Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Притеснение относно един EF-S 15-85
Автор: moonchild   
Дата:   20-05-11 13:23

Здравейте,

от Виетнам си купих един Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM. Цената перфектна, обектива - страхотен....

На третия ден отидох на екскурзия по делтата на река Мекконг. До там стигнахме с микробусче с климатик. Като слязохме, температурата навън беше около 33-34 градуса, а влажността - много висока.

Когато извадих фотоапарата, се оказа, че ВЪТРЕ в обектива има конденз, което ме притесни доста. Нещата се оправиха, след като обектива се климатизира след около 15 минути. През това време - мъгла.....

Нормално ли е това за този обектив ? Снимал съм при подобни условия и с предишния - 17-85, този проблем го нямаше...

Отговори на това съобщение
 Re: Притеснение относно един EF-S 15-85
Автор: hemilio   
Дата:   20-05-11 13:27

нормално е!
просто изчакай техниката да се климатизира,по възможност-по бавно.
изпозвай хубава чанта за техниката-за да се избехне големите температурни амплитуди.[beer]

Дата:   20-05-11 13:32

Ох, добре, това ме успокои.
Чантата ми е хубава и скъпа. Не би трябвало да има проблем с това. Просто ме притесни това, че обектива кондензира отвътре....

Автор: hemilio   
Дата:   20-05-11 13:49

по принцип влагата не е хубаво нещо,аз съм ходил в Тайланд и знам какво е голяма влага.
пробвай да държиш техниката си на място и условия които и за теб са най приятни-не на слънце,и не на студено.
това се е случило,защото най вероятно си я държал на по хладно-в климатизирана стая или автомобил,и като си я изкарал на жегата.....воала-срещу физиката сме безсилни.
има едни термо изолиращи материи,ако си намериш(увиваш техниката в тях),решаваш част от проблема.
успех!

Дата:   20-05-11 13:51

Благодаря за идеята, ще потърся такава материя.

А обективчето излезе 920 лв. от там - чисто ново. Там е рай за пазаруване на фототехника...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »