Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за телефото зуууум
Автор: gbrain   
Дата:   08-08-11 19:12

Понеже не намерих примерни снимки в мрежата, искам да попитам: Този телеконвертор (410лв)в комбинация с Никкор 55-200 (400лв), дали ще наруши рязкостта на изображението на обектива.

Или по-добър вариант като острота е, да речем Сигма 150-500мм (1900лв нов)?

Изключвам като изискване стабилизацията, светлосилата, бързината на автофокуса, теглото, защото ми трябва за пейзажи или неща, които няма да мърдат.Ще се снима от статив. Така че тези параметри да не се взимат под внимание. Вариото обаче ми трябва, като то е поне 200-400мм в диапазон.

Ако може да предложите и друго решение за телеконвертор + обектив или само телеобектив за сумарна цена до 2000лв.

Айде благодарско. [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за телефото зуууум
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   08-08-11 19:14

Преди време и аз питах същото, за никора няма да стане.

Трябва ти f2.8 на[smilie24] обектива

Публикацията е редактирана (08-08-11 19:18)

Дата:   08-08-11 19:19

или това
ниска цена,

Публикацията е редактирана (08-08-11 19:20)

Автор: siluet23   
Дата:   08-08-11 19:28

сигма 150-500 я взех от Англия за 1450лв с 5 години англииска гаранция ..доиде с еконт за 50 лева ..до 400мм е резачка и после е добре но на ф8 ..има стабилизация ХСМ ..за парите си е страхотен обектив ..в профила ми последните две страници са с него ...ако не ти пречи че е близо 2 кила ..си заслужава всяка стотинка [beer]

Дата:   08-08-11 19:29

Защо да ми трябва f2.8, светни ме, че не ги чаткам нещо

Дата:   08-08-11 19:33

Siluet23, надъхваш ме! [smilie24] Но се надявам да видя още мнения

Дата:   08-08-11 19:37

Защото с конвертора обектива става тъмен.
Сигмата си заслужава парите, в базара се продава една такава сигма, продавача е коректен и обектива е пазен много добре.[smilie24]

Автор: mogila   
Дата:   08-08-11 19:39

За да ти бачка автофокуса

Дата:   08-08-11 19:48

Ама нали обяснявам, че не ме притеснява да снимам на ф8 или нагоре, не ме притеснява и автофокуса, мога и с ръчен.

Автор: alphatier   
Дата:   08-08-11 20:00

тогава притеснява ли те качеството на изображението??? Хората са казали,че повече от 1,4X телеконвертор много малко обективи могат да понесат добре-едни от тях са 300 2,8 400 2,8,които са много далеч от твоята категория.Практически всичко е възможно,но сам по собе си 55-200 не е от най-добрите стъкла,камо ли с 2X... Телеконверторите не се разбират добре с зуум-обективи,най-добре се представят със светли праймове.

Публикацията е редактирана (08-08-11 20:01)

Дата:   08-08-11 20:05

"...от твоята категория..."

Брех да му се не види [smilie5]

Дата:   08-08-11 20:06

Да, качеството ме притеснява, не искам да става по-зле от 55-200 на 200мм

Автор: loveforever   
Дата:   08-08-11 20:49

Не мога да ти дам съвет за това какво да си купиш, но мога да споделя малко личен опит.

Предвид мераците ми да снимам отдалечени неща понякога, а също така снимането на пилци и тем подобни преди време страшно се меракландисах на телеобектив с фокусно разстояние над 300мм. Според ценовите ми възможности си взех една сигма 170-500. Не е чудо на чудесата, но снима прилично. Голям недостатък за мен се оказа факта че тежи като гюле (не знам колко точно, но като я помъкна ми схваща раменете). Пробвах и със статив и с монопод - еми не е за мен тая работа. В крайна сметка си щракам с любимия 18-250, а големия зум чака да придобия мераци за фитнес.[smilie5]

Иначе като качество обектива е добре до към 400мм, а нагоре идва малко мекичък. Освен това голям недостатък при снимане на по-далечни обекти е че "въздуха" помежду обекта и фотоапарата омазва картината.

Правела съм си експеримент да снимам пиле (кацнал врабец) с двата обектива ( 18-250 и 170-500) на макс зум и на около 30метра при бленда 6,3(тази е най-отворената и на двата) и при бленда 8. Практически разлика в остротата между отделните снимки не хванах (сравнявах кадъра от 500мм на единия и кроп 200% при 250мм на другия). Само при по-затворената бленда 8 детайлите бяха малко по-ясни. При още по-затворени бленди вече доста ми падна скоростта и ефекта пак не ми хареса.

В търсенето на по-голямо фокусно разстояние преди време пробвах и разни конвертори. Поне това което аз видях е че качеството пада повече отколкото да интерполираш кадър без конвертор. Ползвала съм обикновен обектив. За това и по-горе писаха, че има смисъл от конвертор само ако обектива е много светъл и много остър. Казано в кръга на шегата - обектива трябва да е толкова остър че и след омазването на конвертора да има какво да остане [smile] .

Дата:   08-08-11 21:51

"Да, качеството ме притеснява, не искам да става по-зле от 55-200 на 200мм " значи не става, телеконвертор+запазване на качество=оксиморон ,винаги се губи качество,при някои стъкла повече,при други по-малко,но винаги се влошават нещата. 55-200 + 2Х ще е доста зле.

Дата:   08-08-11 22:17

Ахам, бах, гредЪ, тенк ю льовфоревър, мерси много за старанието да изпишеш всичко това, ще ми е от полза. Засега май остава варианта Сигма 150-500 [smile]

Автор: zhbuts   
Дата:   08-08-11 22:45

Някой тук, май Шампоанта, продаваше Сигма 100-300. ф4. Чудесен обектив и понася приемливо конвертор 1.4х

Дата:   08-08-11 23:03

Да, като гледам ревютата, перфектна система е 100-300 с 1.4х.

Автор: mitku   
Дата:   08-08-11 23:47

Ако ти трябва наистина качествено "дълго" на прилична цена - най-евтиното/оптималното добро предложение е твърд 300/4 обектив. Понася прилично и телеконвертори. Но не пречи да вземеш някакъв зуум и да достигнеш по "трудния начин" до туй, което ти казвам. [smilie3]

Дата:   09-08-11 00:10

това си е така,няма нищо по-добро от прайм-а,но на човека му трябва зуум,поне така беше казал в началото.Макар,че на мен ми е много интересно какви са тея пейзажи с по 420-500мм обективи,не че е невъзможно,то с всичко може да се снима,ама ми е много шантаво.

Автор: kapitancho   
Дата:   09-08-11 00:12

Може и да си вземеш ръчнофокусен 300/4.5 за разумна сума и ще имаш много добър обектив за снимане.

Автор: vgramatikov   
Дата:   09-08-11 00:16

300/4

Дата:   13-08-11 21:35

дА, никкор 300 ф4 е мега острилка, но няма зууум, така че засега се насочвам към Тамрон 200-500, гледам добри отзиви по ревютата

Автор: zhbuts   
Дата:   14-08-11 00:54

Сигмата 100-300 е по-обър вариант от Тамрона от гледна точка на рязкост и на светлосила. Моя го бях пробвал само на 12 Мп, но сега жена ми снима с д7000 с него и се оказва, че се справя доста добре с "по-гъстия" сензор.

Дата:   14-08-11 07:59

Сигмата е по-добра, така е. Ако се реша за нея, не знам дали още се продава някъде.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »