Автор: mihajlov2
Дата: 10-08-11 10:40
Имам една стара бойна дружка - Fuji F11. Малко, метално, удобно, с ръчни настройки, с режими А и S, със сравнително добра картинка. Обикновено ми се търкаля из чантата. В калъфче естествено. Става за снимки зор заман много повече от повечето от съвременните сапунерчета.
При фокусиране механиката на обектива винаги издава един особен шум. Забелязвам от известно време, че характерът на този шум се е изменил и напомня на нещо като леко прискръцване (ама че думичка измислих, а?).
Чудя се дали някой пластмасов детайл от механиката на обектива или от задвижването на фокусиращата система не е почнал да сдава багажа. Иначе за фокусиране - продължава да си фокусира перфектно. Абсолютно съм уверен, че проблемът не е в резултат на проникнали боклуци в обектива - пясък например или нещо друго.
Та чуденката ми е - дали си заслужава да го мъкна по сервизи или просто му наближава времето да си замине. Предполагам, че стойността на евентуален ремонт със замяна на някакви чаркове ще е равна на остатъчната стойност на апаратчето, ако не е и по-висока.
Най-вероятно ще продължа да си щракам с него, а ако в един прекрасен ден откаже, ще го изпратя с почести
Но все пак ако на някой му хрумне някаква по-добра идея - моля заповядайте!
|
|