Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic Lumix G10
Автор: foenko   
Дата:   17-09-11 15:49

Отскоро имам Lumix G10. С обектив 14 - 42/F3.5 - 5.6 ASPH./MEGA O.I.S.
Сега разучавам възможностите му.
Ще се радвам на коментари по качествата на този апарат.
Независимо, че в ръководството има специално написано за снимане с използване на автоматични функции (Intelligent Auto Mode), бих желал да науча още... От опит, де.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix G10
Автор: mihajlov2   
Дата:   17-09-11 16:44

Апаратчето е бюджетен вариант на Панасоник G2 - разликите са в по-ниската резолюция на визьора и дисплея, както и че дисплеят не е въртящ се и не е тъч скрийн. Но като качество на картинката не трябва да има разлика.
За мен най-добри резултати се получават, като забравиш за автоматичните функции, снимаш изключително в RAW, най-добре в режим на приоритет на диафрагмата - А, с фокусиране по централна точка, в режим на стабилизатора mode 2, със задължително включване на "жива" хистограма на дисплея и визьора, с експокорекция при необходимост - най-често в рамките на -1/3 до -2/3 EV, и трябва да се изучи работата с някой RAW конвертор - фирменият Силки Пикс никак не е лош, но по-добре е да се ползва Лайтрум тройката. А, и също така най-добре е да се ползва чувствителност до ISO 400, нагоре трябва да усвоиш нойз редъкшъна на Лайтрум[smilie5]

Примерна снимка (но правена с G1-аз имам такъв, и с обектив 14-45, а не с 14-42):

http://album.foto.ru:8080/photos/or/164690/1602835.jpg

Публикацията е редактирана (17-09-11 16:48)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »