Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за обектив
Автор: alexander97   
Дата:   30-05-11 15:19

Здравейте всички!Ако някой има впечатление от следният обектив,ще помоля да го сподели.Става въпрос за Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS .Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за обектив
Автор: prisonbreak   
Дата:   31-05-11 12:15

http://www.dpreview.com/products/canon/lenses

Автор: goldfrapp   
Дата:   01-06-11 22:51

Опитът ми с него е около 6 месеца. Има няколко неща:

1. Разгледай мтф таблица и виж как се държи на различни фокусни разстояния и различни бленди, защото някои комбинации са НЕизползваеми. 18мм на 3.5 е много зле, на 35 е много добър, между 50 и 100 само на бленда между 8 и 11, и на 135....е зле. Общо взето половината комбинации фокусно/бленда са скръб, в другата половина е ОК. Ограничаващо е.

2. Аз лично съм доволен от макрото на 135мм (в смисъл увеличение, не детайли)

3. Добър е за видео заради диапазона и стабилизацията.

4. Има хлабави елементи, и zoom creep, слагането и махането на сенник разклаща предния елемент доста.

5. Не си струва парите, бързо се амортизира и като ти писне и искаш да го продадеш, resale стойността му е под 50% от цената като нов.

Това е моят опит, решението ти си е лично, в зависимост от това, на какво държиш. Ако държиш на качество, не става. Ако държиш на удобство и да показваш на мацките колко ти е голям, става.

Ето тука има препоръки:
http://www.the-digital-picture.com/Canon-Lenses/

Автор: alexander97   
Дата:   02-06-11 00:00

Благодаря goldfrapp.Честно казано очаквах повече от този обектив,гледах реклами за него,но едно е рекламата,а друго действителността,затова исках да чуя мнения на човек,който го притежава.Вярвам напълно в това,което казваш.Дори мислех като вариант да го взема от ebay,тъй като там цената е доста по различна,с около 350 лв надолу,но в такъв случай,ще се насоча към някой друг.

Автор: perfect_dreamer   
Дата:   03-06-11 10:57

Съжалявам, но изобщо не мога да се съглася със goldfrapp . Гледам че доста го плюят този обектив във форума. Имам и ползвам такъв обектив със 50Д повече от година вече. Трябва да кажа че когато го купувах бях на ясно че е позициониран в средния клас обективи на Канон т.е. нямах големи очаквания. Дава се и като китов със 7Д и др. тела в момента. Изненадата ми беше че обективчето се справя прекрасно с 15МП-вата матрица на 50Д-то, пълни я добре със детайл, фокусът е бърз и винаги добре хванат там където искаш. В никакъв случай обективът не е по-зле от малкия китак (18-55 ИС). Освен това искам да добавя че не ми е първия или единствения обектив, ползвам 50/1.4, 100/2, (които са си острилки) 55-250 ИС а през ръцете ми са минали и доста други обективи вкл. твърди и зумове. 18-135 ИС се справя прекрасно и спокойно меже да се конкурира с тях при определени условия. Който не вярва мога и снимки да дам. Разбира се че не е най-добрия обектив на Канон, нито е най-скъпият обаче, но за парите които струва и големия диапазон който има мисля че е много разумно решение - и картинката му не е зле.
Съветът ми е да не се доверяваш много на интернет ревюта и сайтове - така стават големи грешки, а също така и на чужди мнения вкл. моето, а да отидеш в магазина, да си поснимаш на спокойствие, при различни условия - със/без светкавица и т.н. после да си отидеш у вас и да си разгледаш снимките внимателно. Това от мен, поздрави и успех!

Публикацията е редактирана (03-06-11 11:03)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »