Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колан за носене на апарат и обектив
Автор: bgpower   
Дата:   03-04-11 14:33

Напоследък като пътувам доста ме заболява врата от носене на апарата по цял ден именно защото така камерата ми е под ръка винаги, не губя време за вадене/прибиране на апарата.

Поразгледах насам-натам и навсякъде препоръчват Sun-Sniper и R-Strap, като обаче това удоволствие си има и доста солена цена - около 110 лв.

Някой от вас ползва ли такова нещо и как сте решили вие този проблем?

Отговори на това съобщение
 Re: Колан за носене на апарат и обектив
Автор: apollo   
Дата:   03-04-11 14:51

Никога не бих инвестирал в такива глупости... държа да отбележа обаче, че за това което снимам е недопустимо да си мандахерцаш техниката незащитена, когато не снимаш [smilie24]

Дата:   03-04-11 14:55

Ами има го и този момент с мандахерцането, като обаче из доста место четох, че камерата стояла доста стабилно на нивото на бедрото/задника. Реално обаче има риск, прав си.

Но поне за летни разходки изглежда доста удобно за носене, а и по-бързо може да се реагира.

Други мнения и впечатления?

Автор: Amigo   
Дата:   03-04-11 14:58

абе аз бих си взел, без да ми мигне окото, ако има хубави, удобно направени и функционални колани, които да издържат без проблем поне 5 килца [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Публикацията е редактирана (03-04-11 14:58)

Дата:   03-04-11 15:02

Амиго,

тези реално държат толкова без проблем. Като се закачат директно на обектива, а не на тялото всичко май е добре. Май единствено има известни притеснения относно VR и подобен тип системи, защото за тях май не било много здравословно това мандахерцане. Но те май при изключено тяло така или иначе не работят.

Някой от вас ползвал ли е подобно нещо или поне виждал на живо?

Автор: aeobs   
Дата:   03-04-11 15:47

http://www.youtube.com/watch?v=jph91t3MozM
(Cotton Carrier)
Това е най-доброто от тези системи.
Но за турист снимане мисля, че е малко прекалено. Особено ако снимаш с компактно тяло като Д90/Д700.
Любители най-много знам ползващи и доволни от това:
http://www.youtube.com/watch?v=vm46WZ-l-3s
(UpStrap)

R-strap съшо е доста поппулярен, но лично не съм ползвал, някои хора споменават, че не е качествено изработен и не е ненадежден.

Автор: boyanb   
Дата:   03-04-11 15:59

колани, чанти ххеехех
взимаш пентакс +21+40+70 и ги събираш в това

http://thumbs4.ebaystatic.com/m/m6KkUYjRFqqNG_75imjHy5g/140.jpg

[smilie5]

Дата:   03-04-11 16:26

Мани ти тоя Пентакс [smilie3] хахах Не че имам против него, ама изпадаме в оффтопика.

Тоя Котън-страп изглежда функционален наистина и има предимства, а Up-Strap-ът също съм го чувал. Ще излезне пак, че има десетки решения на тоя проблем [smilie24]

Мен като че ли Sun-Sniper засега ми харесва най-много, защото практически не може да се отвърти от камерата, а и коланът има метална нишка, която да не позволява отрязване от крадци.

Някой друг с лични впечатления?

Автор: kote   
Дата:   03-04-11 16:36

има си ремък който е като сутиен[smilie5]
така натоварването отива в раменете а не на врата

Автор: Ang3l   
Дата:   03-04-11 17:02

Cotton Carrier - това го бях гледал и преди. Доста интересно и голямо удобство ми изглежда.

Дата:   03-04-11 17:20

ама това закачало на котън кериъра сигурно ли е?! [smilie6] колко струва това удоволствие? [smile]

Автор: Ang3l   
Дата:   03-04-11 17:25

Amigo - google it. Мисля, че над 100$. И наистина е сигурно. Разгледай клипчетата в Ютуб - там казват доста интересни нещица за него. Само поставям под съмнение - ако паднеш напред и неуспееш да се спреш с ръцете - пак може да си счушиш техниката. Ама то ако ще е така по-добре да си носим апарат в чантата и като искаш да снимаш - започва приключението, което най-мразя - вади, прибери, вади, прибери.

Автор: veselinhristov   
Дата:   03-04-11 17:28

Ползвам BlackRapid RS-7 и съм много доволен.
Изключително здраво и надеждно устройство.
Много, много удобно.

Дата:   03-04-11 17:32

[smilie24] [thankyou] [thankyou]

Дата:   03-04-11 17:45

@veselinhristov: Супер! Струва ли си парите според теб, и ако си в България - откъде си го поръча? Каква камера си закачил на него?

Автор: asahi   
Дата:   03-04-11 17:45

Лятоска да се стегна с колани - не.

Дата:   03-04-11 17:46

Асахи, тва и вместо бронежилетка мое да се използва бе [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Дата:   03-04-11 17:49

bgpower, закачил съм d700 и 70-200, стоят много стабилно и удобно. Поръчах си го от представителя на BlackRapid в Германия. От www на BlackRapid можеш да видиш къде имат представители - и от там. В Гърция май го нямаха и затова поръчах от Ger. Транспорта оскъпява, но няма как - предлагат май само DHL. Поздрави.

Дата:   03-04-11 17:57

bgpower, писах ти на ЛС

Дата:   03-04-11 18:02

http://www.enjoyyourcamera.com/Camera-and-Hand-Straps/Camera-Strap/Blackrapid-R-Strap-RS-7-Ergonomic-Camera-Strap::2902.html?XTCsid=96cb4efde215127e2cf8ecdb0382e1e0

Дата:   03-04-11 18:52

Мерси за мненията, особено на Веселин!

Аз поръчах моя и ако има интерес, веднага щом пристигне, ще пусна едно описание и мнение.

Поздрави,

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-04-11 20:03

Разгледах видеата и се уплаших...[smilie10]

1. Тази ужасна голяма карабинка, която захваща халката отдолу ще надраска цялото дъно и ръбовете на апарата.
2. така висящ надолу и мандахерцайки се ще се надраска и апарата и обектива от досега с в случая капсите на дънките или от други предмети и хора преминаващи покрай фотографа.
3.Ползването на плочка за статив (моята не я свалям) заедно с това устройство е мисията невъзможна.
4. Цената от почти 200лв. с транспорта е убийствена за нещо, което ще направи любимия ви апарат да изглежда , като войнишка манерка [smilie5]

Публикацията е редактирана (03-04-11 20:05)

Дата:   03-04-11 20:23

Има истина в твоите думи, но па казвам, според мен има и доста предимства. Веселин на този етап сигурно ще може да даде много, но аз изчетох доста ревюта из нета и реално като недостатък хората дават наистина търкането с капсите на дънки. Такова търкане обаче има реално и ако използваш оригиналния ремък и си си някаква блуза с копчета т.е. мисля, че не можем да опазим апартите си от подобни следи от употреба, а и в край на сметка - нека пък малко се вижда, че е снимано с него.

Цените определно са високи, особено за нашите стандарти, но аз лично реших да си позволя това удоволствие и ако искате ще ву пусна мнение по въпроса щом пристигне, а и поради това, че ми предстои едно пътуване, заради което главно го купувам, ще мога и от тази гледна точка да докладвам.

Ползването на плочка за статив обаче по никакъв начин не е възпрепрятствано - може да се поръча такава като долен накрайник /Арка Суис/ или аз както съм с винкел така или иначе имам втора дупка. Да, когато искам да снимам на самия статив трябва да махна колана, ама...пълно щастие няма.

Поздрави,

Автор: beonedgeaac   
Дата:   18-09-11 19:41

Ако някой (като мен) харесва идеята , но не и цената (60€ за BlackRapid RS-7 + 60€ за доставка от Германия) може да пробва така :
слагам плочката от статива на камерата и за нея закачам ремъка от чантата ,която ползвам за камерата.
Не е като оригинала , но функционално е същото. Има и предимство - ползвам един ремък и за чантата и за камерата :)
Мога да кача и снимки , но предполагам е ясно и без тях .
PS ползвам този начин за D300+ nikkor 24-70

Автор: 3DF   
Дата:   18-09-11 19:52

Днес на битака имаше прекрасен колан за целта.
Явно беше колан с джобове за батерии за камера.
Доста солиден и здрав.
Ама не ме интересува и не питах за цената.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »