Автор: stanimirusa
Дата: 19-09-11 12:10
Здравейте !
Бях в командировка по тези места и се върнах само преди 10-тина дни от този маршрут.
Само за 5 дни успях да премина през Македония, Косово, Албания, Черна Гора, Хърватска, Босна и Херцеговина, и Сърбия.
Изминах около 2400 км, посещавайки, за повече Шкодренското езеро, Подгорица, Цетине (старата столица на Черна Гора), Природния парк "Ловчан" над Котор, Котор, плажовете около Будва и Улчин, Свети Стефан, Дубровник, Делтата на река Неретва, Мостар със Старият Мост.
Макар пътя да си е доста, умората да е значителна след шофиране накрая от Мостар до София за поне 12 - 13 часа, то уверявам Ви, че си струва, това, което сте намислили за почивните дни.
Ако минавате през Косово, то внимавайте как карате, защото на мен ми струваше 50 Евро. Освен това в Косово, не е валидна "Зелената карта", и е необходимо закупуване й на място - 30 Евро. Но пък си струва да се види пазара в Призрен. Ако влизате от Албания в Черна Гора, то след Шкодра, използвайте граничен пункт Muriqan.
Навсякъде пътищата са по-хубави от България, а една планинска магистрала в Албания, около 80 - 100 км, може да се сравнява само с Швейцария.
И накрая ... лек път !
|
|