висока цена на старо - 1400-1500(17-40 - около 800).

Така че нядавам се сега да ти е станало ясно какво точно съм искал да кажа в горния пост..

Дата:   13-10-11 20:14

17-40/4Л е прахо-влагозащитен и логично с по-солидна конструкция при това и по-лек [smilie24]

Колко дъжд го е валял моя и разбира се абсолютно никакъв проблем [smilie24]

Та... на мен ми стана ясно а на теб стана ли ти [smile]

Между другото интересно защо моята бройка при бленди над 5.6 на ФФ-5Д е трепачка и по края на кадъра/а това че още не съм минал на ФФ... тук аз съм си виновен/[smilie3]

Дата:   13-10-11 20:37

Не разбрах че питащия му е най важно да е влагозащитен - ма може, само че тогава 500Д не е правилния апарат.
Недостатъците на 17-55 съм ги изредил съвсем коретно:
kjey написа:

> Проблема на Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM е че е тежък, скъп и събира малко прах зад челната леща ма то пълно щастие няма както се казва

Тва че твоята бройка "при бленди над 5.6 на ФФ-5Д е трепачка и по края на кадъра" може само да те радва - явно си един от малцината[smilie24]

apolo написа:
> Бий шута на Токината и си вземи 17-40Л!
Ще имаш достатъчно парички за да ъпгрейднеш на едно 5Д а защо не и 1Дс М2 и да не се занимаваш с глупости

Това имах в предвид за минаването на ФФ[smile], а ако ти дето снимаш с 5D не знаеш че е ФФ, sorry това си е ваш проблем[smilie5]
М/у другото опитвайте по възпитан език, този форум и без това прелива от грубости и откровенни псувни.[smilie23]

Дата:   13-10-11 20:52

Не не знам че 5Д е Фул фрейм.... мислех, че е даже Съветски лентов апарат - малииииииии добре че ми каза!!![cool] [smilie18]

Не знам доколко си фен на 17-55/2.8 но да кажеш, че един обектив е в пъти по-добър от друг е много силно изказване [smilie5]

Примерно и двата посочени обектива наистина са в пъти по-добри от... нестабилизирания китак 18-55 [smilie18] [smilie24]

Моето изказване всъщност е доста на място, защото ще спести на автора неизбежни "гимнастики" в бъдеще [smilie24]

Дата:   13-10-11 21:10

apolo написа:
"....на ФФ-5Д е трепачка и по края на кадъра/а това че още не съм минал на ФФ... тук аз съм си виновен/ - ами .."
Аз от това изказване останах с впечатление че не знаете че апарата Ви 5D е фулфрейм(щото аз знам)[smilie5], малко прекалихте със сарказма ми се струва[smilie5]
Дали съм фен на 17-55 или не, няма значение в случая, за последен път казвам че е по-добрия избор за кроп(500D в случая)
Иначе благодаря защото,
"....много силно изказване..." е по добре от "..глупости от типа..", значи може и по възпитано да се общува[smilie24]

Дата:   13-10-11 21:54

За кропка 17-55/2.8 е по-подходящ така е [smilie24]

Обаче определено успя да напишеш голяма глупост с това:

Canon EF-S 17-55MM F/2.8 IS USM - прекрасен обектив за кроп, с по голям диапазон от 17-40, и в пъти по-добър,

...най-малкото, защото 17-40Л е чисто конструктивно в по-висок клас [smilie5]

Та какво ще рече възпитано... просто написах, че горното е глупост и толкова[smilie24]

Иначе при наличие на достатъчно ЕФ обективи автора сериозно да се замисли и за ФФ-тяло/другото за замяната на Токината го написах по-горе/[smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   13-10-11 21:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-10-11 22:08

Всеки от нас често върши глупости но не сме глупаци нали... [smilie24]

Просто все паккккк... разумът трябва да надделява над прехласването пред определена техника [smilie24]

Никой никой не обижда в случая [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »