Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Молба за помощ за конвертор х2
Автор: TheBossBG   
Дата:   28-02-11 15:56

От известно време ме обхвана носталгия по стария ми зенит. Почистих го, смених му батериите на светломера, сравних меренето с това на Д3000-то(нямам идея колко е вярно сравнението, ама при еднакви скорости дава еднакви бленди). Поогледах се из базара и попаднах на един конвертор х2 за хелиоса. Чух се с колегата и той е готов да ми го изпрати за тестове. Та дали някой от София не може да удари едно рамо с преход към М42? Искам да направя 4-5 снимки, а с ДСЛР резултатът се вижда веднага. Аз съм с никон, но докато [beer] тестовете може да се направят и на апарата на собственика на прехода. А ако някой има впечатления от такъв конвертор и има желание да ги сподели - ще ги приема охотно. [smile]
Ето и самият конвертор:

Отговори на това съобщение
 Re: Молба за помощ
Автор: harvester_vn   
Дата:   28-02-11 21:32

А случайно да те интересува никонски конвертор 2х?

Автор: aeobs   
Дата:   28-02-11 21:52

смени заглавието

Автор: d_ave   
Дата:   28-02-11 22:03

sorry, кобинацията никон м42 няма да стане, поне не без преходник с оптичен елемент, който ще свали качеството. време е да сменяш с канон, там няма грижи:) кеф ти м42, кеф ти п/к, кеф ти контакс, а и какво ли още не:)

Автор: mihajlov2   
Дата:   28-02-11 22:28

А също и Пентакс + преходник + обективи на М42 - мерене, потвърждаване на фокуса и т.н.

Автор: pefoto01   
Дата:   01-03-11 01:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   01-03-11 01:22

конвертор х2 за хелиоса

Хич не си губи времето, защото на и без това мазният Хелиос, като му сложиш това чудо на техниката - кадрите ще изглеждат като снимани през запотено стъкло.

Автор: rorus   
Дата:   01-03-11 02:03

С тоя ник, как можеш да молиш за помощ?

Шегувам се, не мога да заспя...

Дата:   01-03-11 08:51

Благодаря за отговорите. В момента имам договорка да погледна един AICO-PSL Auto 2X. Но пак остава въпроса с тестването. Както и да е, ще взема да рискувам пък, ако не става, ще е поредната техника, която ще прашасва под леглото(дано съпругата не чете [smilie5] )

Re: Молба за помощ за конвертор х2
Автор: kapitancho   
Дата:   01-03-11 09:35

Хелиос + ТЦ е интересна комбинация. Даже съм снимал с нея. Реално става 116/4, но трябва да се затвори до бленда 4 (по 2 = 8). На мен най-добра работа ми вършеше за макро. Все пак 2х конвертор дава и 2х увеличение. Само трябва да се внимава с дифракцията.

Дата:   01-03-11 10:02

Капитанчо, макро с обърнат обектив ли имаш предвид? Защото в момента чакам обръщащ пръстен на 52мм. Обаче ще го снимам с никонЯ с 50мм и обърнат или хелиоса, или 28мм. Нели ми предложи да снимам със Сигната на 300 и 28цата отпред, но там ще си трябва и нов пръстен и макро-шейна(която аз изтървах в базара :( )

Автор: d_ave   
Дата:   01-03-11 10:07

абе хубаво макро с такива комбинации не става. пробвал съм как ли не, накрая си намерих евтин макро 1:1 обектив и си реших всичките проблеми и сложни кобинации. има една Cosina 100 3.5, която може да се намери за около 200 лв и върши чудеса.

иначе TheBossBG, ако още търсиш макро шейна, виж си ЛС:)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »