Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Външна светкавица, проблем..
Автор: Photographer23   
Дата:   10-07-11 22:11

Взех наскоро светкавица Metz, сложих я на Nikon D40x-а, но не синхронизира.. пуска си вградената.. гледай за опции в менюто, четох книжката.. но нищо не открих за настройка за външна светкавица за да светне... пробвах я, светкавицата работи като натисна бутона за разряд и тя светва... някакви идеи?
 Re: Външна светкавица, проблем..
Автор: donzezi   
Дата:   10-07-11 22:24

Със Д60 съм и при мен няма такива работи.Пробва ли да изключиш / включиш ТТЛ-а?
Дата:   10-07-11 22:28

Да, пробвах, може и нещо да се е разкачила от вътре и "пъпката" да не дава контакт, утре ще я пробвам на една лентова Leica, ако и тогава не светне, ще мисля да я оправя.
Автор: special_k   
Дата:   10-07-11 23:38

"но не синхронизира.. пуска си вградената"

пробвай на "М"
Дата:   10-07-11 23:50

Пробвах на всички възможни режими.. утре ще разбера дали проблема е в нея...
Автор: erotila   
Дата:   11-07-11 02:35

Взех наскоро светкавица Metz, сложих я на Nikon D40x-а, но не синхронизира... [smilie18]

КАКВО ОЗНАЧАВА:да синхронизира [cool]
Автор: boncho_marinov   
Дата:   11-07-11 16:43

да беше написал и модела на светкавицата...
Автор: guesswho   
Дата:   11-07-11 17:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: didesignbg   
Дата:   11-07-11 17:24

Аха, ама ако е някой стар мец, знаеш ли как хубаво ще те псува като го изтрещят 500 волта.
По-добре първо напиши модела на меца, преди да си правиш каквито и да били експерименти.
Автор: klez   
Дата:   11-07-11 17:46

На никон не знам как е, но на канон на hot shое-то от едната страна под подгънатата планка има една пластинка като пружинка и под нея има едно бутонче, с което разбира дали има закачена външна светкавица, когато вкараш светкавицата на hot shoe-то тя натиска бутончето надолу и фотоапарата знае, че си с външна светкавица и не отваря вградената изобщо... не знам при никон как е.

Също дето каза колегата над мен виж до колко волта Trigger voltage държи никона, и колко е напрежението на Metz-a, че ако е някой стар вярно може да си напрайш поразия
Дата:   11-07-11 23:13

Подкарах го, беше се зацапал вътре контактора на пъпката, почистих го и тръгна, обаче над 1/250 ми дава до половината черна снимка. Моята теория е, че светкавицата е по-бавна от затвора.. затова става така.

guesswho - това го направих, светна след като почистих контактора, след това светна и на апарата.

Светкавицата е сигурно от 80-те, стара, ръчна...
Модела е:
Metz 2083, ето снимка:
[URL=http://s2.ipicture.ru/Gallery/Viewfull/4977027.html]
https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/cryl2322.JPG

http://s2.ipicture.ru/uploads/20110712/thumbs/5CanMATS.jpg

[/URL]

Публикацията е редактирана (11-07-11 23:32)
Дата:   11-07-11 23:32

Photographer23

брех да не би да са ти изтощени батериите как така половинатата ти кадър е черен...

пп
пак да попитам ясно ти ли е какво е да синхронизираш светкавица със скоростта на фотоапарата ти

за бързината:
светкавицата стои на едно място тя е неподвижна, затвора ти е подвижната част... кое от двете според теб е променлива величина
Дата:   11-07-11 23:46

за напрежения чувал ли си, за големина на ток...

просто си имал късмет [smilie8]

едно време имаше табели:
"Децата да не си играят с кибрит!"
Дата:   11-07-11 23:55

erotila, кво общо има тук 'големината на тока' .... тока така или иначе е много малък при паленето, напрежението в общия случай е по-голямо
Автор: Alex-dan   
Дата:   12-07-11 00:02

Предложение за друга - "Цък цък, язък " [smilie18]
Дата:   12-07-11 00:08

erotila - не ми е ясно, до сега не съм имал, и не съм снимал с външна светкавица. Над 1/250, демек 1/320, 1/400 и нататък, кадъра е до половина черен... на 1/250, 1/160, 1/125 и надолу кадъра е перфектен.
Светкавицата работи перфектно на апарата, днес снимах с нея, не се карайте с тоя ток, напрежение и тнт..

Публикацията е редактирана (12-07-11 00:14)
Дата:   12-07-11 00:17

Photographer23, нормално е, просто светкавицата не поддържа по-високи скорости на синхронизация
Дата:   12-07-11 00:17

или тялото може би... кой знай ;)
Дата:   12-07-11 00:20

всяка марка фототехника има стандарти при които работи, замяната на части и или отделни компоненти могат да доведат до изкарване от сторя на техниката с която работите. Ръчните светкавици както и някой светкавици за лентови фотоапарати не могат да са съвместими да не говорим аз смяна на марки. Освен напрежението което те използват за разряд и комуникация с телата те имат и различни големини на токовете протичащи в двете вериги. За твоята "светкавица" пише че не е съвместима с EOS -ите, за това има светкавици за никон канон данон и кентъки от поликраище... цъкни тук
Дата:   12-07-11 00:31

klez - Точно така мисля и аз.
erotila - Ясно, но нали ми работи на апарата и нямам ядове...
Автор: jsf   
Дата:   12-07-11 00:38

Ти нямаш ядове, ама тези 170 волта на крачетата на светкавицата може да те вкарат скоро в такива.
Дата:   12-07-11 00:44

Не мисля:
donzezi
Дата: 10-07-11 22:24

Със Д60 съм и при мен няма такива работи.Пробва ли да изключиш / включиш ТТЛ-а?

Явно човека си работи с такава и няма ядове. [smilie24]
Дата:   12-07-11 00:44

[smilie22] леле добре че не знам 132 езика нали ви го написах, а това че 5 сработвания ще направиш, не е гаранция че на 6 няма да цъфниш в базара за ново тяло

пп
просто си имал късмет [smilie8] -ТИ ГО НАПИСАХ
Дата:   12-07-11 00:46

впрочем направих около 100 кадъра днес с нея, както и да е, всичко си нося на моя отговорност. Благодаря за отзивите.
Дата:   12-07-11 00:47

Photographer23 ФОТОГРАФЕ ЧОВЕКО

какъв ТТЛ, какви трици
светкавицата ти има два контакта, прочети в нета за ТТЛ и за Синхронизиране на светкавици с тяло.
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена